FANUC Robotları Küresel Gıda Krizinde Sürdürülebilir Tarımı Destekliyor
Küresel düzeyde baş gösteren ve ilerleyen yıllarda milyonlarca insanın sağlıklı gıdaya ulaşamama sorununu ortaya çıkaran gıda krizi, tarımdaki politika ve iş süreçlerini de değiştiriyor. Numerik kontrol sistemleri geliştirmedeki tecrübesiyle birçok alanda robotikleşmenin öncüsü olan FANUC, tarımda teknoloji ve robotlara yatırım yaparken, bu alanda yetkinliğini gösteren robotlarıyla yeşil tarım uygulamalarını da merkezine aldı.
06.08.2022 tarihli yazı 4027 kez okunmuştur.
Dünya tarihinin farklı dönemlerinde meydana gelen küresel gelişmeler, gıda arzında krizleri ortaya çıkarıyor. Koronavirüs salgınının bitmesinin ardından patlak veren Rusya-Ukrayna Savaşı, tedarik zincirinin bozulması ve enerji maliyetlerindeki artış, ülkelerin tarım politikalarıyla ticaret hacimlerini doğrudan etkiliyor. Nüfusun artması ve iklim krizinin de baş göstermesiyle yetersiz kalan tarımsal üretim, dünyada her geçen yıl daha fazla insanın sağlıklı gıdaya erişimini engelliyor.
Yenilikçi teknolojilerle tarımsal üretimde verimli dönem
Planlı tarım uygulamalarının teknolojiyle entegre olması, yeni yüzyılla birlikte üretimi geliştirmenin yanı sıra sürdürülebilirliğe de katkı veriyor. Küresel gıda krizini çözmenin ve doğru çözüm yollarıyla ilerlemenin öncelikli şartları arasında da tarımda teknoloji ve robotlara yapılan yatırım bulunuyor. Gıda krizine karşı tarımsal üretimde önemi artan robotları da geliştiren FANUC, tarımsal faaliyetlerde ürün toplama ve paletlemeye özel sunduğu çözümlerle verimi artırıyor. FANUC tarafından geliştirilen LR Mate 200iD ve M-410iC/185 robotlar, birincil bileşenlerden bitmiş ürüne kadar gıda yolculuğunun her adımında yüksek verimle performans gösteriyor.
Yüksek kalitede ürün rekoltesi ve 185 kg’a kadar üstün performans
Tarla veya seradaki ürünün toplamasını en dar alanda dahi milimetrik hassasiyetle gerçekleştirebilen bir robot olan ve Hollanda’da Sweeper firması tarafından kullanılan LR Mate 200iD, tarlada yer alan olgunlaşmış biberleri entegre edilmiş kamerası sayesinde tespit ediyor. Zorlu koşullar, yüksek sıcaklıklar ve nem altında yüksek performans gösteren robot, bunun yanı sıra toprağa düşen biberlerin ortaya çıkaracağı sera gazı oluşumunu da önlüyor. Özel olarak paletleme görevi için tasarlanan M-410iC/185, 4 eksenli modeli sayesinde hızlı paletleme, montaj, işleme ve parça transferi uygulamalarında 185 kg’a kadar üstün performans gösteriyor.
FANUC Hakkında:
FANUC, CNC kontrol sistemleri, robotlar, Robodrill (İşleme Merkezi), Robocut (Tel Erozyon), Roboshot (Plastik Enjeksiyon) gibi üretim makineleri için fabrika otomasyonunda dünya liderliğini üstleniyor. 1956'dan beri Japonya’nın Yamanaka Gölü yakınındaki Fuji Dağı eteğinde 1,7 milyon metrekarelik fabrikasında, otomasyon endüstrisi için; CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine öncülük ediyor. Dünya çapındaki 271 iştiraki ve 8.200'den fazla çalışanıyla hizmet veren FANUC, müşterilerine satış, servis, teknik destek, Ar-Ge ve müşteri hizmetleri alanlarında yüksek kalitede hizmet sunuyor. Geleceğin fabrikasını yaratma hedefiyle dünya endüstrisi için nesnelerin endüstriyel internetini (Industrial IoT-IIoT) tasarlayan ilk firmalardan olan FANUC, geliştirdiği FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive) uygulaması ve robotları gerçek zamanlı izleme teknolojisi ‘Zero Down Time (ZDT)’ ile fabrika otomasyonuna yön veriyor.
Kaynak:
YORUMLAR
GÜNÜN FİRMASI
GÜNÜN ÜRÜNÜ