Cebinizdeki Osiloskop |
IkaScope
Her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir osiloskop cihazınızın olması artık çok uzak değil. Elektrik ve elektronik sektörleri çalışanları için vazgeçilmez bir cihaz olan osiloskop artık telefonunuzla uzaktan haberleşebilen bir yapıyla her zaman yanınızda olacak. Detaylar haberimizde.
24.04.2017 tarihli yazı 14180 kez okunmuştur.
IkaLogic firması tarafından yaklaşık bir buçuk yılı aşkın bir süredir üzerine çalışılan, IkaScope WS200 kablosuz osiloskop modeli elektriksel ölçüm cihazları sektöründe yaşanan son gelişmelerden en ilgi çekeni oldu. Basit bir sinyali ölçmek için bile yanımızda taşıdığımız büyük hacimli osiloskopların ardından bu model kullanıcıları oldukça sevindirecek gibi görünüyor.
IkaScope yaklaşık olarak fosforlu kalem boyutunda olan taşınabilir bir cihaz. Cihaz 200 WFP'lik dalga güncelleme oranı sunarken aynı zamanda 25 MHz'lik bir analog bant genişliği sağlayan 200 MSPs'lik(Megasamples per second) bir ADC'ye sahip. Cihaz üzerinde dahili işlemci birim olarak Spartan 3 FPGA ile birlikte geliyor. Cihaz sinyallerdeki küçük teknik problemleri arayan bir cihaz değil ancak ses, dijital mantık gibi sinyalleri ve düşük güçlü AC güç devreleri de dahil olmak üzere hobi amaçlı projelerin genel araştırmasında gerekli olacak parametrelerin analizini gerçekleştiriyor.
WS200 belki de kullanıcıların en beğeneceği bir özellik olan kablosuz haberleşme özelliği ile akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar ve wi-fi kullanan kişisel bilgisayarlarla iletişime geçebiliyor. Cihaz kablosuz bir kişisel bağlantı noktası (Hotspot) olarak yapılandırılabiliyor. Bu uygulama üretici açısından pazarlamada sorunsuz bir cihaza sahip olmak için kritik bir öneme sahip çünkü kullanımda yaşanacak herhangi bir gecikme veya cihazla bağlantı kuramama durumu kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratacaktır.
IkaLogic firması cihazla birlikte geliştirdiği oldukça basit ve kullanışlı arayüzüyle tamamen çözüm odaklı bir şekilde pazara girmeye hazır. Geliştirilen cihazın en benzersiz özelliklerinden biri de akıllı prob ucu ve çok işlevli dokunmatik panel. Ölçüm sinyallerine ek olarak prob ucu ayrıca cihazı çalıştırmak için de kullanılıyor. Bu basit yapı kullanıcıyı açma/kapama anahtarı aramaktan kurtarıyor. Ancak ileriki zamanlarda cihazı ilk kez eline alan kullanıcılar için bu tip inovatif özelliklerden dolayı kullanma kılavuzu okunmadan kullanılmaması tavsiye ediliyor.
Cihaza küçük bir dokunmatik yüzey eklenmesiyle kullanıcının elindeki cihazla direk olarak telefondaki yazılımsal arayüzle etkileşimde bulunmasına izin veriliyor. Bu, kullanıcıların testini gerçekleştirdikleri ölçüm ortamından uzaklaşmadan ekrandaki ayarlamaları yapabilmesine olanak sağlayan oldukça yaratıcı bir özellik. Bu gibi özellikleriyle taşınabilir olmayan osiloskoplara bile taş çıkartan cihazın kullanıcı pazarına girmesi elektrik sektörü çalışanlarını son derece sevindirecek gibi görünüyor.
Kaynak:
► eeweb.com
► eeweb.com
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.