elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Statik Var Generatörleri |
ENTES Elektronik

Statik Var Generatörleri (SVG), alçak veya yüksek gerilim elektrik güç sistemlerinde güç kalitesi sorunlarına anında ve etkili yanıt veren, yüksek performanslı, kompakt, esnek, modüler ve uygun maliyetli IGBT tabanlı yeni nesil kompanzasyon cihazlarıdır. Statik Var Generatör’ü hem kapasitif, hem endüktif yükler için telafi yapan bir kompanzasyon sistemi olması hem de aktif filtre ile aynı çalışma prensibine sahip olması ile öne çıkmaktadır. Detaylar içeriğin devamında.



A- A+
29.08.2024 tarihli yazı 1469 kez okunmuştur.
Endüstrinin can damarı elektrik enerjisidir. Elektrik enerjisinin üretilmesinde ve iletilmesinde 4 önemli faktör bulunmaktadır.

► Kalite
► Süreklilik
► Yeterlilik
► Ucuzluk

Sonuç olarak üretimin yanında verimliliği esas ilke kabul ederek mevcut enerji sisteminden en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor. Günümüzde endüstrideki tesislerin büyük çoğunluğu üretim süreçlerinin verimini arttırmak ve üretim aşamalarını kolaylaştırmak amacıyla birçok elektronik ekipman içeren cihazlar kullanmaktadır. Bu durumun olumlu tarafları olduğu kadar güç kalitesinde bozulmalara sebep olması gibi olumsuz yönleri de mevcuttur. Bu durumda Statik Var Generatör’ü ile güç kalitesini doğru bir şekilde yöneterek, güç kalitesi ile ilgili yaşanan sorunları çözebilirsiniz. Optimuma yakın güç kalitesi ile tesislerin enerji kaybını azalır ve daha düşük maliyet ile üretim yapılıp ekipman ömürleri de uzatılabilir.

 
Güç Kalitesi Problemlerine Tek Dokunuş ile Mükemmel Çözüm 
ENTES Statik Var Generatörü


 

 

İşletmelerde meydana gelen kapasitif veya endüktif kayıplar işletmeler için yüksek maliyetli reaktif ceza bedelleri olarak karşımıza çıkmaktadır. SVG ile ilgili reaktif cezaların önüne geçebilir ve aynı zamanda milli kaynakların da israfını da önlemiş olursunuz. İşletmelerdeki elektronik cihazların doğru ve tam randımanlı olarak çalışmasını sağlayarak cihazların ömrünü de uzatabilirsiniz.
 


Düşük güç faktörü, tesislerin aktif enerji kayıplarını arttırır ve stabilitelerini etkiler. Tipik olarak, düzgün çalışması için ekstra reaktif güç gerektiren endüktif veya kapasitif yüklerden kaynaklanır. Düşük güç faktörüne katkıda bulunan diğer faktörler ise doğrusal olmayan yükler tarafından üretilen harmonik akımlardır. ENTES "Statik Var Generatör"ü ile kompanzasyon ve hat dengelemenin yanı sıra 13. harmoniğe kadar baskılayarak işletmenizin akım harmoniklerini de kontrol altına alabilirsiniz. Güç faktörü düştüğünde bu durum enerjinin kaybına ve sistem verimliliğinin azalmasına sebep olur. Bu noktada “Statik Var Generatör”ü olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve reaktif gücü dengede tutarak, elektrik sistemlerinde güç faktörünü düzenlemek için kullanılan cihazlardır.



Statik Var Generatör’lerinin klasik kompanzasyondan yapısal farkı; klasik kompanzasyonda bulunan; kondansatör, reaktör, şönt reaktörü, kontrol rölesi vb. cihazlara ihtiyaç duymadan çalışabilir olmasıdır. Mevcutta kompanzasyon panosu bulunan ve mevcut güçlerini artırmak isteyen firmalar ile birlikte yeni yatırım yapacak tesislerinde SVG ile hızlı, güvenilir ve büyük bir hassasiyete sahip bir sistem kurmaları mümkündür. Diğer kompanzasyon sistemlerine kıyasla minimum bakım gerektiren bir cihaz olan SVG’nin klasik kompanzasyona hızlı ve kolay bir şekilde adapte olmasına ve uyumlu çalışmasına olanak sağlayan yazılım alt yapısı içermesi kullanıcılara büyük bir avantaj sağlamaktadır.
 
 

ENTES Elektronik Statik Var Generatörü


ENTES Elektronik’e ait Statik Var Generatörü sektördeki diğer ürünlere göre daha küçük boyutları sayesinde montaj kolaylığı sunmakta ve daha kompakt yapısı ile taşınabilirlik ve kullanım rahatlığı sağlamaktadır. Bunların yanı sıra ENTES Statik Var Generatör Serisi ürünler duvar, kabin montaj seçenekleri ve dahili ekran opsiyonu ile kullanıcılar için esnek bir kurulum olanağı sağlamaktadır. Ek olarak yüksek sıcaklıklarda dahi sorunsuz çalışabilen bir yapıya sahip olması gibi özellikler, ürünü daha güvenilir ve esnek bir seçenek haline getirmektedir.

1. Kompanzasyon: SVG cihazı, enerji verimliliğini arttırmak için reaktif güç kompanzasyonu sağlar. Böylece enerji maliyetlerinde düşüş sağlanırken sistem performansı maksimum seviyeye çıkartılır.

2. Hat Dengeleme: Yüksek performansta hat dengeleme kabiliyetiyle, enerji sisteminizin güvenilirliğini arttır. Dengesizlik kaynaklı enerji kayıplarını minimuma indirir ve enerji kalitesini optimize eder. Ayrıca hat dengelenmesi sonucunda işletmelerde nötr akımının düşmesini sağlar

3. 13.Harmoniğe Kadar Baskılama: Gelişmiş harmonik baskılama özelliği sayesinde, 13.harmoniğe kadar olan distorsiyonları bastırarak enerji kalitesini iyileştirir. Bu, daha stabil bir enerji akışı sağlar ve kritik sistemlerinizi korur.

Aynı anda hem kapasitif hem endüktif kompanzasyon, %100 hat dengeleme, kolay ve hızlı kurulum, düşük bakım maliyeti, enerji verimliliği artışı sağlaması, kompakt yapısı, 13. harmoniğe kadar baskılama özellikleri, enerji doktoru ile kesintisiz izlenebilmesi, 7” harici ekran desteği (6 modüle kadar paralel bağlantı) ENTES Statik Var Generatör’ünün öne çıkan özellikleridir. Ayrıca ENTES Statik Var Generatörleri OG referans AG kompanzasyon için ve trafo ve kompanzasyon panosunun uzak mesafelerde olduğu (örneğin GES) uygulamalar için farklı yazılım ve kurulum çözümleri sunmaktadır.




Kaynak:



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar