elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3D Printer'lar için Yeni Sektör:
'UYDULAR'

3D teknolojisinin dahil olduğu anten çalışmaları, gelecek için yüksek frekanslarda verim sağlayan, üretim ve montaj gibi zahmetli aşamaları bulunduran gelişmiş uydulara kolaylık sağlayacak gibi görünüyor. ESA firmasının ürettiği ilk 3D baskılı anten ve gelecek vaat eden çalışmalarını inceledik.



A- A+
23.03.2016 tarihli yazı 6543 kez okunmuştur.
Henüz tam anlamıyla 3D printer'lar ile uydu oluşturulamıyor olsa da ESA firması yaptığı çalışmalar itibariyle bu amaç için ilerliyor. İlk olarak 3D baskıdan prototip amaçlı radyo anteni ürettiklerini açıkladılar. ESA’nın anten test tesislerinde gerçekleşen çalışmalar neticesinde, dalga sinyallerinin toplanabileceği çift reflektörlü ilk 3D baskılı anten üretildi.
 



İlginizi Çekebilir: 3D Printer'dan Nasıl Çıktı Alınır?
 

ESA’nın bu proje üzerinde çalışmasının temel nedeni olarak, ileri teknolojide üretilebilecek olan uyduların maliyetlerini azalmaktır. 3D baskılı ilk anten ise bu kapsamda önem taşıyor. Tek parça olarak üretilen anten, performans gereksinimlerini sağlamak için tamamen bakırla kaplandı. Düşük maliyeti ve üretim sürecinin bu şekilde hızlanabileceğinden bahseden ESA, aynı zamanda bu teknoloji ile uydulardaki karmaşık geometrilere rağmen tek parça olarak üretilebilmesinin montaj, kurulum ve hizalama gibi sorunların ortadan kalkacağını belirtiyor.
 
ESA’nın ilk 3D baskılı çift reflektörlü antenini 14.5 Ghz radyo sinyalinde simülasyon ve gerçek değerlerinin karşılaştırması.
 


ESA gelecekte üretmek istediği uydu teknolojisini geliştirmek için dış etkenlerden tamamen arındırılmış test odalarında bu işlemlerini gerçekleştiriyor ve bu çalışmalarının henüz uzay için yeterli seviyede değil. Temel olarak ilk halletmeleri gereken sorunun 3D printer ile üretilmiş bir antenin normal antenlere göre montaj için daha sert bir zemine ihtiyaç duyması. Gerçekleştirilen simülasyonların sonuçlarını adım adım kaydederken, ilerlemeleri gereken yönlerde çalışmaları sürdürülmekte. ESA tarafından yapılmış SWISSto12, yüksek frekansları işleyebilen, uzay yeterliliği olan, RF bileşenlerini destekleyen karmaşık geometrik yapılardaki uyduların geleceğinin yakın olduğunu belirtiyor.


Kaynak:


Gizmag
 
Recep Özdemir Recep Özdemir Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.