Bina Otomasyonu için Tak ve Çalıştır Güç Kaynakları
Phoenix Contact'ın Yeni Nesil Step Power güç kaynakları yüksek verimlilik ve düşük kayıpları ile enerji verimliliğini ve sistem performansınızı artırır. Kompakt tasarımı sayesinde yerden tasarruf sağlarlar. USB A ve USB C modelleri ile geniş ürün gamına sahiptirler. Ayrıca, ilgili güvenlik ve güvenilirlik standartlarına uydukları için USB arayüzlerinin endüstriyel ve kontrol uygulamalarına entegrasyonunu sağlarlar. Push in bağlantı teknolojisi ile AC bağlantısı kolay ve pratiktir.
18.07.2024 tarihli yazı 1365 kez okunmuştur.
Elektrik panonuzda bulunan USB ile beslenen yüklerinize artık güvenilir bir şekilde enerji sağlayabilirsiniz. Phoenix Contact'ın yeni nesil USB bağlantısına sahip Step Power güç kaynakları, Akıllı Sayaç Ağ Geçitleri, Raspberry Pi Bilgisayarlar ve Mobil Cihazlarınızın direkt olarak USB üzerinden beslenmesi için tasarlanmıştır.
Yeni güç kaynakları özellikle dağıtım panolarında ve kontrol panoları için kompakt tasarıma sahiptir.
Kompakt ve Verimli
Bina otomasyonunda dijitalleşme giderek ivme kazanıyor. Artan enerji maliyetleri ve iklim krizine odaklanma nedeniyle, kontrol panolarında ve dağıtım panolarında verimlilik her zamankinden daha önemli bir rol oynamaktadır. Yeni nesil, düşük kayıplar ve yüksek verimlilik derecesi ile Phoenix Contact güç kaynakları bina otomasyonunun ihtiyaçlarına özel tasarlanmış enerji verimliliği sağlar. Ek olarak, güç kaynağı üniteleri hem endüstriyel uygulamalarda hem de özel evlerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Gelişen ve dijitalleşen sistemlerde pano tasarımlarının boyutu oldukça önemlidir, verimli ve kompakt güç kaynakları gerektirir. Kontrol panoları ve dağıtım panoları, buradaki otomasyon çözümlerinin "beynini" temsil eder. Sistemin devreye alınması ve sürekliliği sırasında birçok zorluk ortaya çıkarmaktadır. Tüm süreçlerin daha hızlı ama aynı zamanda daha düşük maliyetli olması oldukça önemlidir.
Bina otomasyonu için DIN 43880'e uygun DIN rayına montaj formatındaki yeni Step Power güç kaynakları, yüzde 94,5'e varan çok yüksek bir verimlilik derecesine sahiptir. Yüksüz kayıplar <0,1 W (≤ 49 W nominal çıkış gücü) ve <0,21 W tüketim değerine optimize edilmiştir. Bu tasarım sayesinde önemli potansiyel tasarruflar ve dağıtım panosundaki diğer cihazların daha az ısınmasını sağlar. Cihazlar yüksek verimlilik standardı gereksinimlerini karşılar ve yüksek verimlilik seviyesine ulaşır. Ayrıca, amacı enerji verimliliğini ve çevresel uyumluluğu iyileştirmek olan Avrupa EcoDesign gereksinimlerini de karşılamaktadır.
►İlginizi Çekebilir: Endüstriyel Tip Konnektörlerde Yenilikçi Bağlantının Adı: Click in
Kontrol Panosundaki USB Uygulamaları
USB bağlantı noktaları artık dijtalleşen sistemlerin vazgeçilmezdir. Hem konut hem de endüstriyel ortamlarda, çok çeşitli USB uygulamalarıyla giderek daha fazla yük piyasaya çıkıyor. Geçmişte kablolama ve vidalama işleri karmaşık olsa da, düşük güç seviyesindeki birçok cihaz artık tak ve çalıştır ile kolay ve güvenli bir şekilde bağlanabilir ve çalıştırılabilir. Arızaları önlemek için, kontrol kabinindeki çeşitli USB uygulamalarına kararlı ve yeterli bir güç kaynağı atanmıştır.
İşte buna birkaç örnek:
► Akıllı Sayaç Ağ Geçidi, güç tüketiminin güç sağlayıcısına otonom olarak iletilmesini sağlar. Verilerin sürekli iletimini sağlamak için güç kaynağının güvenilir ve istikrarlı kalması önemlidir.
► Raspberry Pi, ev otomasyonu alanında, IoT ağ geçidi olarak Nesnelerin İnterneti ortamında ve makine öğrenimi için yapay zeka (AI) uygulamalarında olduğu gibi genellikle hassas yazılım tabanlı uygulamalar içindir.
► IoT cihazları, çalışma durumlarını iletmek veya uzaktan erişim ve uzaktan sistem bakımı için bu cihazların her zaman kullanılabilir olması gerekir.
► Artırılmış gerçeklik aracılığıyla makine ayarlarını ayarlamak veya değiştirmek için doğrudan makinede kullanılabilen akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazlar.
► USB'yle çalışan cihazların diğer örnekleri arasında kontrol kabini üzerindeki ve içindeki fanlar, ışıklar ve kameralar bulunmaktadır.
Ancak, kontrol kabinindeki güç kaynağı için bu USB arayüzlerinin belirli gereksinimleri karşılaması gerektiğine dikkat etmek önemlidir. Bu, güvenlik ve güvenilirlik standartlarına, koruma sınıfına ve gerekli onaylara uygunluğu içerir.
Öne çıkan özellikler
♦ USB-A ve USB-C bağlantı ile geniş ürün gamı
♦ 45° açıyla çift bağlantı noktasına sahip push-in bağlantı teknolojisi
♦ Gerilim azaltıcı entegre kablo kanalı
♦ Yüksüz kayıplar: <0,1 W
♦ Giriş voltajı 85 V AC ... 264 V AC
♦ Çıkış gücü maksimum 3 A @ 5 V DC
♦ G x Y x D [mm]: 18 x 90 x 61
♦ DC OK LED çalışma durumu
♦ Geniş sıcaklık aralığı: -10°C ... +70°C, -25°C başlatma
♦ DIN rayı veya doğrudan montaj
♦ MTBF >1.100.000 saat +40°C'de
USB Portlu İlk Endüstriyel Güç Kaynağı
Kompakt tasarımı ile Phoenix Contact, DIN ray montajlı USB güç kaynakları için yeni standardı belirlemiştir.
Yeni Step Power cihazları, çok çeşitli USB uygulamaları için güvenilir bir güç kaynağı sağlar. Geniş giriş voltajı aralığı ve aşırı akımlara, kısa devrelere ve aşırı gerilime karşı koruma fonksiyonu, USB arayüzlerinin endüstriyel ve kontrol uygulamalarına entegrasyonunu sağlar. DC OK LED, USB cihazının çıkış voltajının çalışma durumunu görselleştirir. Bu, bağlı bileşene şarj akımı verilip verilmediğini bir bakışta görebileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, muhafazadaki entegre kablo montaj kanalı ve 90° açılı USB konektörü bir araya gelerek avantaj sağlar.
Yeni nesil tasarımları ve toza ve temasa karşı IP20 koruma sınıfı ile USB DIN raylı güç kaynağı üniteleri endüstriyel ortamlarda kullanım için uygundur. USB-A veya USB-C bağlantılarını destekleyen modeller ile geniş ürün gamına sahiptir. Hızlı şarjı desteği ile saha uygulamalarında avantaj sağlar.
►İlginizi Çekebilir: Dünya Çapında Kullanılan Endüstriyel Prizler
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
ANKET