elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Facebook Bölüm Oldu

Üniversite yarışlarında popülarite 'yeni fakülte'den geçiyor. Üniversiteler açtıkları bölümlerle daha çok öğrenci çekme amacında.



A- A+
28.07.2011 tarihli yazı 3928 kez okunmuştur.

Tercih edilme yarışında sürekli el yükselten üniversiteler burs promosyonu ve 'meşhur' hoca transferlerinin yanı sıra açtıkları yeni bölümlerle de öğrenci adaylarını özendirmeye çalışıyor. İşte yeni akademik dönemin çiçeği burnunda fakülte ve bölümleri:



6 YENİ BÖLÜM BİRDEN: Özyeğin Üniversitesi yeni akademik yıla 6 yeni bölümle giriyor. Türkiye'nin ilk girişimcilik lisans programının yanı sıra bankacılık ve finans lisans programı, hukuk, psikoloji, iktisat ve sivil havacılık ulaştırma işletmeciliği bölümlerine de bu yıl öğrenci alacak.





İLK KEZ BİLİM KÜLTÜRÜ: Yaşar Üniversitesi psikoloji, seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği, deniz ve liman işletmeciliğiyle Türkiye'de ilk kez açılan bilim kültürü bölümlerine öğrenci bekliyor.





GEDİZ'E FEN-EDEBİYAT GELDİ: Gediz Üniversitesi yeni eğitim döneminde hukuk, iktisadi ve idari bilimler, mühendislik ve mimarlık fakültelerine Fen ve Edebiyat Fakültesi'ni de kattı. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde de iç mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümleri öğrenci kabul etmeye başlayacak.





FAKÜLTELİ HEMŞİRELER: Türkiye'nin en eski ve en büyük üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi gerçekleştirdiği tanıtım günlerinde yaptığı yeniliklerle öğrencileri çekmeye çalışıyor. Daha önce meslek yüksek okulu olan Hemşirelik Yüksekokulu'nu kapatan üniversite, onun yerine Hemşirelik Fakültesi'ni kurdu. 4 yıllık fakülte bu yıl ilk öğrencilerini alacak.





2 FAKÜLTE, 1 YÜKSEKOKUL: İstanbul Aydın Üniversitesi'nin hukuk, fen edebiyat, mühendislik, güzel sanatlar ve eğitim fakültesine bu yıl diş hekimliği, inşaat mühendisliği fakültelerini ekledi. Üniversite ayrıca Adalet Meslek Yüksek Okulu'nu da bu yıl açarak öğrenci alımını da başlattı.





FACEBOOK BÖLÜM OLDU: Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi'nde ise Yeni Medya Bölümü açıldı. Mezunları, klasik gazetecilikten internet gazeteciliğine, blog yazarlığından twitter, facebook haberciliğine uzanan bir alanda istihdam olanağına kavuşacak. Böylece yerel kalabilecek bir hareket, gazetecilerin ve haberciliğin girişimiyle uluslararası boyut kazandı.



PARA DEĞİL, EĞİTİM KONUŞMALI





'Üniversitelerin başarılı öğrencilere mezun olduktan sonra bile kazanamayacağı paralar verilerek okula kazandırma çalışması doğru bir yaklaşım değil' diyen Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu 'öğrenci kapma yarışı'nı tehlikeli bulduğunu söyledi. Pehlivanoğlu şöyle konuştu: '1.5 milyon öğrencinin girdiği sınavda ilk 2 bine giren öğrenci akıllı da 5 bine giren öğrenci aptal mı? Bu yaklaşım doğru değil. Okulların akademik bilgi ve mesleğe hazırlama becerilerini ön plana çıkarmaları gerekir. Okullar, öğrencilerin projelerine destek vermeli. Ekonomik durumu kötü olan ama okumak isteyen öğrencilere ekonomik destek sağlanması gerek.'



Haber: Aksam.com.tr / Eğitim / 28.07.2011



Bu kadar çok fakülte kurulması hakkında fikirleriniz nelerdir? Tartışın.


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.