Cam Kiremitler İle Konut Isıtma Sistemi
Uzun yıllardır dünyanın çeşitli ülkelerinde güneş enerji sistemleri yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu teknolojinin verimliliği ve önemi anlaşıldıkça ülkemizdeki kullanımı da zamanla artmaktadır. Güneş enerji sistemleri yaygınlaştıkça farklı kullanım alanları ile hayatımızda yer etmektedir. Bu yazımızda cam kiremitleri ve ısıtma sistemini sizler için inceledik.
30.08.2013 tarihli yazı 25546 kez okunmuştur.
Yazımızın konusu olan kiremitlerin kullanıldığı sistemlerin amacı evin ısınma ihtiyacını kısmen de olsa karşılamaktır. Sıradan camdan üretilen kiremitler yerlerini aldıkları kil kiremitlerle neredeyse aynı ağırlıktadır. Bu kiremitler güneş ışınlarının yardımı ile evin içindeki havanın ısınmasına yardımcı olarak faturalarınızı düşürmeyi amaçlamaktadır.
Cam kiremitler, kendileri ışığı geçirseler de kiremitlerin zemini emici siyah bir kumaşla desteklenmektedir. Bu kumaş çatının üstünden evin içinin görülmesini engellemekte ve çatıdaki kolonların içinde güneş ışınlarını absorbe ederek yeterli ısınmanın gerçekleşmesini kolaylaştırmaktadırlar.
Cam kiremitler, kendileri ışığı geçirseler de kiremitlerin zemini emici siyah bir kumaşla desteklenmektedir. Bu kumaş çatının üstünden evin içinin görülmesini engellemekte ve çatıdaki kolonların içinde güneş ışınlarını absorbe ederek yeterli ısınmanın gerçekleşmesini kolaylaştırmaktadırlar.
►İlginizi Çekebilir: Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sisteminin Tasarlanması ve Maliyet Hesabı
Evdeki mevcut sisteme bu yeni sistem bağlanırken kullanılan en yaygın yöntem bir toplama haznesi aracılığıyla işleyen su temelli bir ısıtma sistemi olacaktır. Bu sistem aynı zamanda zemin kaynaklı ısı pompası, hava ısı pompası, pelet kazan veya elektrikli kazan gibi hem hava hem de su temelli sistemlerle birleştirilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu sayede tek ihtiyaç duyulacak şey bir çeşit merkezi ısıtma sistemi olacaktır.
Kışları Büyük Enerji Tasarrufu
Bu sistem evin kışın da ısınmasını sağlar. Ayrıca yazın absorbe edilen ısıyı bir ısı konvektörü ve sıvı temelli bir sistem aracılığıyla aktarır. Bu sayede evin içinde serinletici bir etki oluşturulur. Sistem metrekare başına iklim, çatının açısı ve evin yönü gibi etkenlere bağlı olarak ortalama 350 kWh ısı üretebilir ( 10,76 ft kare ).
Bu ürün Norbygg 2010 ticaret fuarında senenin en başarılı yeni materyali ödülünü almıştır. Eğer çatınız kiremit için uygun değilse, ürünün yaratıcısı olan Soltech Energy firması evlere monte edilebilen ve kışın gelen eğik açılı güneş ışınlarından da faydalanmanızı sağlayan cam duvar panellerini de kullanımınıza sunmaktadır.
Kaynaklar
► gizmag.com
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
ANKET