Robo-One Robot Savaşları
Robot teknolojisi gün geçtikçe gelişiyor. Gelişen robot teknolojisi piyasada rekabetlere neden oluyor. Hatta bu alanda yarışmalar bazında robot savaşları bile yapılarak teknolojik gelişimde rekabet artırılıp sektörde ilerleme sağlanıyor. Bu yarışmalarda en sonuncusu geçtiğimiz günlerde Japonya'nın ev sahipliği yaptığı Robo-One robot savaşları turnuvası. Detaylar haberimizde.
29.04.2017 tarihli yazı 9286 kez okunmuştur.
Japonya iki ayaklı insansı robotlar için düzenlenen Robo-One robot savaşları turnuvasına ev sahipliği yapıyor. Düzenlenen bu yarışmada yarışmacıların adeta elektriksel ve mekanik yetenekleri yarışıyor. Yaratıcı donanımlar ve tasarımlarla, yetenekli pilotlara sahip olan bu robotları izlemek insan anatomisinin fiziksel sınırları dışındaki imkansız hareketler sergileyebildikleri için oldukça keyifli. Bu yıl düzenlenen otonom robot savaşları turnuvasında robotlar birbirleriyle savaşırken ustaları hiçbir şey yapmaksızın çaresizce oturup robotlarının maçlarını izliyorlar.
► İlginizi Çekebilir: Beyin Kontrollü Robot
Yarışma otonom robotlar için oldukça zorlu bir rekabet alanı. Robotların birbirleriyle savaştıkları alanda herhangi bir duvar, referans işareti veya çizgi mevcut değil. Robotlarda tüm sensörlerin gövdelerinin üzerine yerleştirilmesi gerekiyor bu yüzden yarışmada havai gözlem kameralarına izin verilmedi. Şayet yapılabiliyorsa rakiplerin robotlarına kablosuz olarak bağlanılmasına ve kontrol için harici bir kişisel bilgisayar kullanılmasına izin verildi.
Bazı robotlar rakiplerinin 3 boyutlu olarak konumlandırılmasını algılamak için uçuş kameraları kullanıyorlar. Yarışmada toplam 16 robot yarıştı ve tek bir eleme kademesini doldurmak için 12 maç gerçekleşti. Ancak alışılmadık bir şekilde, otonom araçların gerçekleştirdiği bir maç olmasına rağmen, yarışmanın ilk maçında bir çok olay medyanda geldi. Aşağıda ise yarışmayı sekizinci olarak tamamlayan Simple Fighter isimli robotun üç maçı yer almakta.
Yukarıdaki videolar ilk izlediğinizde anlamsız gelebilir fakat bu gibi yarışlar yazılım ve otonom teknolojiler alanında daha çok ihtiyacımız olan bir rekabet alanı. Şuanda robotik konusunda zor olan şey onlara istedikleri şeyleri yaptırmak için gerekli olan mekanik sistemde, sensörler ve programlama kullanarak robotlara adeta daha fazla heyecan katan ve onların potansiyelini çok daha fazla şekilde artırabilen yazılımdır. Şuan için izleyicilerde pek bir heyecan uyandırmasa da Robo-One yarışmasında gördüğümüz şey tamamen budur. Yeni bir yarışma olmasına rağmen oldukça ilgi gören Robo-One önümüzdeki yıllarda çok daha ilgi çekerek seyirci kitlesini artıracağa benziyor.
Kaynak:
► IEEE Spectrum
► IEEE Spectrum
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.