elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2D Maddeler Elektronik Komponent Üretiminde Devrim Yapabilir

Organik kimyacılar ve yüzey bilimcileri, elektronik komponent üretimini tamamen değiştirebilecek yeni bir 2D yapı üretim yolu keşfetti. Bu yapının ne olduğunu yazımızın devamında birlikte görelim.



A- A+
28.05.2020 tarihli yazı 9581 kez okunmuştur.
Nature Materials’de paylaşılan bir çalışmaya göre Kanada ve İtalya'dan araştırmacılar madde biliminde devrimsel gelişme sinyalleri veriyor. Bu durum, modern elektronik komponent üzerine üretim yapan şirketlerin üretiminde büyük değişimlere neden olabilir.

Yeni 2D Maddeler Ufukta Gözüktü

Çalışmanın hedefi bir atom katmanı kalınlığında 2D madde üretmektir, bu yeniliği madde bilimine uyarlamak için eklenen özellikler 2004’te grafenin keşfine kadar uzanıyor. Çalışmayı McGill, INRS, Lakehead ve İtalya Ulusal Araştırma Topluluğu, Consiglio Nazionale delle Ricerche ile birlikte 16 yazar gerçekleştirdi.

 
 
Bu çalışma hem teorik, hem de deneysel olarak yeni gelişmelere kapı açıyor. Bu yeni sistem bir cihazda kullanılmaya başladığı zaman (Örneğin; transistör), olağanüstü elektriksel performans gösteriyor. Ayrıca, bu gelişmeler, yeni sistemlerin özelliklerine karşı yapı boyutuna ilişkin önemli bilgiler sağlayacak olan, farklı örgü simetrileri olan geniş bir 2D konjüge polimer yelpazesinde ki gelecekteki çalışmalara da kapı aralıyor.
 

Tamamlayıcı Uzmanlıktan Yeni Malzeme Bilimi

Bu büyük ölçekli 2D konjüge polimerlerin sentezini ve elektronik özelliklerini çalışma ekibi karakterize etti. Bu çalışmanın grafenin üzerinde fonksiyonel 2 boyutlu malzemeler ile gerçekleştirilmesinin önemli bir çalışma olduğunu belirten Lakehead Üniversitesi fizik profesörü Mark Gallagher, organik kimya, yoğun madde fiziği ve malzeme bilimi alanındaki çalışmaları birleştirmenin bu keşfe önemli bir katkı sağladığını belirtti.
 
Yapısal olarak yapılandırılabilen iki boyutlu polimerlerin, iki boyutlu malzemelerin elektronikteki uygulamalarına katkı sağlayacağını öngören McGill Üniversitesi'nde kimya profesörü Dmytro Perepichka, 15 yıl öncesinde bu çalışmanın hayalini kurduklarını ve çok yönlü işbirliği sayesinde gerçekleştirdiklerini belirtti.
 

Uzun uğraşlar sonunda başarılı olan bu çalışmanın yüzey reaksiyonu mekanizmalarına temel düzeyde yeni bakışlar sağlayacağını ve eşzamanlı olarak, varlığı şimdiye kadar sadece teorik olarak tahmin edilen olağanüstü özelliklere sahip yeni bir malzeme sunumuna katkı sağlayacağını belirten Federico Rosei adlı Varennes Ulusal Enstitüsü de bir profesör 2D polimerler ile teknolojik devrimlerin sinyallerini görmeye başladıklarını belirtti.
 


Kaynak:

►interestingengineering



Yazar: İbrahim Külçeler

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.