Siemens’in Akıllı Altyapı Platformu Desigo CC, Her Ölçekte Binaya Enerji Verimliliği Sağlıyor
Siemens Akıllı Altyapılar’ın (SI) entegre bina yönetimi platformu Desigo CC’nin sahip olduğu teknoloji, bina operatörlerinin enerji verimliliğini artırmalarına imkân verirken, bina kullanıcılarının konfor ve güvenliğini de sağlıyor.
17.12.2019 tarihli yazı 15755 kez okunmuştur.
V4 versiyonuna yükseltilerek daha geniş çeşitlilikte binalarda kullanıma uygun hale getirilen Desigo CC, yangın güvenliği, enerji yönetimi, aydınlatma, HVAC ve fiziksel güvenlik de dahil disiplinler arası destekle donatıldı. Desigo CC’nin sahip olduğu teknoloji konuttan ticari binalara ve eğitim ile sağlık tesislerine kadar her yapıyla uyumlu olma özelliği taşıyor. Bu teknoloji, binaların içinde yaşayanlarla etkileşim kurabilme ve binadan topladığı verileri analiz ederek değişen ihtiyaçlara uyumlu yaşam ortamı sağlama becerisine sahip.
Desigo CC’nin ürün portföyünü genişleterek tasarlanan Desigo CC Compact ürünü ise küçük ve orta ölçekli binalarda kullanım için hassas ölçeklendirme ve esneklik sağlıyor. Desigo CC Compact, küçük ve orta ölçekli binalara odaklanan 3 yazılım sürümüyle, kullanıcılara seçim yapma olanağı sunuyor. Örneğin kullanıcıların HVAC’a odaklanarak projelerini verimli bir şekilde yürütmelerini sağlıyor. Bununla birlikte Desigo CC Compact’ın tehlike yönetimine yönelik ikinci yazılım sürümü, yangın ve güvenlik standartlarını desteklerken elektrikli uygulamalara yönelik Desigo CC Compact da Mühendislik Aracı Yazılımı (Engineering Tool Software-ETS) projelerinin otomatik kurulumu ve yerel KNX entegrasyonu ile elektrik tesisatçıları için verimli operasyonlar sağlıyor.
Verimli enerji sistemi için Powermanager modülü
Desigo CC bina yönetim platformunun en yeni versiyonu enerji sistemlerinde tüketimi, enerji kalitesini ve tutarlılığı yönetmek için Powermanager modülüyle sunuluyor. Yeni eklenen modül, alarm fonksiyonuyla kombinasyon halindeki gösterge panelleriyle, eyleme geçme ihtiyacını kolay bir şekilde belirlemeye ve tahmin etmeye yardımcı oluyor. Desigo CC V4, Powermanager modülüne ek olarak operatörlerin birden fazla binadaki alarmları ve olayları kontrol etmesini ve harekete geçmesini sağlayan yeni, sezgisel bir bulut uygulamasına da sahip.
İyileştirilmiş bağlanabilirlik ve kullanım
Desigo CC V4, halihazırda kullanılabilen BACnet, OPC, Modbus ve SNMP modüllerine ek olarak, IP ve M-bus TCP/IP üzerinden KNX için yeni bağlantı genişletme modülleri gibi alt sistemlerin hızlı entegrasyonuna imkân veriyor. Bir dizi kitaplık aracılığıyla, ortak bina otomasyon cihazlarını özel grafik şablonları ile bağlamak ve tanımlamak mümkün oluyor. Bu, aydınlatma ve sayaçların izlenmesi gibi çok çeşitli uygulamalar için somut faydalar sunuyor ve mühendisliğin kolaylaşmasına yardımcı oluyor. Bunun ötesinde Desigo CC, herhangi bir işletim sistemine ve web tarayıcısına sahip dizüstü bilgisayarlar ve tabletlerde bulunan Flex Client ile yeni bir HTML5 web tabanlı istemci sunuyor. Kullanıcılar artık olası çalışma ortamlarını artıran bir dokunmatik arayüze de sahip oluyor.
Bu inovasyonların yanı sıra Desigo CC V4, Bina Bilgisi Modelleme (Building Information Modeling-BIM) modülüyle de donatılıyor. Bu, bir binanın gerçek zamanlı değerler, 3D modeller ve 3600’lik görüntülerle doğrudan görselleştirilmesini mümkün kılarak bir bina otomasyonunun her adımında kontrol sağlıyor. Kullanıcılar konum belirleme etiketlerinden ve ürün verisi sayfalarından istedikleri an verilere ulaşabiliyor.
Siemens Türkiye Hakkında:
1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 163 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır.
Yaklaşık 3 bin çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın çalışan oranı %22'dir. Siemens Türkiye, ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere yılda 8 milyar TL tutarında katkı sağlamaktadır.
Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisleriyle hizmet vermektedir.
Siemens AG (Berlin ve Münih)
170 yılı aşkın süredir mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket enerji üretimi ve dağıtımına, binalar ve dağıtık enerji sistemleri için akıllı altyapılara, proses ve üretim endüstrilerinde otomasyon ve dijitalizasyona odaklanmaktadır. Bağımsız yönetilen Siemens Mobility şirketi, demiryolu ve karayolu ulaşımına yönelik akıllı ulaşım çözümlerinin lider tedarikçisidir ve hem yolcu hem de yük taşıma hizmetlerinde dünya pazarını şekillendirmektedir. Çoğunluk hisseleri halka arz edilen Siemens Healthineers AG ve Siemens Gamesa Yenilenebilir Enerji şirketleriyle Siemens, karasal ve deniz üstü rüzgâr enerji üretiminde çevre dostu çözümlerin yanı sıra medikal teknoloji ve dijital sağlık sistemlerinde de dünyanın lider tedarikçilerindendir.
30 Eylül 2019 tarihinde sona eren 2019 mali yılında Siemens’in toplam cirosu 86,8 milyar Euro, net kârı 5,6 milyar Euro olmuştur. Eylül 2019 sonu itibarıyla Siemens’in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 385 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak:
YORUMLAR
GÜNÜN FİRMASI
GÜNÜN ÜRÜNÜ