Tam Donanımlı Elektrik, Elektronik Mühendisi Nasıl Olunur ?
Elektrik, elektronik, bilgisayar, haberleşme sektörüyle uğraşan mühendis adayları ve mühendisler bu sorunun yanıtını merak ediyorlar. Donanımlı bir mühendis olmak için neler gerekir ? Kendimi nasıl geliştiririm diye sürekli düşünüyorsunuz, biliyoruz. Tam bu noktada bu yazı size yol gösterecektir.
23.02.2015 tarihli yazı 101551 kez okunmuştur.
Çoğumuzun Bildiği Ancak Uygulamaya Gelince Yapmadığı Birkaç Önemli İpucu;
► Mühendislik eğitimi alırken eğer çalışmak için vaktiniz varsa kendinize ikinci bir alan belirleyin. Yabancı bir dil veya matematik, kimya, fizik gibi mühendisliği tamamlayacak bilimlerle ilgilenin.
► Üniversitedeki teorik bilginizi uygulamaya dökmek için, kulüp ve yarışma faaliyetlerine katılın. Başarılı projeler geliştirmek için proje ekibi oluşturun. Bunun bir çok örnekleri var; güneş enerjisiyle çalışan araç yarışmaları, robot toplulukları vs. bu tarz kulüplerde faaliyet gösterip geleceğiniz için artı bir referans oluşturmuş olacaksınız.
► Akademisyenler ile birlikte lisans projelerine ve araştırmalarına katılın. Projenizi üniversite sürecinize yayıp tamamlayabilirsiniz, aynı zamanda akademisyenler sayesinde de projenize destek bulabilir, sponsorluk hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
► Elektrik Elektronik Mühendisleri için oluşturulan organizasyonlara katılın. Ayrıca popüler enstitü gruplarına dahil olabilir iş verenlere CV'nizi ulaştırabilirsiniz. IEEE gibi grupların programlarına katılabilirsiniz.
► Elektrik elektronik sektörleri gelişmeler üzerine güncel kalmayı gerektirir. Bu sektör alanındaki kaliteli içerikleri yayın yapan kuruluşları takip edin (teknoloji haberleri, teknik makaleler, proje yarışmaları, fuar,seminer ve organizasyonlar, teknik yarışmalar, teknik eğitimler, teknik kütüphane, mühendislik yetkinlik sınavı, mühendis dikkat testi) ayrıca bu tarz dergilere abone olun. Yüksek lisans için finansman kaynağı bulmaya çalışın.
Unutmayın, sadece derslere girmek ile mühendis olunmaz, tam donanımlı bir mühendis olmak istiyorsanız zamanın gerisinde kalmamalısınız.
Eğer bir mühendis yeteneğini kaybederse, sonu facia olabilir.
Kaynak : JobSearch
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- NA8 Serisi Açık Tip Şalter Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NKG3 Dijital Zaman Saati Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- NXU Serisi Parafudr Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- CJ19 Kondansatör Kontaktörü Kurulum Kılavuzu | Chint Turkiye
- NXZM Serisi Otomatik Transfer Şalterleri Kurulum Kılavuzu | Chint Türkiye
- Nasıl Dönüşür | İleri Dönüşüm
- Nasıl Dönüşür | Çevresel Etki
- Nasıl Dönüşür | Ekolojik Ayak İzi
- Motor Testinin Temelleri | Megger Türkiye | Webinar
- Webinar I Büyüyen Veri, Artan Güç: Sürdürülebilir Çözümler
ANKET