elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sigma Açık Tip Güç Şalterleri, Güvenlik ve Emniyet İçin 6300A’e Kadar Çözüm Sunuyor

Çoğunlukla ana devre kesici olarak besleme, dağıtım, kuplaj ve çıkış şalteri uygulama alanları ile elektrik ekipmanlarını aşırı yük akımlarına, kısa devre akımlarına, aşırı gerilimlere, düşük gerilimlere ve toprak hatalarına karşı korumak için tasarlanan ve güvenlik ve emniyet için 6300A’e kadar çözüm sunan Sigma Açık Tip Güç Şalterleri'nin sağladığı avantajları merak ediyor musunuz? Bu içerikte detayları bulabilirsiniz.



A- A+
31.07.2021 tarihli yazı 7101 kez okunmuştur.
Sigma Açık Tip Güç şalterleri çoğunlukla ana devre kesici olarak besleme, dağıtım, kuplaj ve çıkış şalteri uygulama alanları ile elektrik ekipmanlarını aşırı yük akımlarına, kısa devre akımlarına, aşırı gerilimlere, düşük gerilimlere ve toprak hatalarına karşı korumak için tasarlanmıştır.

Enerli santralleri, fabrikalar, maden ocakları (690V AC için) ve özellikle modern yüksek binalarda akıllı bina dağıtım sistemi için kullanıma uygundur.



 

Neden Sigma Açık Tip Şalter Kullanılmalı?


► 630A’den 6300A’e kadar nominal işletme akımı şartlarında çalışmaya uygundur.
► Kısa devre kesme kapasitesi 80-100kA’e kadar olan uygulamalar için üretilir.
► 690V uygulamaları için uygundur Akıllı kontrol ünitesi sayesinde geniş termik ayar seçiciliği sağlanır.
► Komple seri için ortak ve çok geniş aksesuarlar kullanılır.
► Akıllı kontrol modülü olmadan devre kesici bir anahtar gibi ayırıcı olarak işlev görebilir.
► TS EN 60947-2 ve CE normlarına uygun üretim yapılmaktadır.
► Çekmeceli, sabit tip yada haberleşmeli, haberleşmesiz seçim imkanı vardır.



 

Sigma Açık Tip Güç Şalterleri'nin Sağladığı Avantajlar


 

Pano Üreticileri için;


► Sadece ön kapağın çıkarılması ile kolay aksesuar montaj imkanına sahiptir.
► Montaj, bağlantı baralarına herhangi bir delik açmadan doğrudan sağlanabilir.
► Açık tip şalterler ortak aksesuarlar ve tek tip ebatlara sahip olması panellerin daha hızlı üretilip teslim edilmesini sağlar ve böylece üretim alanı verimliliğini artırmaya yardımcı olur.

 



 

Endüstriyel Kullanıcılar için;


► Kasa tasarımı bakım gerektirmeden işletmelerde yüksek dayanıklılık ve uzun ömür imkanı verir.
► Akıllı kontrol ünitesi sayesinde termik açma ve manyetik açma akımları geniş aralıklarda seçilip ayarlanabilir.
► Aşırı yük alarmı ve bağımsız LED göstergeleri hata tanımlamayı kolaylaştırır.
► Yüksek emniyetli mekanik kilit sistemine sahiptir.
 

Tasarımcılar için;


Kesiciler için IEC 60947-2’ye ve ayırıcılar için IEC60947-3 uluslararası standartlara uygun olarak üretilmektedir. Aksesuarlar basit bağlantı şemaları ile projelendirmede ve pano içi tasarımda hız kazandırır. Tasarım süresini hızlandırmak için hazır çizimler ve kapsamlı dokümantasyon imkanı mevcuttur.


 

Kontrol Devresi İle İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar


● Devre Kesici arızadan dolayı açtığı zaman tekrar kurulabilmesi için önce hatayı temizlemek için CLEAR tuşuna sonra RESET butonuna basılması gerekmektedir.
● Sabitlemek istenen akım veya zaman değerini SET etmek için SAVE butonuna basınız. Aksi halde girilmek istenen değer hafızaya alınmayacaktır.
● SET butonuna basılarak akım ve zaman değerleri girilebilir. Her bir akım ve zaman değerini göstergede görmek mümkündür. Trip ve Non-Trip butonları sadece test içindir. Test devresine besleme gerilimi uygulanmazsa çalışmaz.
● Devre Kesicinin etkin koruma yapabilmesi için akım ayarı yapılırken, Uzun süre gecikme akımı (Ir1) < Kısa süre gecikme akımı (Ir2) < Ani açma akımı(Ir3) şartına dikkat edilmelidir.
 

Düşük Gerilim Bobini


Düşük gerilim bobini; enerji kesildiğinde veya uçlarındaki gerilim bobin anma değerininin %35 ile %70’i arasında olduğunda güç şalterini açtırır. Düşük gerilim bobininin yeniden enerjilenebilmesi için uçlarındaki gerilim anma geriliminin en az %85 i olmalıdır.

Gecikmeli tip düşük gerilim bobini bobin üzerinde bulunan gecikme süresi sonunda çalışır. Dolayısıyla geçici gerilim düşmelerinin yaşandığı şebekelerde tercih edilir.
 

Açtırma Bobini


Açtırma bobini ON pozisyonundaki güç şalterini uzaktan açtırmaya yarar. Açtırma bobini anma değerininin %70 ile %110’u arasındaki değerlerde çalışır.
 

Kapama Bobini


Kapama bobini motor mekanizması yay depolama enerjisini sağladıktan sonra şalterin on pozisyonuna alınmasını sağlar. Kapama bobini anma değerininin %85’i ile %110’u arasındaki değerlerde çalışır.
 

Yardımcı Kontak


Yardımcı kontaklar güç şalterinin ON ve OFF pozisyonlarında kontaklar ile birlikte konum değiştirerek sesli ve ışıklı uyarı almaya ve kilitleme yapmaya yardımcı olurlar.

Sigma güç şalterlerinde 4NO+4 NC yardımcı kontak şaltere takılmış durumda standart olarak müşteriye sevkedilmektedir. Yardımcı kontakların taşıyabileceği maksimum termik akım 6 A’dir.
 

Motor Mekanizması


Motor mekanizması güç şalterinin kurma mekanizmasını kurarak şalteri kapamaya hazır hale getirir. Şalter kapatıldıktan sonra tekrar kurma mekanizmasını kurarak enerji depolar Mekanik Kilitleme İki devre kesici arasında mekanik kilitleme yapılmak suretiyle devre kesicilerin aynı anda devreye alınması engellenir. Ağırlıklı olarak şebeke-jeneratör enversör sistemlerinde tercih edilir.


Kaynak:



                   
 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar