Geleceğin Havalimanları İçin Entegre Çözümler
Kentleşme, nüfus artışı ve yaşlanan nüfus, küresel bir etkiye sahip olduğu kabul edilen sosyal eğilimlerdir. Dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisinin yakın gelecekte büyük kentlerde yaşayacağı tahmin ediliyor. Bu devam eden değişim, mobil ve esnek yaşam talebini karşılamak için daha fazla ve daha büyük havalimanlarına ihtiyaç duyacağımız anlamına geliyor. Siemens'in Geleceğin Havalimanları için entegre çözümlerine dair detaylar yazının devamında...
19.07.2018 tarihli yazı 7486 kez okunmuştur.
Geleceğin Havalimanları İçin Entegre Çözümler
Kentleşme, nüfus artışı ve yaşlanan nüfus, küresel bir etkiye sahip olduğu kabul edilen sosyal eğilimlerdir. Dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisinin yakın gelecekte büyük kentlerde yaşayacağı tahmin ediliyor. Bu devam eden değişim, mobil ve esnek yaşam talebini karşılamak için daha fazla ve daha büyük havalimanlarına ihtiyaç duyacağımız anlamına geliyor. Ancak, artan yolcu sayıları ve kültürel farklılıklar, bagaj ve kargo hacimleri ve artan uçuş sayıları havalimanı yönetiminde ciddi sorunlara yol açıyor. Havalimanlarının karşılaştığı en büyük zorluk, bu beklenen büyümeyi verimli ve çevre ile uyumlu bir şekilde yönetmektir. Dünya genelinde havalimanlarını baştan aşağı donatacak uzmanlığa sahip birkaç firmadan biri olarak Siemens, binalar ve teknik altyapılar için modern taşıma sistemleri, çevreci portföyü ve son derece güvenli ve pratik çözümleri ile mükemmel mekanlar yaratıyor.
Sürekli Yükselen Güvenlik Standartlarına Uyum
Havalimanı yönetimi içerisinde, fiziksel güvenlik ve bilgi güvenliği her zamankinden daha önemli hale geldi ve bu alanlara çözüm sunmak entegre bir yaklaşım gerektiriyor. Güvenli olmayan alanlara nokta çözümlerin uygulanması fiyat performans olarak beklenen katma değeri sağlamıyor. Çevre güvenliğinden otopark hırsız alarm sistemlerine; verimli ve şeffaf yolcu işlemlerinden bagaj ve kargo tarama prosedürlerine; genel havalimanı işletmeciliğine ve hava taşımacılığı yönetimine kadar tüm operasyonların birlikte ele alınması gerekiyor. Bu sebeple havalimanı güvenlik uygulamaları, tüm disiplinler göz önünde bulundurularak entegre bir çözüm gerektiriyor. Entegre bir yaklaşım, tüm ilişkili havalimanları işletme süreçlerini daha verimli ve ekonomik kullanmamızı sağlıyor. Entegre çözümler güvenlik açısından kartlı geçiş, akıllı video analizi, hırsız alarm, alarm yönetimi ve tahliye içermektedir. Yolculara ait uçuş bilgileri, kontrol edilen bagaj, lokasyon, akıllı tanıma sistemleri ve davranış kalıbı algılama gibi veriler de eklendiğinde, bu sistemler entegre güvenlik sistemini olabildiğince eksiksiz hale getirir.
Terminaller İçin Entegre Yönetim Sistemleri
Verimli terminal binaları yolculara güvenli bir ortam sunmanın yanı sıra, çeşitli işlevleri de yerine getirmektedir. Havalimanı entegre yönetim sistemlerine yangın algılama, enerji yönetimi ve HVAC (ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme) otomasyonu gibi diğer bina yönetim disiplinleri de dahil edilebilir. Siemens, terminal binalarında ve halka açık alanlarda elektronik güvenlik, yangın güvenliği, konfor ve enerji verimliliği için eksiksiz bir teknik altyapı portföyü sunmaktadır. Bu çözümler, havalimanlarının özel gereksinimlerini karşılamak için tek tek tasarlanmıştır. Aynı zamanda bu çözümler; sadece binaların güvenilirliğini ve operasyonel performansını arttırmakla kalmaz, aynı zamanda daha geniş bir hizmet alanına da olumlu bir etki yapar.
Gelecek Vadeden Havalimanı Sistemleri
Bagaj sistemleri, alarm, kontrol ve güvenlik sistemleri gibi karmaşık sistemlerin uzun dönemli teknik işleyişini sağlamanın ve elektronik süreçlerin canlılığını korumanın en iyi yolu, sistemlerin esnek ve ölçeklenebilir olmasını sağlayan stratejilerdir. Bu esneklik; mevcut sistemlerin sadece daha fazla cihazla donatılmasıyla ve yeni sistemlerle birlikte çalışmasıyla değil, aynı zamanda geleceğin teknolojilerine entegre olabilecek bir biçimde genişletilmesidir. Böylelikle yeni fonksiyonlar ve teknolojiler mevcut altyapıyı değiştirmeden sisteme eklenebilir. Toplumun sosyal eğilimlerini de göz önüne alırsak; havalimanı sistemleri, gelecekteki bu tür bir büyümeyi destekleyebilmelidir.
"Dünyanın En İyi Havalimanı*": Sabiha Gökçen
Havalimanı lojistiğinde dünya lideri olan Siemens, çeşitli prestijli ödüllerin* sahibi olan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda güvenlik, yangın algılama ve bina otomasyonu sistemlerinin kurulumunu gerçekleştirdi. Havalimanı güvenlik sistemi 200 kamera ve 28 kayıt cihazı içermektedir. Bunun yanısıra Sinteso yangın algılama sisteminde 9.000 yangın detektörü ve Tehlike Yönetim Sisteminde 400 karbon monoksit dedektörü bulunmaktadır. 4600 hoparlörden ouşan entegre sesli uyarı sistemi tahliye durumunda devreye girmektedir.
Havalimanın çok sayıda pencereye sahip olmasından dolayı sistemde karmaşık enerji otomasyon senaryoları koşmaktadır. Siemens tarafından kurulmuş olan Bina Yönetim Sistemi 11.000 noktayı izleyerek, otomatik olarak perde ve panjurları kontrol etmekte, aydınlatma sistemini kapatıp açmakta, ısıtma ve soğutma cihazlarını kontrol ederek enerji tasarrufu yapmaktadır ve konforlu bir ortam sağlamaktadır.
Tüm bu sistemlerin entegrasyonu, Siemens'in tipik bir Toplam Bina Çözümü'nün kalbini oluşturmaktadır. Tüm disiplinler havalimanı binalarını daha güvenli, daha konforlu ve daha ekonomik hale getirmek için koordine edilmektedir. Sabiha Gökçen'deki çözüm, ilk yatırım korunarak herhangi bir zamanda genişletilebilir veya ihtiyaçlara göre uyarlanabilir.
Kaynak:
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
ANKET