elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

X PlusOne |
İnsansız Hava Aracı

İnsansız hava araçları belki de insanoğlunun yüzyıllar boyunca uçmak istemesinin bir yansıması olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple sürekli geliştirilen insansız hava araçlarından birisi de X PlusOne'dır. X PlusOne, kontrol algoritmalarıyla stabil olarak havada kalması ve saatte 100 km hıza ulaşmasıyla devrim niteliğinde olan insansız hava aracıdır.



A- A+
04.02.2015 tarihli yazı 9014 kez okunmuştur.
Günümüzde insansız hava araçlarını her yerde görmeye başladık. İnsansız araçların artmasıyla onların daha verimli ve daha kullanışlı olması içinde çeşitli uğraşlar verildiğini de sürekli görmekteyiz. İnsansız araçların en büyük kullanım alanının olduğu yer ise hiç şüphesiz insansız hava araçlarıdır. Belki de bu, insanoğlunun yüzyıllar boyunca uçmak istemesinin bir yansıması olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsansız hava araçlarındaki en büyük problemler ise multi rotorların kullanılması ve onların kontrolü sırasında havada stabil olarak nasıl kalınacağı durumlarıdır.

 




► İlginizi Çekebilir: ARES | Yeni Nesil İHA

 

X PlusOne İnsansız Hava Aracı

X PlusOne insansız hava aracı diğer insansız hava araçlarının aksine değişik özellikler barındırmaktadır. Diğerlerinin aksine dikey olarak uçması ve aniden hızlanması onun birkaç özelliğinden birisi. Ayrıca havada hassas bir biçimde ve stabil olarak uçabilmektedir. Bu stabil olarak kalmasını ise yaptıkları kontrol algoritmalarıyla sağlamışlar. Hatta rüzgarlı havalarda yaptıkları testlerle bu algoritmaları olumsuz hava koşullarında da iyi bir performans almak için hazırlamışlar. X PlusOne  insansız hava aracının bir diğer önemli özelliği ise hızıdır. X PlusOne’ın hızı, multi rotorların sabit kanatlara takılmasıyla saatte 100 km seviyesine çıkmış. Bu diğer insansız hava araçlarının çoğunda hasara yol açabilecek bir hız olduğunu da vurgulamaktadırlar.
 



► İlginizi Çekebilir: Slocum | İnsansız Deniz Aracı
 

X PlusOne öyle görünse de sadece oradan oraya uçmak için kullanılmamaktadır. Kontrol algoritmalarıyla stabil hale getirilen bu insansız hava aracı üstüne takılacak mini kameralar ile çekim yapabildiği gibi meşhur GoPro çekimlerini de yapabilmektedir.
 





 

Kaynak
►Kickstarter
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.