Siemens Akıllı Şebekeler İnovasyon Yarışması yeni ve yaratıcı fikirleri bekliyor
Siemens, 13 Nisan'da başlattığı Akıllı Şebekeler İnovasyon Yarışması'nın üniversitelere yönelik ve 30 Kasım'da sona erecek olan 2. Fazı ile yeni iş modelleri, tüketiciye fayda sağlayacak yeni uygulamalar, daha akıllı bir dünyaya ulaşmayı sağlayacak teknolojiler konusunda yeni ve yaratıcı fikirleri bekliyor.
Üniversite öğretim görevlilerine (profesörler, lisans ve doktora öğrencileri v.s) açık olan yarışma ile akıllı şebekelerin gelişmesine katkıda bulunacak, küresel bir platform oluşturulması hedeflenirken, yarışma sonunda en iyi beş fikir ve en başarılı projelerin sahiplerine toplam 15.000 Euro para ödülü ve Siemens Akıllı Şebeke uzmanlarıyla Berlin'de gerçekleştirilecek bir atölye çalışmasına katılım olanağı sunulacak.
Akıllı Şebekeler, mevcut enerji şebekelerinin daha esnek ve akıllı hale gelmesinde önemli bir rol oynuyor. Siemens, dünyada enerji dönüşüm zincirinin tümünü kapsayan dünyanın tek entegre enerji şirketi olarak, kapsamlı Akıllı Şebeke teknolojileriyle enerji sektörünün giderek artan ve karmaşık sorunlarına vizyon getiren akıllı çözümler sağlıyor.
Siemens, düzenlediği Akıllı Şebekeler İnovasyon Yarışması ile akıllı şebekelerin gelişmesine katkıda bulunacak, küresel bir platform oluşturmayı hedefliyor. Yarışmaya katılacak kişiler ise fikirleri ve pazar görüşleriyle bir yandan birbirleriyle rekabet ederken, diğer yandan da tüm dünyadan Akıllı Şebeke uzmanlarının yer aldığı geniş bir toplulukla işbirliği yapabilme şansını yakalayacak. Yarışmaya konu olan başlıklar şöyle:
1- Gerçek Zamanlı Simülasyon
2- Talep Karşılama
3- Zaman Tahmini ve Servis Restorasyonu
4- İzleme ve Koruma
5- Motivayon Stratejileri ve İş Modelleri
Yarışmaya dahil olmak isteyenlerin tek yapması gereken 30 Kasım 2011 tarihine kadar http://www.siemens.com/smartgridcontest web adresi üzerinden başvuru yapmak. Başarılı fikirler ödüllendiriliyor
Siemens, en iyi beş fikir ve en başarılı projelerin sahiplerine toplam 15.000 Euro para ödülü ve Siemens Akıllı Şebeke uzmanlarıyla Berlin'de gerçekleştirilecek bir atölye çalışmasına katılım olanağı sunuyor. Siemens, üniversitelerin ortak çabalarıyla, katılımcıların fikirlerinin inovasyona dönüştürülmesi için ise 1.000.000 Euro'dan fazla kaynak ayırıyor. Siemens, bu inovasyonların ürün, hizmet ve çözümlere dönüştürülebilmeleri amacıyla önümüzdeki döneme yönelik çok daha büyük yatırımlar yapmayı da planlıyor.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri