Hyperloop One Kendi Hız Rekorunu Kırdı
Elon Musk'ın en popüler projelerinden Hyperloop One gün geçtikçe hedeflenen amacına yaklaşıyor. Geçtiğimiz günlerde testlere giren Hyperloop One girdiği bu testlerden başarıyla çıkarak kendi rekorunu kırdı.
05.08.2017 tarihli yazı 8032 kez okunmuştur.
Taşıtlarda görülen yenilikler gün geçtikçe artarken tamamen farklı bir taşıt tasarlama projesi olan Hyperloop'ta geliştirme süreci gün geçtikçe hızlı bir şekilde ilerliyor. Taşımada hızı ve konforu temel olan Hyperloop süper hızlı treni projesi gerçek dünyanın Tony Stark'ı Elon Musk'ın liderliğinde geliştirildi. Şirket tarafından Hyperloop One modeline dair bugüne kadarki ilerlemeleri gösteren bir video nihayet paylaşıldı.
500 metrelik bir test tüpünün içerisinde yapılan hız ölçümlerinde Hyperloop One saatte 308 km'lik bir hıza çıkmayı başardı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre bu hız Hyperloop aracının bugüne kadarki çıkabildiği en yüksek hız. Hyperloop 'un proje tamamlandığında ulaşması planlanan hızı saatte yaklaşık 1223 kilometre. Bu hıza doğru büyük bir adım atan proje hızla gelişme sürecinin başladığına da işaret ediyor.
500 metrelik bir test tüpünün içerisinde yapılan hız ölçümlerinde Hyperloop One saatte 308 km'lik bir hıza çıkmayı başardı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre bu hız Hyperloop aracının bugüne kadarki çıkabildiği en yüksek hız. Hyperloop 'un proje tamamlandığında ulaşması planlanan hızı saatte yaklaşık 1223 kilometre. Bu hıza doğru büyük bir adım atan proje hızla gelişme sürecinin başladığına da işaret ediyor.
►İlginizi Çekebilir: Artık Fren Pedalına Gerek Yok!
Hyperloop One Yönetim Kurulu Başkanı Shervin Pishevar bu adımın Hyperloop için ticarileşme devrinin şafağı olduğunu ve Hyperloop'un geleceğin sesi olduğunu söyledi. Videoda yaklaşık 28 fit (1 fit=0,3048 m) uzunluğundaki alüminyumdan ve karbon fiberden yapılmış aracın tünelin içinde nasıl yol aldığı görülmektedir. Bu son derece teknoloji olan kapsül araç şirket içerisinde gagalı otobüs olarak adlandırılıyor. Prototip kapsül yaklaşık 1600 fit uzunluğundaki tünelin içerisine yerleştirilir ve ardından hızlı bir şekilde kalkar. Kapsülün 308 km/s'lik bir hıza ulaşması yaklaşık 5 saniye sürdü. Sistem araca 3000 beygir gücünden daha fazla güç sağladı.
Aracın prototipinde bilindiği gibi tekerleklerin yerini maglevler(Manyetik raylı sistem) aldı. Bu test denemesi bir önceki deneme olan mayıs ayında yapılan testlerden oldukça farklı. Bir önceki testte 315 feetlik bir test tüpü kullanılırken bu testte uzunluk yaklaşık 5 katına çıktı. Hız olarak ise Hyperloop'un bir önceki hızı yaklaşık 69 km/s idi. Aracın hızlandırma işlemi devam ederken planlanan belirli bir rota üzerinde Hyperloop'un sadece 12 dakika içerisinde Abu Dhabi'den Dubai'ye yol alması planlanıyor. Yaklaşık 100 km'lik bu yolculuk için araca saatte 500 kilometrelik bir hız gerekli.
Hyperloop Teknolojisi Üzerinde Çalışan Diğer Şirketler
Teknoloji alanında birçok girişim olduğu gibi bu girişimler üzerinde rekabet piyasası da oluşuyor. Yüksek hız teknolojisinde Hyperloop tek başına yarışmıyor. Hyperloop'un eski kurucu ortağı olan Brogan BamBrogan kısa süre önce kendi hyperloop şirketini kurmak için Musk'la olan sözleşmesinden yüklü miktarda para çekti. Aslında Elon Musk'ın istediği şey de tam olarak buydu. Musk sağlıklı bir rekabet piyasası oluştuğunda teknolojik gelişmelerin var olan teknolojiler arttıkça normale döneceğini düşünüyor. Uçaklardan veya uzun araç yolculuklarında bıkan herkes hyperloop teknolojisi gerçek hayata geçtiğinde teknolojinin bu halinden kesinlikle memnun olacaklar.
Kaynak:
►interestingengineering
Kaynak:
►interestingengineering
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.