elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

21. Yüzyılda Sınıflar Nasıl Olmalı?

21.Yüzyıl Okulları Kurucusu ve Direktörü Anne Shaw “Gündelik hayatla bağlantısı olmayan eğitim, çocukları okuldan soğutuyor. Eğitim müfredatı güncel konuları içermeli” dedi.



A- A+
18.05.2011 tarihli yazı 7839 kez okunmuştur.

Türk Eğitim Derneği ve Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Eğitim Forumu II: 'Eğitimde İnovasyon' etkinliğinde konuşma yapan 21.Yüzyıl Okulları Kurucusu ve Direktörü Anne Shaw 'Gündelik hayatla bağlantısı olmayan eğitim, çocukları okuldan soğutuyor. Eğitim müfredatı güncel konuları içermeli' dedi.



Türk Eğitim Derneği ve Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Eğitim Forumu II: 'Eğitimde İnovasyon' etkinliğinde 21.Yüzyıl Okulları Kurucusu ve Direktörü Anne Shaw Geleceğin okulları ve geleceğin sınıfları başlıklı bir sunum yaptı. Anne Shaw sunumunda '21. yüzyılı şekillendirecek bir eğitim için okullar ve sınıflar nasıl düzenlenmelidir?' ve 'Öğrencilerin kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu üstlenmesi için motivasyon oluşturacak öğrenme ortamları nasıl geliştirilebilir?' sorularına cevap aradı.






Sınıfların öğretmen değil, öğrenci odaklı olması gerektiğini söyleyen Anne Shaw, öğretmen olarak kendi deneyimlerini de katılımcılarla paylaştı. Sınıfta bir ekip duygusu oluşturmanın önemine değinen Anne Shaw, dünyaca ünlü psikiyatr William Glasser'ın 'İdeal bir sınıf, her öğrencinin yeterince çalışırsa ihtiyaçlarını karşılayabileceğine inandığı, dolayısıyla çalışmaya devam ettiği yerdir' sözlerini de alıntıladı. Anne Shaw sınıfta öğrencilerin ait olma, sevilme, güce sahip olma, özgür olma ve keyif alma ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledi.





Yeni teknoloji ve mültimedyanın eğitimde çok etkili olduğuna dikkat çeken Shaw, 21. yüzyıl sınıflarında Powerpoint sunumlardan DVD'ye teknolojinin etkin olarak kullanılması gerektiğini belirtti. Anne Shaw'a göre 21. yüzyıl sınıfında olması gerekenler şunlar: Disiplinlerarası eğitim, küresel konuları kapsayan eğitim, 21. yüzyıl becerileri, gerçek hayatla uyumlu eğitim, kişisel hayata adapte edilebilen, tüm hayata yayılan eğitim, proje ve araştırma bazlı eğitim, öğrenci merkezli eğitim ve teknoloji ve mültimedyadan yararlanan eğitim.


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.