ABB, Otomotiv Boyahanelerinde Maliyetleri ve Emisyonları Azaltmak için Engineering Software Steyr'e
(ESS) Yatırım Yapıyor
Hassas boyahane simülasyon yazılımlarının lider sağlayıcısı Engineering Software Steyr GmbH (ESS) ile yapılan işbirliği kapsamında toz ve damlacık davranışını, ısı transferini ve akışkan akışlarını simüle eden son teknoloji algoritmalar geliştirilecek. Detaylar içeriğin devamında
12.12.2024 tarihli yazı 926 kez okunmuştur.
ABB, otomotiv boyahane operasyonlarını dönüştürecek ve maliyetleri yüzde 30'a kadar azaltacak güçlü simülasyon araçları geliştirmek için Avusturya merkezli Engineering Software Steyr GmbH (ESS) ile stratejik bir iş birliğine imza attı. İşbirliğinin bir parçası olarak ABB, ESS'ye azınlık yatırımı yapacak. Yatırımın finansal detayları açıklanmadı.
ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, “Boya süreci için daha hızlı ve daha enerji verimli çözümler sunmak, otomotiv endüstrisindeki üretim geçişini dijitalleştirmede bulmacanın son parçasıdır. ESS ile geliştirdiğimiz yenilikçi çözümler, araç geliştirme süresini bir aya kadar kısaltacak ve yüzde 30'a varan maliyet tasarrufu sağlayarak üreticileri daha rekabetçi, verimli ve dirençli hale getirecek. Bu çözümü kullanarak 300bin araç üreten bir üretici, CO2 emisyonlarını yılda yaklaşık 17bin ton* azaltma potansiyeline sahip - bu da bir yolcu uçağını Dünya'nın etrafında 19 kez uçurmaya eşdeğer**." dedi.
ABB Robotik Bölümü Başkanı Marc Segura, “Boya süreci için daha hızlı ve daha enerji verimli çözümler sunmak, otomotiv endüstrisindeki üretim geçişini dijitalleştirmede bulmacanın son parçasıdır. ESS ile geliştirdiğimiz yenilikçi çözümler, araç geliştirme süresini bir aya kadar kısaltacak ve yüzde 30'a varan maliyet tasarrufu sağlayarak üreticileri daha rekabetçi, verimli ve dirençli hale getirecek. Bu çözümü kullanarak 300bin araç üreten bir üretici, CO2 emisyonlarını yılda yaklaşık 17bin ton* azaltma potansiyeline sahip - bu da bir yolcu uçağını Dünya'nın etrafında 19 kez uçurmaya eşdeğer**." dedi.
Yazılım, prototip oluşturma ihtiyacını ortadan kaldırarak devreye alma sürecini bir aya kadar hızlandıracak ve boyahane operasyonlarında maliyetleri %30'a kadar azaltacak.
Tipik bir otomotiv boyahane süreci, yağ giderme ve elektro kaplamadan sızdırmazlık, püskürtme ve fırınlamaya kadar 20'den fazla ayrı adımdan oluşuyor. Her adım, yeni bir modelin seri üretimine başlanmadan önce test edilmesi ve optimize edilmesi gereken malzeme viskozitesi, yapışma ve kuruma süresi gibi çeşitli parametrelere tâbi. Geleneksel yöntemlerle her bir işlemi gerçekleştirmek pahalı ve zaman alıcı olabiliyor.
ESS CEO'su Dr. Martin Schifko, “Büyük, orta ve küçük ölçekli şirketler olmak üzere tüm oyuncuların inovasyon için doğru dijital araçlara erişiminin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Şu anda piyasadaki bu tür araçların karmaşıklığı, küçük şirketlerin dijitalin gücünden yararlanmasını zorlaştırıyor. Simülasyon teknolojisini tüm üreticiler için erişilebilir hale getirerek oyun alanını eşitlemeye kararlıyız. Çözümlerimizle daha hızlı inovasyon yapabilir, çevresel etkiyi azaltabilir ve zorlu bir sektörde rekabetçi kalabilirler.”
