Hareketini Doğadan Alan Servo Sürücü Sistemi:
Sinamics S210
Özelliklerini, doğadaki en yüksek manevra kabiliyeti, denge ve konum hassasiyetine sahip “arı kuşlarının” dinamikliğinden alan Siemens’in yeni servo sürücü ailesi SINAMICS S210; yüksek hız, hassas pozisyonlama ve dinamik kontrol gerektiren sistemler için tasarlandı.
05.09.2018 tarihli yazı 6362 kez okunmuştur.
Özelliklerini, doğadaki en yüksek manevra kabiliyetine, denge ve konum hassasiyetine sahip "arı kuşlarının" dinamikliğinden alan Siemens'in yeni servo sürücü ailesi SINAMICS S21O bir lansmanla tanıtıldı. Sinamics S210 servo sürücü ailesi, endüstri sektöründe paketleme, pres besleme, paletleme ve sarıcı/çözücü gibi yüksek performans gerektiren makinalar için özel olarak tasarlandı. Kullanıcı dostu programlama ara yüzü Webserver ile devreye alınma aşamasını kolaylaştıran S210, Profinet haberleşmesi ile hızlı ve güvenli bir veri alışverişine imkân sunuyor. 1 faz 220V, 3 faz 220V ve 400V besleme seçeneklerine sahip olan ürün, 7kW’a kadar geniş güç aralığıyla bir çok servo uygulamasında ihtiyacı karşılıyor.
Dinamik Yapısı Dikkat Çekiyor
Sinamics S210 ürününün arı kuşları ile özdeşleştirilmesinin arkasında yüksek hız ve mükemmel bir denge kabiliyetine sahip olması yatıyor. Servo sistemlerin hız performansı saniyede ortalama 60 ila 80 kez kanat çırpabilen arı kuşlarıyla benzerlik taşıyor. Servo sürücülerdeki hassas pozisyonlama ve yüksek dinamik özellikleri de mükemmel bir dengeleme ile havada sabit kalabilen ve gerektiğinde geri geri uçabilen arı kuşlarının performansıyla yarışır nitelikte.
Sinamics S210, sürücü motor arasında frenleme kablosu, güç kablosu ve sinyal kabloları için ayrı ayrı kabloların kullanılmasına gerek olmaksızın tek kablo ile bağlantı avantajı sağlıyor.
Sinamics S210 Temel Özelikler
► Tek kablo bağlantı
► Dinamik/kompakt motor seçenekleri
► Profinet IRT haberleşme
► Webserver
► TIA entegrasyonu
► Dahili güvenlik fonksiyonları (PROFIsafe seçeneği)
► Dinamik/kompakt motor seçenekleri
► Profinet IRT haberleşme
► Webserver
► TIA entegrasyonu
► Dahili güvenlik fonksiyonları (PROFIsafe seçeneği)
Tek kablo bağlantı: Servo uygulamalarında kullanıcıları en çok zorlayan noktalardan birisi motor ve sürücü arasındaki farklı tip kabloların tedariği ve kullanımı. Özelikle motordaki fren kabloları, enkoder kabloları ve güç kablolarının ayrı ayrı tedarik edilmeleri buna örnek verilebilir. Sinamics S210 esnek kablo seçeneğiyle hareketli uygulamalarda yüksek performans sunuyor.
Dinamik/kompakt motor seçenekleri: Sinamics S210 servo motorlarında (1FK2 serisi), kompakt ve dinamik seçenekleri bulunuyor. Uygulama ve kullanıcı ihtiyacına göre mutlak enkoder (single-turn absolute & multi-turn absolute) seçeneğiyle avantajlar sunuyor. Frenli / frensiz,
IP64 / IP65 gibi farklı seçeneklerle esneklik sağlıyor.
Profinet IRT haberleşme: Endüstride kullanılan makinalarda hız, rekabette gittikçe önemli hale geldi. Haberleşmenin de benzer şekilde hızlı ve güvenli olması talep ediliyor. Siemens Sinamics S210 serisi sürücüler, haberleşme olarak Profinet IRT protokolüyle bu ihtiyacı karşılyor. Sinamics S210 ailesi, Siemens kontrolörleriyle (S7-1200, S7-1500/T, Simotion) uyumlu olup kullanıcıların ihtiyacı olan yüksek performansı sunuyor.
