Dijital İpek Yolu Türkiye’den Geçiyor
İstanbul'da TÜSİAD ev sahipliğinde, 18-19 Ekim tarihlerini kapsayacak “BRICA Zirvesi” başladı. Bölgedeki çok taraflı ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine ve Türkiye’nin tanıtımına olumlu katkı sunacak zirveye katılan Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Cedrik Neike; Siemens’in BRI kapsamında, üye ülkeler ve proje katılımcıları arasında köprüler kurarak iş birliğine ciddi katkılar sunacağını ifade etti. Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis ise, tarihi “İpek Yolu”nun dijitalleşmesinin Kuşak ve Yol Girişimi (BRI) açısından önemine vurgu yaptı.
19.10.2018 tarihli yazı 5070 kez okunmuştur.
Çin hükümeti tarafından 2013 yılında açıklanan Kuşak ve Yol Girişimi’nin (BRI) iş dünyasındaki yansıması olarak nitelendirilen BRICA’nın (Kuşak ve Yol Sanayi ve Ticaret Birliği) İstanbul Zirvesi başladı. İlki Mısır’da düzenlenen zirve, bu kez TÜSİAD ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşti. Türkiye ve Çin’in yanı sıra farklı kıtalardan iş dünyası, akademi ve sivil toplumun önde gelen temsilcilerinin katıldığı zirvede, Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Cedrik Neike ve Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis de yer aldı.
Bu önemli buluşmaya destek veren Siemens, BRI (Kuşak ve Yol Girişimi) çerçevesinde gerçekleşecek büyük yatırımlara özellikle enerji yönetimi, ulaşım altyapısı ve dijitalizasyon alanlarında katkı sunmayı hedefliyor. Dijital İpek Yolu vizyonuyla hareket eden Siemens, Haziran ayında da Çin’in başkenti Pekin'de "Bağlanmak, Yaratmak, İş Birliği Yapmak’’ başlığıyla ayrı bir BRI Zirvesi düzenlemiş ve bu konudaki yol haritasını masaya yatırmıştı.
İstanbul’daki zirvenin “Kuşak ve Yol Girişimi” panelinde konuşma yapan Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Cedrik Neike, BRI’ın çağımızın en kapsamlı girişimleri arasında yer aldığına vurgu yaptı. Neike konuşmasında şunları söyledi: “Siemens olarak BRI’ı destekleyerek üç temel hedefe ulaşmayı amaçlıyoruz. İlk olarak, girişim içinde yer alan ülkelerdeki proje ortaklarımız ve müşterilerimizle iş birliği kurarak, BRI ülkelerinin kritik projelerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. İkinci olarak, farklı ekonomik bölgeler, iş ortakları ve ülkeler arasında köprü kurma misyonunu üstlenerek çok taraflı iş birliğini artırmak istiyoruz. Üçüncü olarak da Dijital İpek Yolu olarak adlandırdığımız BRI’ın başarılı bir geleceğe sahip olabilmesi için dijitalizasyon konusunda ciddi destek sunmayı ve bu geleceği şekillendirebilmeyi amaçlıyoruz.”
BRICA İstanbul Zirvesi’nde bu girişimin hedeflediği noktalara ulaşabilmesi için dijitalizasyonun önemine dikkat çeken Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis ise katıldığı “Dijital Kuşak ve Yol” panelinde şunları söyledi: “Siemens Türkiye olarak, kıtaların ve global ekonomi içindeki önemli merkezlerin kesişme noktasında bulunan İstanbul’da bu zirvenin düzenlenmesini önemsiyoruz. Ekonomiye ve topluma katkı anlayışıyla faaliyet gösteren Siemens’in dijitalizasyon alanında inovatif ürün, çözüm ve uygulamalarıyla BRI’ın sürdürülebilir başarıya ulaşmasına önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Dijitalizasyon konusunda gerçekleştireceğimiz atılımlarla BRI’yı tek seferlik bir dizi altyapı projesi olmanın ötesinde, gerçek bir ‘Dijital İpek Yolu’na dönüştürebiliriz. Bu girişim kapsamında gerçekleşecek projelere inovatif ve dijital teknolojiler sunarak, başarılı, açık ve adil bir uluslararası iş birliğini desteklemeye devam edeceğiz.”
Siemens Türkiye hakkında:
1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 162 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır. 3 binden fazla çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın çalışan oranı %24,5'dir. Siemens Türkiye, ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere yılda 3,2 milyar TL tutarında katkı sağlamaktadır. (PriceWaterhouse Coopers 2016 Raporu)
Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisleri ile hizmet vermektedir.
Siemens hakkında:
Siemens AG (Berlin ve Münih), 171 yıldır mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalizasyon alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynakları verimli kullanan teknolojileri ile dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens, verimli enerji üretimi ve enerji iletimi çözümleri tedarikinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca altyapı çözümleriyle endüstri için otomasyon, sürücü ve yazılım çözümlerinde öncülük etmektedir.
Şirket, bunun yanında önemli tıbbi görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır.
30 Eylül 2017 tarihinde sona eren 2017 mali yılında şirketin elde ettiği toplam cirosu 83 milyar Euro, net kârı ise 6,2 milyar Euro’dur. Eylül 2017 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 372 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
YORUMLAR
GÜNÜN FİRMASI
GÜNÜN ÜRÜNÜ