İnovasyon Merkezi İstanbul |
Schneider Electric
İnovasyon Merkezi İstanbul; Schneider Electric'in, Türkiye'nin ulusal enerji verimliliği stratejileri doğrultusunda 2023, 2030 ve 2050 hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu ve Afrika coğrafyasına da hizmet veriyor.
09.04.2022 tarihli yazı 7411 kez okunmuştur.
Schneider Electric, İnovasyon Merkezi İstanbul ile son teknoloji ürün, çözüm ve yazılımlarını fiziki ve dijital ziyaretlerle deneyimleme fırsatı sağlıyor.
Corporate Knights Küresel Sürdürülebilirlik Endeksi'nde geçen yıl zirveye yerleşen Schneider Electric, enerji verimliliğinde ülkelerin ve kurumların dijital dönüşümüne önayak olmak amacıyla kurduğu inovasyon merkezlerinden Ortadoğu ve Afrika (MEA) coğrafyasındaki ilk merkezini İstanbul'da açtı.
Yapılan açıklamaya göre, şirketin Ataşehir'deki genel merkezinde kurulan İnovasyon Merkezi; hastaneler, oteller, endüstriyel tesisler, veri merkezleri, üstyapı yatırımları gibi tüm uygulama alanlarında gerçek zamanlı teknoloji çözümlerinin deneyimlenebileceği bir alan olarak hizmet veriyor. Yapay zeka ve dijital ikiz teknolojilerini de temel alan 50 nin üzerinde yazılım ile donattığı İnovasyon Merkezi’nde, gerçek zamanlı verilerle tüm dünyadan tesisleri birbirine bağlayarak ve karşılaştırma yaparak her müşteriye özel çözüm üretmeyi amaçlıyor.
Merkezin aynı zamanda meslek örgütleri, enerji sektörü profesyonelleri ve mühendislik fakültelerinden üniversite öğrencileri için bir deneyim, eğitim ve gelişim alanı olarak hizmet veriyor. İnovasyon Merkezi İstanbul, Schneider Electric'in dünyanın diğer şehirlerindeki merkezlerle ortak projeler içerisinde yer alarak ve teknik bilgi alışverişi yaparak enerji verimliliğinde küresel dijital dönüşüm hamlesine de katkı sağlıyor.
Teknolojideki Son Yenilikleri Keşfetmek İçin İnovasyon Merkezi İstanbul'u Ziyaret Edin...
Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölge Başkanı Bora Tuncer, Schneider Electric'in dünya çapında farklı amaçlara hizmet eden 50 nin üzerinde inovasyon merkezi olduğunu belirterek, şirketin Ortadoğu ve Afrika coğrafyasındaki ilk inovasyon merkezini, endüstrileşme ve dijitalleşme açısından hızlı bir gelişme gösteren Türkiye'de açılmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
2012-2023 Enerji Verimliliği Strateji Belgesi'nde yer alan enerji verimliliğine ilişkin enerji politikası hedefleri doğrultusunda 2023 yılı itibariyle Türkiye'nin GSYH'si başına harcanan enerji miktarının en az yüzde 20 azaltılmasının hedeflendiğini hatırlatan Tuncer, şunları belirtti: "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez, 'Türkiye'nin 2017-2019 yıllarında enerji verimliliği uygulamalarıyla 1 milyar dolara yakın tasarruf sağladığını, bununla birlikte getirisi çok yüksek olan enerji verimliliği uygulamalarının artırılması gerektiğini' bildirdi.
Bakanımızın açıklaması dikkatleri bir kez daha bu alandaki yenilik, yatırım ve inisiyatiflere çekti. Bu yenilik ve inisiyatifleri Türkiye'nin hizmetine sunan şirketlerin başında ise endüstrileşme, şehirleşme ve dijitalleşme trendlerine paralel olarak dünyada artan enerji ihtiyacına cevap verebilmek amacıyla teknolojik çözümler geliştiren ve Türkiye'de 30 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdüren Schneider Electric geliyor.
