3D Printer'lar için Yeni Sektör:
'UYDULAR'
3D teknolojisinin dahil olduğu anten çalışmaları, gelecek için yüksek frekanslarda verim sağlayan, üretim ve montaj gibi zahmetli aşamaları bulunduran gelişmiş uydulara kolaylık sağlayacak gibi görünüyor. ESA firmasının ürettiği ilk 3D baskılı anten ve gelecek vaat eden çalışmalarını inceledik.
23.03.2016 tarihli yazı 6596 kez okunmuştur.
Henüz tam anlamıyla 3D printer'lar ile uydu oluşturulamıyor olsa da ESA firması yaptığı çalışmalar itibariyle bu amaç için ilerliyor. İlk olarak 3D baskıdan prototip amaçlı radyo anteni ürettiklerini açıkladılar. ESA’nın anten test tesislerinde gerçekleşen çalışmalar neticesinde, dalga sinyallerinin toplanabileceği çift reflektörlü ilk 3D baskılı anten üretildi.
ESA’nın bu proje üzerinde çalışmasının temel nedeni olarak, ileri teknolojide üretilebilecek olan uyduların maliyetlerini azalmaktır. 3D baskılı ilk anten ise bu kapsamda önem taşıyor. Tek parça olarak üretilen anten, performans gereksinimlerini sağlamak için tamamen bakırla kaplandı. Düşük maliyeti ve üretim sürecinin bu şekilde hızlanabileceğinden bahseden ESA, aynı zamanda bu teknoloji ile uydulardaki karmaşık geometrilere rağmen tek parça olarak üretilebilmesinin montaj, kurulum ve hizalama gibi sorunların ortadan kalkacağını belirtiyor.
ESA’nın ilk 3D baskılı çift reflektörlü antenini 14.5 Ghz radyo sinyalinde simülasyon ve gerçek değerlerinin karşılaştırması.
►İlginizi Çekebilir: 3D Yazıcıyla Basılan Şaşırtıcı 5 Ürün
ESA gelecekte üretmek istediği uydu teknolojisini geliştirmek için dış etkenlerden tamamen arındırılmış test odalarında bu işlemlerini gerçekleştiriyor ve bu çalışmalarının henüz uzay için yeterli seviyede değil. Temel olarak ilk halletmeleri gereken sorunun 3D printer ile üretilmiş bir antenin normal antenlere göre montaj için daha sert bir zemine ihtiyaç duyması. Gerçekleştirilen simülasyonların sonuçlarını adım adım kaydederken, ilerlemeleri gereken yönlerde çalışmaları sürdürülmekte. ESA tarafından yapılmış SWISSto12, yüksek frekansları işleyebilen, uzay yeterliliği olan, RF bileşenlerini destekleyen karmaşık geometrik yapılardaki uyduların geleceğinin yakın olduğunu belirtiyor.
Kaynak:
►Gizmag
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.