Webserver: İlave bir yazılıma ihtiyaç duymadan internet aracılığıyla Webserver üzerinden kolayca devreye alınabilmesi, Sinamics S210’u birçok servo sürücüden ayıran özelliklerden biri olarak öne çıkıyor.
TIA entegrasyonu: Sinamics S210’un Siemens TIA portal yapısına uyumlu olması PLC, sürücü gibi farklı ürün gruplarının tek bir yazılım altında kontrolüne ve ayarlanmasına olanak sağlıyor. Bu da kullanıcılar için hızlı ve kolay bir devreye alma imkanı sunuyor. Startdrive programı ile kolay bir şekilde programlanabiliyor.
Dahili güvenlik fonksiyonlar: Özellikle makina imalatçıları için hem çalışanı hem de makinayı korumayı hedefleyen güvenlik konusu oldukça önemli. Sinamics S210’da dahili olarak bulunan güvenlik fonksiyonları - STO (Safe Torque Off) ve SS1 (Safe Stop1) ve ihtiyaca göre seçilebilen gelişmiş güvenlik fonksiyonları güvenli bir kontrol imkanı sunuyor. Özellikle PROFIsafe özelliğiyle Profinet üzerinden haberleşmeyi de güvenli hale getiriyor.
Siemens Türkiye Hakkında:
1847 yılında Werner von Siemens tarafından Almanya’da temelleri atılan Siemens, Türkiye’de 162 yıldır faaliyet göstermektedir. Siemens Türkiye, teknolojiye olan tutkusu ve köklü birikimiyle; enerji, altyapı, elektrifikasyon, otomasyon, dijitalizasyon ve sağlık sektörlerine öncülük eden çalışmalara imza atmaktadır. 3 binden fazla çalışanı bulunan Siemens Türkiye, dolaylı olarak ise 40 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Siemens Türkiye’de kadın çalışan oranı %24,5'dir. Siemens Türkiye, ülke ekonomisine, doğrudan, dolaylı ve teşvik edilen olmak üzere 3,2 milyar TL tutarında katkı sağlamaktadır. (PriceWaterhouse Coopers 2016 Raporu) Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan Siemens Türkiye, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’daki ofisleri, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ve Ankara ODTÜ’de yer alan Teknokent ofisleri ile hizmet vermektedir.
Siemens Hakkında:
Siemens AG (Berlin ve Münih), 171 yıldır mühendislikte mükemmellik, inovasyon, kalite ve güvenilirlik yönleriyle öne çıkan uluslararası bir teknoloji şirketidir. Dünya çapında faaliyet gösteren şirket, elektrifikasyon, otomasyon ve dijitalizasyon alanlarına odaklanmaktadır. Enerji ve kaynakları verimli kullanan teknolojileri ile dünyanın en büyük üreticilerinden biri olan Siemens, verimli enerji üretimi ve enerji iletimi çözümleri tedarikinde lider konumda bulunmaktadır. Siemens ayrıca altyapı çözümleriyle endüstri için otomasyon, sürücü ve yazılım çözümlerinde öncülük etmektedir.
Şirket, bunun yanında önemli tıbbi görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır.
30 Eylül 2017 tarihinde sona eren 2017 mali yılında şirketin elde ettiği toplam cirosu 83 milyar Euro, net kârı ise 6,2 milyar Euro’dur. Eylül 2017 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 372 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kaynak:Şirket, bunun yanında önemli tıbbi görüntüleme sistemleri (bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans vb.) tedarikçilerindendir ve laboratuvar diagnostiği ile birlikte klinik IT alanlarında da lider konumdadır.
30 Eylül 2017 tarihinde sona eren 2017 mali yılında şirketin elde ettiği toplam cirosu 83 milyar Euro, net kârı ise 6,2 milyar Euro’dur. Eylül 2017 sonu itibariyle Siemens'in dünya genelindeki toplam çalışan sayısı yaklaşık 372 bindir. Ayrıntılı bilgi için www.siemens.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Yazarlar:
Mehmet Göksel Güngör - Siemens Wind Power Rüzgar Enerjisi A.Ş. Mikrokonumlandırma Mühendisi
Atakan Arabacı - Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
ANKET