Schneider Electric, Türkiye'de kamu ve özel sektörlerde bu alanda artan bilinç doğrultusunda ihtiyaçlara cevap vermek ve Türkiye'nin enerji kaynaklarını daha verimli kullanmasına destek olmak amacıyla yatırımlarına pandeminin hakim olduğu 2020 ve 2021 yıllarında da devam etti. Bu yatırımlarımızın bir halkası olarak devreye giren İnovasyon Merkezi; kurumların bina otomasyonu, güvenli güç, endüstriyel otomasyon ve güç dağıtımı için ihtiyaçlarına özel olarak terzi usulü oluşturulacak çözümlerin gerçek zamanlı test edilebileceği bir merkez olarak hizmet veriyor. Bu sayede, Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma hamlesi kapsamında enerji verimliliği hedeflerine ulaşmasına daha etkin katkıda bulunabileceğiz."
İnovasyon Merkezi İstanbul’u daha yakından tanımak için İnovasyon Merkezi Müdürü Emre Akçin’e birkaç soru yönelttik.
Merhaba Emre Bey; Merkezin açılış çalışmaları göz önünde bulundurulduğunda nasıl bir süreçten geçtiniz ?
► Merhabalar; öncelikle belirtmek isterim ki bütün paydaşları ile birlikte çok büyük bir emeğin ve çalışmanın ortaya konduğu proje oldu. 2020 yılı ortası itibariyle başladığımız süreç müşterilerimize en faydalı deneyimleri yaşatabilmek için merkezin mimari süreçlerinden teknik altyapısına, müşteri deneyimlerinin maksimum düzeyde olabilmesi için segment hikayelerine ve pazarlama aksiyonlarına kadar titizlik ile çalışıldı.
Schneider Electric olarak, İnovasyon Merkezi İstanbul ile hedefleriniz nelerdir?
► Öncelikli olarak Türkiye, artık endüstriyel ve dijital dönüşüm için dünyada yatırım için yer arayan sermayeyi çekmeye ve büyük bir atılım gerçekleştirmeye hazır. Bu tip inovasyon merkezleri bu atılımın gerçekleşmesinde ve start-up ekosisteminin gelişmesinde önemli bir katalizör olarak görev yapacak. Endüstri 4.0 devrimine öncülük edeceğine inandığımız İnovasyon Merkezi’miz; müşterilerimizin değişim ve dijitalleşme süreçlerine hem yardımcı oluyor hem de çözümün bir parçası oluyor.
Son olarak, İnovasyon Merkezi İstanbul deneyimini tecrübe etmek isteyen müşterilerinize ve firmalara ne önerirsiniz? Sürece dahil olabilmek için nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor?
► Schneider Electric olarak, İnovasyon Merkezi kapısının daha önce birlikte çalışma şansı elde edebildiğimiz ve henüz çalışamamış olduğumuz tüm firmalara açık olduğunu paylaşmak isterim. Ek olarak, Endüstri 4.0 tecrübesini deneyimlemek isteyen üniversite öğrencileri, son kullanıcılar ve işletme yöneticileri de hedef kitlemiz içerisindedir. Merkezde gerçekleştirdiğimiz fiziki turların yanı sıra müşterilerimizin uzaktan bağlanarak video konferans yöntemi ile canlı olarak dahil olabildikleri dijital turlar da seçenekler arasında. Yapılması gereken tek şey ilgili Schneider Electric Satış Mühendisleri ile iletişime geçerek ya da https://www.se.com/tr/tr/about-us/events/local/innovation-hub/istanbul.jsp adresi üzerinden kayıt açarak ziyaret talebinde bulunmak. Mevcut tecrübemizle, teknik bilgi ve dijital tabanlı ürünlerimizi paylaşmaktan mutlululuk duyacağımızı belirtmek isterim.
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.