2M Kablo, Öğrencilerin Geleceklerine Yatırım Yapmaya Devam Ediyor
Süleyman Demirel Üniversitesi Batı Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi’nde IEEE SDÜ Öğrenci Kulübü işbirliği ile 11-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “IEEE SDÜ TEKNOLOJİ VE BİLİŞİM GÜNLERİ” etkinliğine 2M Kablo Ticari Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Emrah Kebabcı ve İş Geliştirme Mühendisi Sercan Çakaroğlu katıldı. Mühendislikte pazarlama sunumu ile Emrah Kebabcı öğrencilere modern pazarlama yaklaşımı ile ilgili bilgiler verirken, Sercan Çakaroğlu öğrencilere kariyer süreçlerinde yönelebilecekleri Satış Mühendisliği mesleğine dair önemli konulara değindi.
24.05.2016 tarihli yazı 8778 kez okunmuştur.
“IEEE SDÜ TEKNOLOJİ VE BİLİŞİM GÜNLERİ” etkinliğinin en önemli amacı, öğrenciler ve iş dünyası arasında köprüler kurarak, sektörün beklentilerini hâli hazırda sektörde bulunan profesyonellerden öğrenmek ve gelişen yeni teknolojiler hakkında fikir sahibi olmasıdır. Bu amaçla düzenlenen etkinlik, IEEE SDÜ Yönetim Kurulu Başkanı Can Baran Morkoç’un kulüp hakkında bilgiler vermesi ve kulübün gerçekleştirmiş olduğu etkinlikleri sunması ile başladı.
Can Baran Morkoç’tan sonra sahneye çıkan Sercan Çakaroğlu, Satış Mühendisliği Şifreleri sunumunu yoğun katılım gösterilen seminer salonunda gerçekleştirdi. Sohbet havasında geçen sunumda satış mühendisliği nedir kavramını katılımcılar ile tartışarak başlayan Çakaroğlu, B2B nedir, Satış Mühendisinde olması gereken temel beceriler nelerdir, Satış Mühendisinde olması gereken anahtar nitelikler nelerdir ve Kim Korkar Satış Mühendisliğinden konuları ile ilgili sürdürdü.
Can Baran Morkoç’tan sonra sahneye çıkan Sercan Çakaroğlu, Satış Mühendisliği Şifreleri sunumunu yoğun katılım gösterilen seminer salonunda gerçekleştirdi. Sohbet havasında geçen sunumda satış mühendisliği nedir kavramını katılımcılar ile tartışarak başlayan Çakaroğlu, B2B nedir, Satış Mühendisinde olması gereken temel beceriler nelerdir, Satış Mühendisinde olması gereken anahtar nitelikler nelerdir ve Kim Korkar Satış Mühendisliğinden konuları ile ilgili sürdürdü.
Sercan Çakaroğlu’nun sunumundan sonra kürsüye çıkan Emrah Kebabcı, pazar ve pazarlama nedir, pazarlama evreleri nelerdir, pazarlama anlayışı, pazarlama yönetim süreci, pazarlama terimleri, sadakat programları, arama motoru optimizasyonu (SEO) ve ücretli reklamlar, dijital medya nedirve dijital pazarlama trendleri konularını katılımın yüksek olduğu etkinlikte öğrencilere anlattı ve sunum esnasında öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı.
Koaksiyel kablolar, kontrol ve kumanda kabloları, enstrümantasyon kabloları, bilgi iletişim kabloları, BUS kablolar, Dahili Telefon ve Yangın Alarm Kabloları, Enerji ve Tesisat Kabloları, Gemi Yat kabloları, Yangına dayanıklı kablolar, Ses ve Görüntü Kablo üretimi gerçekleştirilen 2M Kablo, kablo sektörünün ihtiyaç ve isteklerini karşılamaya yönelik olarak sürekli çalışırken, üniversite ziyaretleri ile de kablo sektörüne sürekli destek veriyor.