Ortaklık ayrıca müşterilerin ABB Robotik'in otomotiv boya atölyesindeki kapsamlı uzmanlığından ve hassas detaylar üreten mürekkep püskürtme tarzı görüntü kontrollü boya başlığı PixelPaint ve yüzde 99'a kadar aktarım verimliliği sağlayan dijital olarak etkinleştirilen atomizer RB1000i-S gibi akıllı otomasyon çözümleriyle elde ettikleri başarıdan yararlanmalarını sağlayacak, bu da daha az boya ve malzeme gerektiği anlamına geliyor.
► İlginizi Çekebilir: Akıllı Robotik Otomasyon Çözümleri | ABB
ABB, ESS'nin teknolojisini, masaüstü, bulut ve AR platformlarında kullanılabilen, robotik uygulamalar için dünyanın en popüler çevrimdışı programlama ve simülasyon aracı olan ABB'nin RobotStudio®'suna entegre edecek.
* Tipik enerji karışımında 100kWh enerji tasarrufu artı yıllık 300.000 araç üretimi varsayımıyla yılda toplam 16.860 ton CO2 tasarrufu için araç gövdesi başına 2,8 kg atık ve üst kaplama azaltımı ile ABB/ESS dahili analizi.
** Hesaplama, sektör ortalaması koltuk başına mil başına 142,25 g emisyona sahip 250 koltuklu Boeing 787-8'i varsaymaktadır (IBA analizi).
ABB daha sürdürülebilir ve kaynaklar açısından verimli bir gelecek için elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan global bir teknoloji lideridir. ABB, mühendislik ve dijitalleşme alanlarındaki uzmanlığını birleştirerek endüstrilerin yüksek performansta çalışırken daha verimli, üretken ve sürdürülebilir hale gelmesine katkıda bulunmaktadır. ABB’de biz buna ‘Engineered to Outrun’ diyoruz. ABB, 140 yılı aşkın geçmişe ve dünya çapında 105.000’den fazla çalışana sahiptir. Şirketin hisseleri SIX İsviçre Borsası (ABBN) ve Nasdaq Stockholm’de (ABB) işlem görmektedir. www.abb.com
ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, dünyanın önde gelen robotik ve makine otomasyonu tedarikçilerinden biri olarak, değer ortaya çıkaran yazılımımız tarafından tasarlanıp yönetilen robotları, Otonom Mobil Robotları ve makine otomasyon çözümlerini kapsayan kapsamlı ve entegre bir portföye sahip tek şirkettir. Otomotivden elektroniğe ve lojistiğe kadar her boyuttaki ve sektördeki şirketlerin daha dayanıklı, esnek ve verimli hale gelerek daha iyi performans göstermelerine yardımcı oluyoruz. ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu, daha iyi bir gelecek için daha yalın ve temiz çalışan, geleceğin internet bağlantılı ve işbirliğine dayalı fabrikasına geçişte müşterilerini destekliyor. İş kolu, yaklaşık 53 ülkede 100'den fazla lokasyonda yaklaşık 11.000 kişiyi istihdam etmektedir. go.abb/robotics
► İlginizi Çekebilir: Akıllı Robot Teknolojisi ve Yapay Zeka Alanında Yeni Sınırları 2024'te ABB Belirliyor
ESS son teknoloji hibrit simülasyon yazılımı üreticisi olup, meshing ön işleme adımını otomatikleştirme konusunda uzmandır. Karmaşık endüstriyel sorunları çözmek için en son bilimsel bulguları kullanır. Hibrit yöntemlerimiz, boyahaneleri analiz ve optimize etmek için araçlar sağlamak üzere mesh içermeyen ve ızgara tabanlı yöntemleri birleştirir. Genel merkezimiz Steyr, Avusturya'da bulunuyor ve burada yaklaşık 20 farklı ülkeden 40'tan fazla kişi simülasyonun geleceği için yorulmadan çalışıyor. Ayrıca Polonya ve Hindistan'da da yan kuruluşlarımız bulunmaktadır. www.essteyr.com
Kaynak:
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.