Üç Boyutlu Masaüstü Tarayıcısı Satışa Çıktı
Teknoloji severlerin merakla izlediği üç boyutlu tasarım ürünlerinin sonuncusu olan 3 Boyutlu Masaüstü Tarayıcısı (MakerBot Digitizer Desktop 3D Scanner) satışa çıktı. Peki bu Masaüstü 3D Tarayıcısı nedir bu ürün ile neler yapılabilir? Ayrıntılar haberimizin devamında.
29.08.2013 tarihli yazı 18845 kez okunmuştur.
Son zamanların popüler teknolojileri arasında yer alan üç boyutlu yazıcı modelleri konusunda çalışmalar gösteren firmalardan MakerBot, yaptığı resmi açıklama ile Digitizer Desktop 3D Scanner isimli üç boyutlu tarayıcı modelini duyurdu. Sunduğu basit tarama işlemiyle dikkat çeken MakerBot Digitizer Desktop 3D Scanner üç boyutlu tarayıcı modeli, 1400$ fiyat etiketiyle firmanın resmi sitesi üzerinden satışa sunuldu. MakerBot firması şu anda stoklarındaki ürün miktarının siparişleri karşılayamadığını belirtiyor.
Cihazın, kullanıcıların herhangi bir üç boyutlu tasarım bilgisine veya bilgisayar programına sahip olmalarını gerektirmeyecek kadar basit olduğu belirtiliyor. Üç boyutlu tarayıcı, nesnelerin yüzeylerini birkaç noktadan gönderdiği lazerlerle tarıyor. Kişilerin ellerinde bulunan gerçek objeleri üç boyutlu olarak taramaları ve ortalama olarak 12 dakika içerisinde dijital ortama (SLT dosya formatı) aktarmaları için hazırlanan Digitizer Desktop 3D Scanner, tarama işlemleri için lazer ve kamera sistemi kullanıyor. Objeleri motorlu yapısı sayesinde kendisi otomatik olarak döndürebilen ve 0.5 mm detay verebilen tarayıcı, şimdilik renkli ve parlak yüzeye sahip objelerin taramasını yapamıyor. Beraberinde gelen özel yazılım ile üst seviye program bilgisi gerektirmeden kullanılabilen Digitizer Desktop 3D Scanner, yapılan taramaların internet üzerinde paylaşılmasına da destek veriyor. Ayrıca Markerbot Digitizer ile taranan cisim, üç boyutlu tasarımların paylaşıldığı Thingiverse internet sitesine doğrudan aktarılabiliyor.
Ürün hakkında hazırlanmış tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.
Hamburger Taramayın
Üretici firmanın henüz başlangıç aşamasında olduğunu belirttiği masaüstü cihaz, bir cüce biblosunu yaklaşık 12 dakikada tarıyor. Şirket Markerbot Digitizer'in mimarlar, tasarımcılar, eğitimciler ve sanatçılar için hazırlandığını; buna rağmen henüz basit taramalar yapabildiğini ifade ediyor. Firma, "Cihazdan beklentiler gerçekçi olmalı. Örneğin dijital bir hamburger yemek için, hamburger taramaya çalışmayın" diyor. Ayrıca parlak, mat ve yansıtıcı nesnelerin taranmasının da şimdilik mümkün olmadığı ifade ediliyor.
►İlginizi Çekebilir: 3D Yazıcılardan Çıkan En İlginç 10 Şey
Kaynak :
►BBC
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.