Stanford Üniversitesi’nden Güneş Santrali
Güneş enerjisi, sürdürülebilir enerjilerin temelini oluşturmaktadır. Güneş enerji kullanımı günden güne artmaya ve geliştirmeye devam etmektedir. Stanford Üniversitesi araştırmacıları elektrik enerjisi ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamak için yeni bir proje tamamladı. Bu proje hakkında detaylar haberimizde.
13.01.2017 tarihli yazı 10308 kez okunmuştur.
Stanford Üniversitesi, Kaliforniya eyaletinin Mojave Çölü’nde 200 dönüm arazi üzerinde 155.000 adet panel kullanarak bugüne kadar yapılan güneş enerji tarlalarına bir yenisi ekledi. Paneller üzerinde bulunan toplam 20 milyon solar hücre ile enerji toplanmaktadır. Kurulan bu güneş tarlasının toplam kapasitesi 67 MW’tır. Stanford Üniversitesi’nin yeni güneş tarlası ile sera gazı salınımında %68 oranında ve fosil yakıt kullanımında %65 oranında azalma beklenmektedir. Bu proje ile yeni bir ısı kazanım sistemi de kullanılmaya başlanmıştır. Güneş tarlası, kampüsün toplam elektrik ihtiyacının %53’ünü karşılayacaktır. Üretilen enerji ile enerji ve iklim dengesi korunmaya çalışılmıştır. Ayrıca Stanford Üniversitesi'nin daha iyi çözümler sunmak için çalışmalarını sürdüren birçok enstitü arasındadır.
Stanford Üniversitesi, sürdürülebilirlik ve enerji yönetimi direktörü Joseph Stagner: “Stanford’dan geçen her öğrenci, yalnızca sürdürülebilir bir ortamda öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve enerji ile kendi hayatlarında da insanların hareket etmesine yardımcı olmak için neler yapabileceklerini öğrenme şansına sahiptir. Gelecek herkesin yararına olur.” şeklinde bir açıklamada bulunmuştur.
Projenin tamamlanması için yapılan işler 5 ayda tamamlanmıştır. Panellerden elde edilen enerjiyi artırmak için hareketli bir sistem kullanılmıştır. Panelleri rüzgardan gelen tozlardan temizlenmesi ve panellerin soğutulması için basit ve kullanışlı bir robot sistemi kullanılmaktadır. Bu sistem ile kullanılacak sudan da tasarruf olacaktır.
Geniş arazi üstüne kurulu ve yüksek verimli güneş tarlaları özellikle Avrupa’nın pek çok ülkesinde bulunmaktadır. İzlanda, bu ülkeler arasında fosil yakıt tüketimini sıfıra indirmesi ile bilinmektedir. Panellerin verimliliği için yapılan çalışmalar devam etmekte olup, üstünde en çok çalışma yapılan enerji türüdür.
Kaynak:
►futurism.com
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.