elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Okyanus Gözlemcisi Saildrone

Saildrone ile Avustralya'nın araştırma grubu CSIRO, ortaklaşa anlaşarak Güney Okyanusu insansız gemiler sayesinde gözlemleyebileceklerini ileri sürdüler. Peki ‘Saildrone’ olarak adlandırılan bu gemiler nasıl çalışacak ve görevlerini nasıl yerine getirebilecek?



A- A+
31.01.2018 tarihli yazı 8341 kez okunmuştur.
Avustralya'nın araştırma grubu CSIRO, San Francisco merkezli Saildrone ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Ortaklığın asıl amacı Güney Okyanusu'ndaki ölçüm ve izlemeyi tam anlamıyla iyileştirebilmektir. Bu ölçüm ve izlemeler insansız gemiler olarak tanımlanan Saildrone sayesinde gerçekleştirilecektir. Araştırma ortaklığı önümüzdeki beş yıl boyunca geçerli olacak ve üç adet Saildrone kullanılacak.
 

Saildrone Yapısı ve İşlevi

İnsansız gemiler, okyanus karbonunu ölçmek ve su sütununda biyokütle tahmini yapmak için özel sensörlerle donatılmıştır. Bu sensörler sayesinde rüzgar hızı, nem, su sıcaklığı ve tuzluluk hakkkında bilgi elde edilebilecektir. Sensör paketleri güneş enerjisi ile çalışmaktadır. Bu sensörlerin gelişimi, atmosfer ve okyanus koşullara yönelik sistemlerin gelişmesine olanak sağlayacaktır.
 


►İlginizi ÇekebilirNükleer Gemi Nedir?

İnsansız gemiler, güneş ve rüzgardan etkilenirler. Ayrıca bu gemiler, stok değerlendirmeleri yapmak, yeraltı sensörlerinden veri yüklemek veya denizdeki acil durumlara yanıt vermek gibi işlevleri yerine getirmek için kullanılabilirler. Bu işlevler için, bir anda 12 ay kadar denizde kalıp, yol boyunca toplanan verilerin yüklemelerini yapabilirler.

Dünyadaki herhangi bir yerden bir uydu bağlantısı yoluyla uzaktan kumanda edilebilirler. Ayrıca, diğer okyanus kullanıcılarını uyarıp önlemek için otomatik tanımlama sistemleri ile donatılmışlardır. Bu gemiler, Tasmanya'daki Hobart'dan piyasaya sürülecektir.

 


►İlginizi ÇekebilirGemilerdeki Enerji Santralleri

CSIRO araştırma grubu lideri Andreas Marouchos, bu araştırma ortaklığı sayesinde deniz ortamı için kritik bir zaman kazanıldığını ve deniz sektöründe teknolojik yeniliklerin patlamasının bir anda gerçekleşeceğini vurgulamaktadır. Aynı zamanda, Saildrone’un kurucusu ve CEO'su Richard Jenkins, projenin Güney Yarımküre'de deniz araştırma işbirliği için benzersiz bir fırsat sunduğunu belirtmektedir.


Kaynak:


theengineer.co.uk
environmentguru.com
nextbigfuture.com
 
Merve  SEVER Merve SEVER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.