elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yerli Üretim Yanmayan ve Görünmeyen Elbise

Hacettepe Teknokenti’nde faaliyet gösteren Türk Savunma Sanayi firmalarından ARGUS Savunma, 2 bin dereceye kadar dakikalarca yanmayan ve gece görüş dürbünleriyle görünmeyen normal kumaş görünümünde elbiseler geliştirdi. Ürünlerindeki isimlerin hepsini Çanakkale Şehitlerine atfeden firma yaptığı ürünlere güzel bir anlamda katmış oldu. Yanmaz elbise için yapılan video ile beraber detaylar haberimizde…



A- A+
19.06.2014 tarihli yazı 17854 kez okunmuştur.
Hacettepe Teknokenti’nde faaliyet gösteren Türk Savunma Sanayi firmalarından ARGUS Savunma, 2 bin dereceye kadar dakikalarca yanmayan ve gece görüş dürbünleriyle görünmeyen nanoteknoloji temelli normal kumaş görünümünde elbiseler geliştirdi. Tamamen yerli teknolojiyle üretilen elbiseler içindeki özellikleri ile bu teknolojiye sahip olmada ülkemizin diğer ülkelere üstün olması açısından dünyaya ihraç edilmiyor, hatta fuarlara bile götürülmüyor.
 

 

Nanoteknoloji Elbiseler | 57*

Balistik koruyucu malzemeler ve taktik ekipmanlar üzerine Ar-Ge çalışmalarını uzun yıllardır yapan ARGUS Savunma yeni ürününün normal bir kumaş görünümünde ve istenilen modellerde yapılabildiğini açıkladı. Elbiselerin tamamen yerli tasarımla ve Türk mühendisler tarafından yapıldığının da altını çizilmesi gerekirken ayrıca elbiselerin infrared, termal, su geçirmez ve antistatik özelliklerinin de bulunduğunu belirtmek gerekir.

(*Çanakkale Savaşı’nda kahramanca savaşan 57. Alay anısına 57 ismi verilmiştir.)

 
ARGUS Savunma Yöneticisi İbrahim Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada yanmaz elbiseleri nanoteknolojinin avantajlarını kullanarak dünyadaki örneklerinden çok daha iyi özellikler barındırdığını söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti;

"Kumaşların yanmazlık derecesini nanoteknolojiyi kullanarak bin 500 derece birden arttırarak 2 bin dereceye çıkardık. Kumaşlarımız dakikalar boyunca yanmazlık özellikleriyle dikkati çekiyor. Özellikle bu elbiselerin kullanım alanı toplumsal olaylarda öne çıkıyor. Örneğin molotofkokteylinin yol açacağı alev önemli bir risk oluşturuyor. Bu nedenle bütün üretim standartlarımızda ISO kalite belgesine sahibiz, ABD ve Avrupa'daki standartların çok daha üzerindeyiz. Yerli teknolojiyle geliştirdiğimiz yanmaz elbiseler, dünyadaki örneklerinden çok daha ileri özellikler taşıyor. Kumaşlarımızı, içlik, yanmaz elbise ve başlık olmak üzere nanoteknolojinin de katkısıyla çok ince şekilde geliştirdik. Elbiselerimiz aynı zamanda gece görüş dürbünleriyle görülemiyor ve su geçirmiyor."


ARGUS Savunma’nın yanmaz elbiseleri için hazırladığı video;



Çelik Yelekler Eskisi Gibi Ağır Değil!

Nanoteknoloji ile yeniden geliştirilen balistik koruyucu çelik yeleklerin ağırlığındaki düşüşe de değinen İbrahim Sezgin, "Sudan, terden, nemden etkilenmeyen yelekler, teknolojide gelinen son nokta. Daha önceki 3-4 kilogramlık yeleklerin ağırlığı, ek teçhizatların kullanılması halinde bir kilogramın altına düşüyor. Yelekler, farklı kullanım şekilleriyle cepler ya da farklı aparat ve aksesuarlarla daha ergonomik ve daha işe yarar şekilde kullanılabiliyor" dedi. 

Sezgin, güvenlik güçlerinin kullandığı elbiselerin sadece yanmazlık özelliğinin bulunduğunu, kurşun, bomba ve patlayıcılara karşı da özel koruma alanlarının bulunduğunu belirterek, "Ürünlerimizin milli kaynaklarla  ve yerli teknolojiyle üretilmesi ve geliştirilen bazı ürünlerin dünyada ilk ve tek olması sebebiyle, ülke içinde güvenlik güçleri tarafından kullanılmasını istiyoruz. Bu teknolojiye sahip olmada ülkemizin diğer ülkelere üstünlük sağlaması açısından ihracatını yapmıyoruz, hatta fuarlara bile götürmüyoruz" diye konuştu. 

 

Çanakkale Şehitleri’nin Anısına…

Ürün isimlerinin tamamını Çanakkale şehitlerine atfettiklerini bildiren Sezgin, hücum yeleklerinin Anafarta, çelik yeleklerinin Gelibolu, nanoteknoloji elbiselerini de 57. Alay şehitleri anısına "57" ismiyle markalandırdıklarını sözlerine ekledi.
 


Kaynak: 
ARGUS Savunma
AA

 
Doğukan KAYGUSUZ Doğukan KAYGUSUZ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.