elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

EAE Elektrik, Sektör Günlerinde Genç Mühendis Adayları ile Buluştu

Akademik bilgi birikimini katma değere dönüştürmenin bir yolu da üniversite ve sanayi arasında oluşturulacak iş birliklerinden geçmektedir. Üniversitelerde elde edilen teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesine önemli katkılar sağlayan bu iş birlikleri, öğrencilerin kariyer yolculuğuna da ışık tutmaktadır. Detaylar haberimizde…



A- A+
25.06.2015 tarihli yazı 8769 kez okunmuştur.
Akademik bilgi birikimini katma değere dönüştürmenin bir yolu da üniversite ve sanayi arasında oluşturulacak iş birliklerinden geçmektedir. Üniversitelerde elde edilen teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesine önemli katkılar sağlayan bu iş birlikleri, öğrencilerin kariyer yolculuğuna da ışık tutmaktadır. Bu bağlamda, Üniversite & Sanayi iş birliğine özel bir önem veren EAE Elektrik, örnek projelere imza atmaya devam ediyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ufkuna aydınlık katmayı önemli bir sorumluluk olarak gören EAE Elektrik, daha önce başlattığı çalışmaları özelikle 2015 yılında arttırarak ElektrikPort iş birliğiyle 5 farklı üniversitede “Sektör Günleri” etkinliklerine katılıp hem “Mühendislik Fakülteleri” öğrencileri ile hem de ilgili “Üniversitelerin Akademisyenleri” ile bir sinerji oluşturdu.
 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerin öncesinde üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenler ile toplantı yapılarak mevcut eğitim müfredatı, laboratuvar imkanları ve bu konuların geliştirilmeleri üzerine görüş alışverişi yapıldı. 


 
Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübünün 24 - 26 Şubat'ta düzenlediği RLC Günleri Etkinliği
 

EAE, Türkiye’nin En Aktif Öğrenci Kulübü olan YTÜ IEEE’nin düzenlediği 11. RLC Günleri’ne Platin Sponsor olarak destek verdi. Etkinlik boyunca standında yoğun olarak öğrencilerin sorularını yanıtlayan firma yetkililerinden Sn. Ender Demiray ve Sn. Ercan Çınar, aynı zamanda iki panele katılarak “Endüstriyel Tesislerde Aydınlatma ve Önemi” ve “Alçak Gerilim Busbar Enerji Dağıtım Sistemleri” konuları ile etkinliğe destek verdiler. 24 Nisan’daki Sn. Ercan bey’in sunumu www.elektrikport.tv adresinden canlı olarak yayınlandı.



Kocaeli Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü Power & Energy Society'nin 31 Mart'taki etkinliği
 


Gaziantep Üniversitesinde Bilart Öğrenci Kulübünün 7 Nisan'daki etkinliği



Fırat Üniversitesi Febitek Öğrenci Kulübünün 8 Nisan'daki etkinliği
 


Düzce Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübünün 30 Nisan'daki etkinliği


Etkinliklerde, EAE Elektrik firmasının Pazarlama Müdürü Sn. Ender Demiray, EAE Şirketler Grubu hakkında bilgiler verdikten sonra, Busbar ürününü ve Busbar'ın sektördeki öneminden bahsedildi. Busbar Sisteminin elektrik enerjisinin iletiminde ve dağıtımında, kablolu sistemlere nazaran önemli avantajları bulunduğunun altını çizildiği sunumda “Busbar Sistemi nedir?” “Kablolu sisteme göre avantajları nelerdir?” sorularının cevapları öğrencilere aktarıldı.  Busbar sistemini, yüksek performans, yangına dayanım, hızlı montaj, düşük maliyet gibi birçok artılarıyla ön plana çıkan genel özellikleri ve sağladığı tüm avantajlar sunumda detaylandırıldı.
 
 
Firma sunumlarının ardından ElektrikPort Akademik Danışmanı Sn. Dr. Engin AYÇİÇEK’in moderatörlüğünde sunum yapan diğer firma temsilcileri ile beraber KariyerPort oturumunda EAE Elektrik’ten Sn. Ender Demiray ve Sn Elif Can Kuş, öğrencilerin kariyerleri ile ilgili merak ettikleri sorular cevaplandırdı.
 

Etkinlikler plaket takdimi ve sonrasında hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
 


EAE Elektrik Hakkında


EAE Şirketler Grubu’nun ilk şirketi olan EAE Elektrik A.Ş, 1973 yılında kurulmuştur.
EAE Elektrik A.Ş’nin faaliyet gösterdiği alanlar:
 
Busbar Enerji Dağıtım Sistemleri,
Aydınlatma Busbar Sistemleri,
Kablo Kanal Sistemleri,
Döşeme Altı Kanal Sistemleri,
Trolley Busbar Sistemleri

Askı Sistemleri'dir.

EAE Elektrik A.Ş. üretimlerini, Esenyurt’ta bulunan, şirket merkezinin de içinde yer aldığı 4 adet fabrikasında sürdürmektedir. EAE 1-2 fabrikalarında son teknoloji ekipmanlarıyla yurtiçi ve yurtdışı piyasaları için ‘’Busbar Enerji Dağıtım Sistemleri’’ EAE 3-4 fabrikalarında ise ‘’Kablo Taşıma Sistemleri’’ üretimi yapılmaktadır. Türkiye’de çok geniş bir bayi ve yetkili satıcı sayısına sahip olan EAE Elektrik, ürünlerini bugün 65'i aşan ülkeye ihraç etmektedir. EAE Elektrik ürünlerinin kullanım alanları arasında; sanayi tesisleri, tekstil sektörü, iş merkezleri, otomotiv sektörü, alışveriş merkezleri, yüksek katlı binalar, fabrikalar ve ofisler yer almaktadır.


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.