Endüstri, inşaat, enerji, madencilik, jeotermal, ulaştırma (gemi & yat, demiryolları, karayolu tünelleri, havacılık), petrokimya vb. gibi sektörlerde öğrenciler için birçok iş fırsatı olduğuna dikkat çekilerek, öğrencilerde farkındalık oluşturmaya çalışan Emrah Kebabcı ve Sercan Çakaroğlu, alçak gerilim kablo üreticisi 2M Kablo’nun önemsediği staj imkanı ve fabrika gezisi konularını da detaylıca açıkladı.
Sunumlardan sonra Sercan Çakaroğlu ve Emrah Kebabcı’na katılım gösterdikleri için plaketlerini takdim eden IEEE SDÜ Öğrenci Kulübü yetkilileri, bir sonraki etkinliklerinde tekrar kablo firması olarak 2M Kablo’yu aralarında görmek istediklerini belirttiler.
Süleyman Demirel Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu hakkında:
Avrupa, Asya ve Afrika’yı kapsayan Region 8 (8. Bölge)’in içinde bulunan IEEE Türkiye Şubesine bağlıdır. 2015-2016 öğretim yılında Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerine yararlı pek çok etkinlik yapmıştır. IEEE ailesine hızlı bir giriş yaparak yeni yılda topluluğa eklenen değerli katılımcıları ile daha iyiye doğru başarılı adımlar atmayı hedeflemektedir. Amaçları arasında üniversitemizde üniversite-sanayi ilişkisini arttırıp, sadece Elektrik-Elektronik değil mühendisliğin her alanında, öğrencileri sektöründe başarılı isimlerle buluşturmak bulunmaktadır.
Vizyonu:
IEEE Süleyman Demirel Üniversitesi ailesi olarak; iletişim, teknoloji ve bilişim alanlarındaki yenilikleri yakından takip etmekle kalmayıp, bu alanların merkezinde yer alacak olan biz genç mühendis adaylarının ufkunu genişletmek amacıyla öğrencilik aşamasında, iş ve iş hayatı üzerinde gerekli deneyimleri kazandırmak ve bunu yaparken gerek sosyal gerek kültürel anlamda topluma yararlı bireyler olmalarına sağlamaktır. Ayrıca, mühendislik dalları arasındaki etkileşimi ve Öğrenci - İş Dünyası arasındaki bağı güçlendirerek, topluma yararlı birey olma ilkesinden sapmadan, mühendislik alanında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır.
Misyonu:
IEEE Süleyman Demirel Üniversitesi kulübü olarak misyonumuz, mühendislik ve kariyer alanlarındaki fikirlerimizi hayata geçirip, kişisel gelişim teknikleriyle desteklemektir. Farklı kulvarlarda bir arada çalıştığımız öğrenci gruplarıyla iletişim halinde olup, etkinliklerimizi sosyal bir platformda gerçekleştirmek de buna dahildir. Ayrıca iş hayatında hedefini belirlemiş mühendisler adayları olarak iş dünyasıyla iç içe olup, öncü kişi ve kurumların deneyimlerinden faydalanmaktır. Bu şekilde bilişim ve teknoloji alanlarındaki gelişmelerden haberdar olup bunları meslektaşlarımızla paylaşmaktır.
IEEE TOPLULUĞU HAKKINDA
İngilizce açılımı "Institute of Electrical and Electronics Engineers" (Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü) olan bu kuruluş, dünya üzerinde 150 ülkede toplam 400,000'e yaklaşan üye sayısı ile giderek genişlemektedir. IEEE mühendisliğin yaratıcılık, geliştirme, bütünleştirme, paylaştırma işlevine; elektro teknoloji ve bilgi teknolojisine, insanlığa yararlı bilimlere ve uzmanlık alanlarına katkıda bulunan, kâr amacı olmayan teknik bir mesleki organizasyondur. Bilgisayar mühendisliği, biyomedikal teknoloji, elektriksel güç, telekomünikasyon, uzay elektroniği, tüketici elektroniği gibi birçok teknik alanda otorite sayılan IEEE, belirtilmiş alanlarda dünyada çıkan tüm yayınların yüzde 30 gibi yüksek bir diliminin sahibidir. Her yıl, 900'ün üzerinde standardın belirleyicisi durumunda olup, 300'den fazla konferans düzenleyerek elektronik sektörüne hizmet eder.
Kaynak:
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.