elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Otomasyon Çözümlerinde FANUC Robotlarıyla Üretim Bir Adım Önde

Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine öncülük eden FANUC, farklı sektörlerde kullanılan robotları ve geniş uygulama alanına sahip cobotlar ile üretimin her adımına değer katıyor. Daha karmaşık görevleri üstlenmesi için robotlarında yapay zeka destekli geliştirmeler yapan FANUC, bozulan tedarik zincirindeki aksamaları en aza indirmek için parça teminine azami önem veriyor.



A- A+
09.02.2023 tarihli yazı 4328 kez okunmuştur.
İmalat sürecine entegre ettiği çok yönlü teknolojilerle fabrika otomasyonuna çözümler sunan FANUC, mevcut ürün gamıyla pek çok sektörde üretim sürecini kolaylaştırıyor. Hareket kabiliyeti, taşıma kapasitesi ve uzun ömürlülüğü sayesinde üretimin her aşamasında insan faktörünü en aza indiren FANUC robotları, sunduğu avantajlar sayesinde de geleceğin dünyasındaki teknolojilere yön veriyor. Küresel gıda krizine karşı sürdürülebilir tarımı destekleyen robotlar, otomobil devlerinin özel ihtiyaçlarına yönelik kullanıcı odaklı yazılımlarla geliştirilerek üretime hız katıyor.


 

Robot ve cobotlarla FANUC verimi fabrika otomasyonunda öncü güç


Fabrika otomasyonunun birincil gücü olan robotların günümüzde pek çok farklı sektörde kullanıldığını belirten FANUC Robot Divizyon Müdürü Murat Kısa, “Bugün FANUC sıra lojistik, gıda, uzay, inşaat ve elektrikli araç gibi uygulamalarda da giderek artan bir oranda kullanıldığını görüyoruz. Bunun yanı sıra iş birlikçi robot olarak adlandırdığımız cobotların da inovasyon ve hızlı büyümesinden memnunuz. Geniş uygulama alanı çeşitliliği, kullanım kolaylığı ve yüksek güvenirlik gibi özellikleri sayesinde FANUC cobotlar piyasadan büyük beğeni alıyor ve yakın gelecekteki satışları ciddi boyuta ulaşacak. Fakat ağır hizmete uygun olmadıklarından endüstriyel robotlar için daima kullanım alanı olacak. Bu nedenle, kurulumunu gerçekleştirdiğimiz endüstriyel robot miktarının cobot kurulumlarına kıyasla daha fazla olmaya devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.


 

Tedarik zinciri FANUC’un çabasıyla daha güçlü


FANUC’un otomasyon çözümlerine her zaman daha iyiye getirmek için geliştirmeler yaptığına vurgu yapan Kısa, “Daha karmaşık görevlere yardımcı olma hususunda Yapay Zeka (AI) ve IoT (Nesnelerin İnterneti) teknolojisi kullanımı bugünün en önemli konularının başında geliyor. Yapay zekaya bu şekilde dayanarak sistemlerimizin müşterilerimiz tarafından kullanılabilir kolaylıkta kalmasını sağlayabiliyoruz ve bu bizim temel değerlerimizden biri” ifadesini kullandı. Kısa, küresel tedarik zinciriyle ilgili alınan önlemleri de şöyle açıkladı: “Şüphesiz pandemiden miras kalan boğuştuğumuz hususlardan biri de tedarik zincirlerimizdeki aksama. Bu bakımdan yalnız değiliz. Yaşanan uzun teslimat sürelerinin müşterilerimiz üzerindeki etkilerinin farkındayız ve şirket olarak müşterilerimize söz verdiğimiz şekilde ürünleri teslim edebilmeye devam etmeyi sağlamak adına elektrik ve mekanik parçaların temini için çok çalışıyoruz. Bu bizim başlıca önceliğimiz ve yapabildiğimiz yerlerde aksamayı minimuma indirmek amacıyla üretime devam edebilmek için parçaları piyasadan daha yüksek fiyatlarla satın almak ve zaman zaman daha hızlı tedarik edilebilir parçaları kullanabilmek için tasarımımızı değiştirmek dâhil çeşitli stratejilerimiz bulunuyor.”
 

FANUC robotları her sektörün üretiminde başrolde


FANUC’un yenilikçi teknolojilerinin günümüzde pek çok sektörün üretim aşamasında üstün hizmet sağladığını belirten Kısa, şu örnekleri paylaştı: “Günümüzde tarımsal üretimdeki verimlilik dünya nüfusunun beslenebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Biz de planlı tarım uygulamalarına robotlarımız sayesinde teknolojiyi entegre ederek küresel gıda krizini çözmenin ve verimliliğinin yolunu açıyoruz. Buna yönelik geliştirdiğimiz LR Mate 200iD ve M-410iC/185 robotlar, birincil bileşenlerden bitmiş ürüne kadar gıda yolculuğunun her adımında yüksek verimle performans gösteriyor. Tarla veya seradaki ürünün toplamasını en dar alanda dahi milimetrik hassasiyetle gerçekleştirebilen bir robot olan LR Mate 200iD, tarlada yer alan olgunlaşmış biberleri entegre edilmiş kamerası sayesinde tespit ediyor. Özel olarak paletleme görevi için tasarlanan M-410iC/185 robotumuz ise 4 eksenli modeli sayesinde hızlı paletleme, montaj, işleme ve parça transferini gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra en güçlü olduğumuz sektörlerin başında otomotiv geliyor. Lider otomotiv markalarının üretim tesislerinde etkin rol oynuyoruz. Halihazırda Volkswagen ile uzun süredir devam eden ve güvene dayalı iş birliğimiz mevcut. Bunu Bratislava tesisini de kapsayacak şekilde genişletebildiğimiz 1300 robotluk bir siparişin hazırlığı içindeyiz ve tamamen elektrikli ID.3 bu yıldan itibaren üretim hattından çıkacak ve robotlarımız gövde yapımında yardımcı olacak.”


 

FANUC Hakkında:


FANUC, CNC kontrol sistemleri, robotlar, Robodrill (İşleme Merkezi), Robocut (Tel Erozyon), Roboshot (Plastik Enjeksiyon) gibi üretim makineleri için fabrika otomasyonunda dünya liderliğini üstleniyor. 1956'dan beri Japonya’nın Yamanaka Gölü yakınındaki Fuji Dağı eteğinde 1,7 milyon metrekarelik fabrikasında, otomasyon endüstrisi için; CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine öncülük ediyor. Dünya çapındaki 271 iştiraki ve 8.200'den fazla çalışanıyla hizmet veren FANUC, müşterilerine satış, servis, teknik destek, Ar-Ge ve müşteri hizmetleri alanlarında yüksek kalitede hizmet sunuyor. Geleceğin fabrikasını yaratma hedefiyle dünya endüstrisi için nesnelerin endüstriyel internetini (Industrial IoT-IIoT) tasarlayan ilk firmalardan olan FANUC, geliştirdiği FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) uygulaması ve robotları gerçek zamanlı izleme teknolojisi ‘Zero Down Time (ZDT)’ ile fabrika otomasyonuna yön veriyor.

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.