elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güç Kontrol Çözümleri |
Advanced Energy Thyro Ailesi

Güç kalitesi ve endüstriyel kontrol sistemi tesislerin ve ekipmanların izlenip verimli ve düzgün bir şekilde faaliyet göstermesini sağlar. Bu yazımızda Advanced Energy Thyro Ailesi ürün grubunu inceledik.



A- A+
03.07.2024 tarihli yazı 235 kez okunmuştur.

Güç Kalitesi Nedir?


Güç kalitesi, son kullanıcı yüklerinin veya elektrik şebekesine bağlı ekipmanlarının, önemli bir performans ve ömür kaybı yaşamadan, istenilen şekilde çalışmasını sağlayan bir dizi elektriksel parametreler ve limitler olarak tanımlanabilir. Güç kalitesi son kullanıcılara elektriğin etkin bir şekilde sağlanmasında kritik bir öneme sahiptir. Bu sebepten dolayı önemi her geçen gün daha da artmaktadır.
 

Advanced Energy Thyro Ailesi


Advanced Energy Thyro Ailesi, basitten karmaşığa değişen uygulamalarda yüksek ürün kalitesi ve tekrarlanabilirlik sağlar. 50 Yıllık bir geçmişe sahip olan bu ürünlerin hassasiyeti ve güvenilirliği, titiz malzeme eritme, ısıtma, kurutma veya şekillendirme gerektiren herhangi bir endüstriyel üretim süreci için kanıtlanmıştır.

 

Advanced Energy Nedir?


Advanced Energy, yaklaşık 40 yıldır hassas güç ve ısıl işlem çözümleri ile özellikle yarı iletken ve endüstriyel uygulamalarda liderlik yapmaya devam ediyor. Yüksek mühendislik gerektiren kritik uygulamalar ve prosesler için hassas güç dönüşümleri, ölçüm ve kontrol çözümleri sunuyor. Ürünler, özellikle yarı iletkenlere ilişkin cihazlar, endüstriyel üretim, telekomünikasyon, veri merkezi ve medikale ilişkin birçok farklı uygulamada kullanılıyor.


► İlginizi ÇekebilirHuawei SmartLi Lityum İyon Akülü UPS

 

Advanced Energy Thyro PX


Kullanıcı dostu arabirimi ile akım, gerilim veya güçte gerçek kontrol ve regülasyon imkanı sunan Thyro, haberleşme yeteneğine sahip dijital profesyonel tip 1-2 veya 3 fazlı tristörlü güç kontrol ünitesidir. Dünya çapında çeşitli sektörlerde 50 yılı aşkın güç kontrol uzmanlığının sonucu olan Thyro-PX™ SCR güç kontrol cihazı, Thyro Ailesinin hassas ve güvenilir performansına yeni işlevler ekler

Geniş gerilim ve akım aralığı ve yılların getirdiği sistematik uygulama deneyimi ile Thyro-PX profesyonel beklentileri karşılayacak bir üründür. Çok sayıda çalışma modu, regülasyon ve kayıt fonksiyonları ile bu güç kontrol ünitesi gelecekte de birçok alanda ısıl proses teknolojisinde kullanılmaya hazır. Thyro-P tek başına çalıştırılabileceği gibi herhangi bir proses kontrolü içerisinde de yer alabilecek şekilde PLC veya otomasyon sistemlerine uygun yapıdadır; Profibus-DP, CANOpen, DeviceNet ve ModBus RTU bus haberleşme desteği sunar. 2,8 inç LED Tiro-Dokunmatik ekran ile çalışma modlarını ve parametrelerini sorunsuz bir şekilde entegre edebilir, yerleşik bir SD kart üzerinden verimli sistem parametreleri, yükleme ve depolamayı etkinleştirebilirsiniz. Thyro-PX güç kontrolörü, cam, metal ve seramik üretimi için transformatörünüz ve dirençli yükleriniz ile elektrikli fırınlardaki ısıtma elemanları için idealdir.
 

Thyro-PX, Gelişmiş SCR Güç Kontrolörü, 5000 A ve 690 V'a kadar Yük Akımlarını Destekler




 
 

Advanced Energy Thyro A…H3, HRL3, HRLP3


Geniş kapsamlı, ayarlanabilir ve haberleşme özellikli, çalıştırmaya hazır dijital 1-2 veya 3 fazlı tristörlü güç kontrol ünitesi olan Thyro-A serisinde dahili yarı iletken sigorta koruması standart olarak mevcut olup, bus arabirimi ve güç regülasyon özelliği opsiyonu ile birçok izlenebilen fonksiyonlar ve Thyro-Power_Manager yazılımı ile QTM modu çalışmada şebeke yük optimizasyonuna sahiptir. Tek başına çalışabileceği gibi herhangi bir proses kontrolü içerisinde de yer alabilecek şekilde PLC veya otomasyon sistemlerine uygun yapıdadır; Profibus-DP, CANOpen, DeviceNet ve ModBus RTU bus haberleşme desteği sunar.

Thyro-A serisi, yük ve güç kaynağı tarafı için oldukça esnek bir arayüz sergiliyor. Standart proseslerde, kullanımı kolaylaştırmak ve devreye almayı hızlandırmak için ünitenin kendisinde ayarlamalar yapabilir, uzak bir dijital bağlantı da kullanabilirsiniz. Tüm ölçüm, durum ve ayar noktası iletişimi PLC veya işlem bilgisayarı aracılığıyla işlenebilir. Tek başına işlemler veya proses kontrolleriyle doğrudan kombinasyon mümkündür.

 

Thyro-A serisi, 1500 A'ya Kadar Yük Akımlarını ve 500 V'a kadar Gerilimleri Destekler

 
 

Advanced Energy Thyro S…H3, HRLP3


Güvenli, hareketli kontaklar olmadan açma kapama yapma ve haberleşme imkanı sunan Thyro-S, dijital tristör anahtarı, dahili yarı iletken sigortası ile tek başına çalışabileceği gibi herhangi bir proses kontrolü içerisinde de yer alabilecek şekilde PLC veya otomasyon sistemlerine uygun yapıdadır; Profibus-DP, CANOpen, DeviceNet ve ModBus RTU bus haberleşme desteği sunar. Thyro-S güç denetleyicisi, Advanced Energy'nin en kompakt dijital tristör anahtarıdır.


 

Thyro-S serisi, 
Genel ısıtma uygulamaları için Tristör Anahtarı, 350 A'ya kadar Yük Akımlarını Destekler
 
 

Güç Kontrolü Uygulama Alanları







Kaynak:

 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar