Sınırsız Elektrik Üretimi
İnsanlar yıllarca elektriği az maliyetlerle üretmek ve bunu süreklilik haline getirmek istemişlerdir.Bizde bu yazımızda elektrik üretiminin ve bilinirliğinin öneminden hareketle AC ve DC elektriğin sınırsız üretiminden sizlere bahsettik.Keyifli okumalar.
09.03.2015 tarihli yazı 93574 kez okunmuştur.
Çoğu kişi kendini sınırsız elektrik üretmenin zor olduğu konusunda inandırmış olsa da aslında bu hiçte sanıldığı kadar zor değil. Günümüzde doğadan (su,güneş,rüzgar yoluyla) sınırsız elektrik üretmek artık mümkün. Ancak yaygın olmamasının nedeni uygulanabilirliliğinin az olmasından ve maliyetli olmasından kaynaklanıyor. Ancak bir elektriksel düzenek kurulsa ve sürekli hiç durmadan direkt olarak kullanılabilir elektrik üretilebilse, böylece aydınlanma, ısınma vb ihtiyaçlarınızı karşıyabilseniz güzel olmaz mıydı?
Ama Enerji Yoktan Var Edilemez, Peki Nasıl Sınırsız Üretilebiliyor?
Yanlış anlaşılabilecek bir nokta olduğundan bu konuya değinmekte yarar buldum. Tabiki de yoktan var edilme ve yalana direkt olarak bir zemin hazırlama durumu söz konusu değil. Bahsedeceğimiz düzenek ilk elektrik olmadan çalışamaz. Asıl işte tam da burada aslında. Sistem bir ilk elektrik alarak kendi nominal devrini sağladıktan sonra elektrik üretiyor. Örneğin bir kondansatöre voltaj yüklüyorsunuz ve yüklemeyi bırakıyorsunuz. Ancak yüklediğiniz elektriği öyle bir devrettiriyorsunuz ki, o elektrik gelip yine kondansatörünüzü yüklüyor. Böylece sürekli bir geridönüş sağlıyorsunuz. Yani belirli bir ücret harcamadan elektrik üretmek söz konusu değil, ilk enerji şart ve buda normal sisteme göre çok çok az olsa dahi bir maliyete sahip. Sistemin sağladığı az maliyetlerle üretimin sınırlarını zorlamak.
DC Elektrik Üretimi
Burada yapılan 12V'luk bir batarya ile basit bir dc motoru çalıştırmaktır. Dönen dc motor milinden bir kayışla 12 V üreten bir bobinin hareket girişine bağlanır. Bobin böylece 12 volt üretir ve 12V'luk bataryayı tekrar şarj eder. Bu düzenekle dc motor sürekli çalışır ve 12 volt sürekli olarak kullanılabilir.
AC Elektrik Üretimi
Bahsettiğimiz düzenek şekilde görüldüğü gibi bir düzenek. Bu düzenekte elektrik motoru, ara döndürgeç, dönüş kabiliyeti olan ağır bir çark, AC ya da DC dinamo kullanılır. Sol taraftaki elektrik motoru önce faz ile beslenerek kendi maksimum devrine ulaşır. Yeşil döngürgeç ile aynı anda dinamoyu kendi devrinde harekete geçirir. Dinamo ise kendi devriyle ağırlığı 200-300 kg civarındaki ağır çarka devir sağlıyor. Burada sürekliliği sağlayan şey ağır çarkın devir almasıdır.Çünkü ağır çark eğer yüksek devir aldırılırsa onu elle durdurmak imkansızdır. Onu durdurmak için günümüzde hali hazırda frenleme mekanizmaları da mevcuttur.
Devir kazanan ağırlık çarkı kayış vasıtasıyla dinamonun sürekli (eğer 12v dc ise) 12 volt üretmesini sağlıyor ve bu elektrik inverter yardımıyla tekrardan bir süre elektriğe bağlanmış ve daha sonra elektriği kesilmiş elektrik motorunun beslemesine geri takılıyor. Böylece sürekli bir devir sağlanmış oluyor. Kullanılan dinamo eğer ac ise bu sefer bir trafo yardımıyla elektriği hali hazırda kesilmiş elektrik motorunun beslemesine bağlanıyor ve bu şekilde devir sağlanmış oluyor.
Böyle Birşey Madem Var Neden Hiçbir Yerde Kullanılmıyor?
Kullanılmıyor demek doğru değil. Yurtdışında piyasada olmadan kullanımlar mevcut.Türkiyede de bazı kişilerce manuel olarak hazırlanmış ve kullanılmakta. Sistem, biraz gürültülü olması nedeniyle daha çok sanayi bölgelerinde kullanılıyor. Duyumlar arasında böyle bir şeyin duyulmasını büyük enerji firmalarının engellediği gibi söylentiler de var.
Kaynak:
►Freeenergy
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
ANKET