Çoklu Malzemeli Ev Tipi:
3D Yazıcı
3D yazıcılar üretim teknolojileri açısından adeta bir devrim niteliği taşımaktadır. Akıl alınamayacak yaratıcılıkta fikirleri ve tasarımları içinde barındıran bu teknoloji, tasarımları hızlı bir şekilde prototiplere dönüştürmektedir. 3D yazıcıların günden güne boyutu küçülmekte ve fiyatı azalmaktadır. Bu muhteşem teknolojiyi üretenlerden Next Dynamics yakın bir zamanda geliştirdiği 3D yazıcı NextD1’i piyasaya sürecek.
20.12.2016 tarihli yazı 11677 kez okunmuştur.
Next Dynamics’in ürettiği NextD1, devre kartları oluşturmak için iletken reçineler de dâhil olmak üzere, birden fazla malzeme ile basabilen bir 3D ev yazıcısıdır. (Next Dynamics) 3D yazıcıların hem boyutu günden güne küçülmekte, hem de fiyatı günden güne düşmektedir. Nesnelere, birden fazla materyalle basma yeteneği gibi daha üst düzey işlevleri de yerine getirmeye başlamıştır. Böylelikle 3D yazıcıyı tercih eden kullanıcılar da hızla artmaktadır. Alman girişimci Next Dynamics, özel elektronik devre kartları oluşturmak için iletken bir reçine kullanabilen, evde rahatça kullanılabilecek çok renkli ve çok malzemeli olan 3D yazıcı olan NextD1’i tanıttı.
Bu teknoloji, aklınıza gelebilecek pek çok nesneyi, küçücük aygıtlarda basabiliyor. Kağıt heykellerden, şekerlere kadar pek çok obje, evinizde tezgaha sığacak kadar küçük bir cihaz tarafından artık basılabilmektedir.
NextD1’in mekanizması benzerlerinden biraz daha farklı. NextDynamics, daha önce denenmiş ve doğru olduğu ispatlanmış mürekkep püskürtmeli baskının 3D versiyonu gibi çalışan, “DigiJet” olarak adlandırdığı tescilli bir yazıcı kafası geliştirdi.
NextD1, bu baskı kafalarının altısına sahiptir. Bu kafalardan her biri, bir sonraki lazer tabakasına geçmeden önce bir UV lazeri ile sertleştirilen, yapı yüzeyine ince damlacık maddeler püskürten 200 püskürtme ağzına sahiptir. Her bir ağız için beş mikron çapında olan makine, 8x8x8 inç (20x20x20 cm) yapım alanı içinde 10 mikrona kadar çözünürlükte baskı yapabiliyor. Kulağa DigiJet, Stratasys’inPolyJet sistemi gibi geliyor. Çünkü Next Dynamics bu teknolojiyi optimize etmeye ve maliyeti altı rakamdan hobi sahiplerinin ulaşabileceği bir noktaya indirmeye özellikle başlamıştı. Böylelikle NextD1 ile Stratasys J750 işlev olarak birbirine benzemiştir.
16.5 x 16.5 x 16.5 inç (42 x 42 x 42 cm) kompakt küp şeklinde duran NextD1, aynı anda 6 tane kartuş barındırabiliyor ve istediğiniz malzemeyi karıştırıp, basabiliyor. Şimdilik, bunlar; sert, esnek, şeffaf, CMYK renkli ve iletken reçinelerin yanı sıra su ile yıkanmadan önce çıkıntılı kısımları destekleyebilen, destek yapılarını da içeriyor. Ayrıca ekip, malzeme kitaplığını genişletmek için farklı üreticilerle birlikte çalışmaya da devam ediyor. Bu malzemeler arasında en ilginç olanı iletken reçinedir. Galvanizli ve nano parçacıklarla infüze edilen Next Dynamics, Voxel8 gibi diğer elektronik baskı cihazlarının aksine, reçinesinin standart PCB’ler gibi iletken olan devre kartlarına yazdırabileceğini iddia ediyor. Hızlı prototiplendirme için tasarlanan NextD1, üç boyutlu devre kartları oluşturacak özelliğe bile sahip.
Cihaz, 10 inçlik bir dokunmatik ekran aracılığıyla çalışmaya hazırlanıyor veya bir akıllı telefona uzaktan erişime ve bildirimlere izin verilmesinin sağlanması için Wi-Fi ile bağlanabiliyor. Next Dynamics, Kickstarter aracılığı ile NextD1 için fon arayışı içeren bir proje geliştirdi ve toplamda 200.000 € elde edilmesi beklenen bu fondan 130.000 € elde edilmiş durumda. Next Dynamics, kullanıcıların ilgisini çekecek çeşitli kampanyalar hazırlıyor. Ek kartuşlar, kampanyanın tamamlanmasından sonra şirketin web sitesinde bulunacak ve maliyeti 15 ile 100 dolar arasında değişecek. Herkes plan yaparsa, NextD1’in 2017 yılının Eylül ayında piyasaya sürülüp, kullanıcılar ile buluşması bekleniyor.
Kaynak:
►Newatlas
Yazar: Irmak Telatar
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.