elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric, Motivair Corporation'ı Satın Alarak Veri Merkezlerindeki Lider Konumu Güçlendirdi

Schneider Electric, gelişmiş sıvı soğutma çözümleri alanında önemli bir küresel tedarikçi olan Motivair Corporation'ı satın alarak veri merkezlerindeki lider konumunu güçlendiriyor.



A- A+
26.10.2024 tarihli yazı 58 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider olan Schneider Electric, yüksek performanslı bilgi işlem sistemleri için sıvı soğutma ve gelişmiş termal yönetim çözümlerinde uzmanlaşmış bir şirket olan Motivair Corporation'ın (“Motivair”) kontrol hissesini satın almak için bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Generative-AI'nin (üretken yapay zeka) ortaya çıkışı ve büyük dil modellerinin (LLM'ler) tanıtımı, son pazarlarda artan dijitalleşmeyi desteklemek için gelişmiş güç ihtiyaçlarını yönlendiren ek katalizörler olmuştur.



Hızlandırılmış bilgi işleme geçiş, yeni veri merkezi mimarilerinin daha verimli soğutma çözümleri, özellikle de sıvı soğutma gerektirmesine neden oluyor. Çünkü geleneksel hava soğutma tek başına sonuç olarak ortaya çıkan yüksek ısıyı azaltamıyor. Veri merkezlerindeki bilgi işlem daha yüksek yoğunluklu hale geldikçe, etkili soğutma ihtiyacı artacak ve çok sayıda pazar ve analist tahminleri önümüzdeki yıllarda sıvı soğutma çözümlerinde +%30 CAGR'den fazla büyüme öngörmektedir. Bu işlem, Schneider Electric'in doğrudan çipe sıvı soğutma ve yüksek kapasiteli termal çözümler portföyünü güçlendirerek mevcut teklifleri geliştiriyor ve soğutma teknolojisindeki yenilikleri ilerletiyor.

ABD’nin New York eyaletindeki Buffalo şehrinde merkezi bulunan Motivair, 1988 yılında kurulmuştur ve şu anda 150'den fazla çalışanı bulunmaktadır. Güçlü mühendislik yetkinliği ve derin alan uzmanlığından yararlanan Motivair, termal yönetim için soğutucuların yanı sıra soğutucu dağıtım üniteleri (CDU'lar), arka kapı ısı eşanjörleri (RDHx), soğuk plakalar ve ısı dağıtma üniteleri (HDU'lar) dahil olmak üzere dünya standartlarında bir teklif yelpazesine sahiptir. Motivair, modern bilgi işlem teknolojisinin termal zorluklarını karşılamak için müşterilerine üst düzey bir portföy sunmaktadır.

 

Sıvı soğutma yeni bir teknoloji olmamakla birlikte, veri merkezi ve yapay zeka ortamına özel uygulama, önümüzdeki yıllarda güçlü bir büyüme için belirlenen yeni bir pazarı temsil etmektedir. Motivair, dünyanın en hızlı süper bilgisayarlarını sıvı soğutma çözümleriyle soğutma konusunda uzun yıllara dayanan rakipsiz bir deneyime sahiptir. Son çeyreklerde şirket, en büyük veri merkezi ve yapay zeka müşterilerinin birçoğuna uçtan uca sıvı soğutma çözümleri sunmaya yöneldiği için devam etmesi beklenen güçlü bir çift haneli büyüme yörüngesini takip ediyor.

Schneider Electric İcra Kurulu Başkanı Peter Herweck konu hakkında şu değerlendirmede bulundu: “Motivair'in satın alınması, veri merkezi değer zincirindeki dünya lideri konumumuzu daha da ileriye taşıyan önemli bir adımı temsil ediyor. Motivair'in benzersiz sıvı soğutma portföyü, veri merkezi soğutmasındaki değer teklifimizi tamamlıyor ve şebekeden çipe ve çipten soğutucuya kadar veri merkezi kurulumundaki önemli konumumuzu daha da güçlendiriyor.”

Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Motivair'i Buffalo’dan yönetmeye devam edecek olan Motivair Corporation Başkanı ve CEO'su Rich Whitmore, “Schneider Electric, temel değerlerimizi ve inovasyon, sürdürülebilirlik ve mükemmelliğe olan bağlılığımızı paylaşıyor” dedi. “Schneider ile güçlerimizi birleştirmek, operasyonlarımızı daha da büyütmemizi ve misyonumuzu ileriye taşıyacak ve sektör lideri konumumuzu sağlamlaştıracak yeni teknolojilere yatırım yapmamızı sağlayacak. Bu heyecan verici yolculuğa birlikte çıkacağımız için çok heyecanlıyız.”



İşlemin şartlarına göre Schneider Electric, Motivair'in öz sermayesindeki ilk %75'lik kontrol hissesini, vergi artışının değerini de içeren ve Motivair'e 2025 mali yılı için öngörülen gelirin orta-tek haneli bir katı değer biçen 850 milyon $ tutarında bir bedel karşılığında satın alacaktır. İşlem, gerekli düzenleyici onayların alınması da dahil olmak üzere alışılagelmiş kapanış koşullarına tabidir ve önümüzdeki çeyreklerde tamamlanması beklenmektedir. İşlem tamamlandığında Motivair, Schneider Electric'in enerji yönetimi iş kolunda raporlanacaktır. Grup, kontrol gücü olmayan payların kalan %25'ini 2028 yılında satın almayı beklemektedir.

Schneider Electric'in FY23 Grup siparişlerinin %21'ini temsil eden veri merkezi ve ağlar nihai pazarına olan ilgisi, veri merkezi pazarına yapılan satışların 2017'den bu yana çift haneli bir CAGR ile büyümesi ve önümüzdeki yıllarda da devam etmesi ile büyümenin temel itici gücü olmuştur. Dünyanın en büyük 10 bulut ve hizmet sağlayıcısı Schneider Electric'in çözümlerine güvenirken, 6 veri merkezi şirketinden 4'ü sürdürülebilirlik işinin danışmanlık ve hizmetlerine güveniyor.


Kaynak: