Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Enerji Santrali
Yenilenebilir enerji kaynakları denilince önde gelen tesislerden olan güneş enerjisi santralleri aynı zamanda dünyada farklı uygulamalarla görsel şölen sunuyor. Güneş enerjisi santrallerinden bazıları temiz enerjiye dair oldukça iddialı projeleri sunuyor ve oldukça başarılı tasarımlara da sahipler. Bu içeriğimizde tasarımlarıyla en çok dikkat çeken 10 güneş enerjisi santrallerini inceledik.
19.02.2022 tarihli yazı 5263 kez okunmuştur.
Crescent Dunes Güneş Enerjisi Projesi - Nevada
Amerika Nevada’da yer alan ve kurulu gücü 110 MW olan projede üretilen enerji miktarını artırmak için aynalar ve lensler kullanılmıştır. Bu konsept, “konsantre güneş enerji sistemi” olarak biliniyor. Bazı teknik zorluklar sebebiyle hedeflenen miktarda enerji üretemeyen sistemin 2019’dan beri kapısına kilit vurulmuş durumda.
Gemasolar Güneş Enerjisi Santrali - İspanya
İspanya’nın Sevilla kentinde bulunan tarlanın orta noktasında ışığı 360° çevresinde bulunan panellere yansıtan bir kule bulunmaktadır. Her biri 120 metre kare büyüklüğünde 2,600 güneş panelinden oluşan enerji santrali, 480 dönüm arazi üzerinde kurulu. Gemasolar’ı diğer güneş enerji santrallerinden farklı kılan, enerji depolama kapasitesi. Santral, gün içinde elde ettiği enerjiyi kullanarak gece boyu elektrik üretimine devam edebiliyor. Sistem güneş ışığı yokken 15 saat boyunca elektrik enerjisi üretebiliyor. Kapasitesi ise 19.9 MW.
►İlginizi Çekebilir: Güneş Enerjisi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
Nanping City Güneş Enerji Santrali - Çin
Xinyi Solar firması tarafından kurulan tesis, güneş ışığı aldığında geometrik görüntüler oluşturmasıyla dikkat çekiyor. Sistem Çin’in Fujian kentindeki dağlar üzerinde kurulu.
New Caledonia'nın Kalbi
Büyük Okyanus’un güneyinde yer alan New Caledonia’da yetişen mangrov ağaçları bir arada bulunduklarında kalp şeklini alır. Buna atıf yapmak isteyen Conergy firması, ada sakinlerini solar enerjiye ısıtmak için panelleri kalp şeklinde yerleştirdi. Kurulu gücü 2 MW olan tesis, adada bulunan 750 eve enerji sağlayabiliyor.
Mohammed bin Rashid Al Maktoum Güneş Parkı - Dubai
Toplamda 77 km²’lik bir alana kurulan park Dubai’de bulunuyor. Şimdilik 1 GW enerji sağlayan projenin ileri aşamalarında 5 GW’a ulaşması hedefleniyor.
Sungrow Huainan Yüzen Güneş Enerjisi Santrali - Çin
160.000 panelden oluşan tesis, yapay bir göl üzerinde kuruldu. PV invertör sistemlerinin tedarikçisi Sungrow tarafından inşa edilen 40MW kurulu güce sahip olan yüzen santral, 4 ile 10 metre arasında değişen derinliğe sahip suda yüzüyor ve Çin şebekesi Huainan’a başarıyla bağlanmış durumda. Bu sayede daha az kirleniyor ve daha az ısındığı için toprak üstünde duran panellere göre daha çok enerji üretiyor.
Burning Man Projesi - Nevada
Dağ şeklinde tasarlanan proje Amerika’nın Nevada eyaletinde yer almakta. Kurulu gücü 3 MW olan projede elektrik mühendislerinin yanı sıra inşaat mühendisleri ve mimarlar çalıştı.
Walt Disney World Projesi - Florida
Disney, 1982’den beri yenilenebilir enerjiye yatırım yapan bir şirket. Mickey Mouse şeklinde olan tesis, 2016 yılında 50.000 panel kullanılarak Disney World’e ait tema parkta kuruldu.
Les Mees Güneş Enerjisi Santrali - Fransa
Kurulu gücü 18.2 MW olan ve deniz seviyesinden 800 metre yukarıda bulunan proje Fransa’nın güneyinde yer alıyor. Konumu sebebiyle temiz hava aldığı için diğer tarlalardan %10-15 daha fazla verime sahip. Proje 200 hektarlık alanda 122.000 panelle yaklaşık 12.000 eve enerji sağlıyor.
Parc Del Forum Güneş Enerjisi Santrali - İspanya
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
ANKET