İnşaat Mühendisliği için En İyi 5 Mobil Uygulama
Günümüzde teknoloji artık herkesin elinde dolaşıyor. Telefonlar artık sadece günlük hayatımıza değil de iş hayatımıza da dokunuyor. Biz de inşaat mühendislerinin günlük hesaplamalarını kolaylaştıracak uygulamaları inceledik. Gelin hep birlikte bu uygulamalara bir göz atalım.
21.06.2015 tarihli yazı 18617 kez okunmuştur.
Structural Beam
Structural Beam özellikle inşaat mühendisliği öğrencilerinin işine yarayacak bir uygulamadır. Yük dağılımları, kolon-kiriş hesabı, alan hesabı, yük hesabı yaparak bunu adım adım gösterebilir. Mukavemet uygulamaları için özellikle geliştirilmiştir. Bu uygulama, aynı zamanda yapısal hesaplamalar için mükemmel bir uygulama olarak da kabul edilebilir. İnşaat mühendisliği ve mimarlık gibi yapı bilgisi gerektiren işlerde çok faydalı olabilecek bir uygulamadır.
►İlginizi Çekebilir: Akıllı Telefonların Ömrünü Uzatan 5 Uygulama
AutoCAD 360
AutoCAD 360, Autodesk firmasının çıkardığı popüler bir android uygulamadır. Bu uygulama ücretsiz olarak sunulmaktadır. Teknik çizimleri görünteleme, düzenleme ve paylaşma işlemlerini kolaylıkla yapabilir. Çevrimiçi ya da çevrımdışı çalışabilir ve böylece çevrimiçi olduğunuzda değişiklerinizi otomatik olarak güncelleyebilirsiniz. Sorunsuz bir şekilde çalışmalarınızı başka bir bilgisayara veya telefona akatarabilir ya da internete yükleyebilirsiniz.
AutoDesk ForceEffect
ForceEffect programı dizaynlarımızı bir ofiste ya da herhangi bir çalışma alanında simülasyon etmemize yarar. Hesaplamalar için kağıt ve kalem kullanma alışkınlığının aksine, ForceEffect programı sizin için tüm hesaplamaları otomatik olarak yapabiliyor. Parametrik değişikliklerinize de hızlı bir şekilde cevap verebiliyor. Statik olarak hesaplanmamış alanları otomatik tamamlayabiliyor. Uyumluluk olarak da CAD programı ile çalışabiliyor. Aynı zamanda çalışmalarınızı print edebilir ya da e-mail yoluyla paylaşabilirsiniz.
►İlginizi Çekebilir: Mühendisler İçin Android Uygulamaları
Frame Design
Mekanik mühendisliği ve mimarlar için faydalı olan bu uygulama özellikle inşaat mühendislerinin çok dikkatini çekmektedir. 2D dizaynlar için zengin bir toolbara sahiptir. Hyper statik yapıları, kuvvetleri düzenleyebilir ya da değerleri kendiniz verip baştan yapabilirsiniz. Bu işlemleri de grafiksel olarak görüntüleyebilirsiniz. Bu program ile moment, defleksiyon, kayma kontrolü yapabilir ve yeni profiller oluşturup her profile ayrı renk verebilirsiniz. CAD çıktısı alıp AutuCAD'de yeniden düzenleyebilirsiniz. 10 dilde hizmet veren bu programın çalışmalarını da internet üzerinden paylaşımını yapabilirsiniz.
İnşaat Mühendisliği için Sözlük
İnşaat Mühendisleri için vazgeçilmez hale gelecek bir uygulamadır. Neredeyse inşaat mühendisliğindeki tüm terimleri içinde barındırmaktadır. Bu uygulama sayesinde günlük yaşantınızda bile bazı terimleri kolayca öğrenebileceksiniz. Uygulama ücretsiz bir şekilde android olarak hizmet vermektedir. Sözlüğün içeriği şu şekilde,
►Ana terimler,
►Materyal özellikleri,
►Mekanik olarak tanımlamaları içeriyor.
Kaynak:
►GooglePlay
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
ANKET