elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Holografik 3D Baskı Tekniği Geliştirildi

Holografik 3D baskı tekniği ile artık daha hızlı ve daha kolay üretim yapılabilir. 3D baskıda yaşanan uzun baskı süresine, holografik 3D baskı çözüm getirecek. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
12.12.2017 tarihli yazı 7112 kez okunmuştur.
3D baskı ucuz prototipleme, benzersiz fikir üretimi ve tasarım esnekliğinde sunduğu avantajlar ile son dönemin en önemli üretim teknikleri arasında bulunuyor. Ancak bu teknikte görülen en önemli dezavantaj olarak yavaş baskı yapılması görülüyor. Tasarımın boyutu ve karmaşıklığına bağlı olarak tek bir parçanın basılması dahi saatler veya günler alabiliyor. Lawrence Livermore Ulusal Lab'dan bir grup UC Berkeley, Rochester Üniversitesi ve MIT'den bir ekiple kuvvetleri birleştirerek süper hızlı 3D baskı stratejisi oluşturdu.


 
►İlginizi Çekebilir: Selüloz ile 3D Baskı

Araştırmacılar, hologram benzeri kaplamalar kullanarak tasarımların basılması için gereken süreyi kısaltmayı planlıyor. Çalışma şekli basitçe; bir nesnenin geometrisini üç farklı yönden tanımlamak için üç lazer ışını birbiri üzerine bindiriyor. Bu, bir ışığa duyarlı reçine küveti içine asılmış bir 3D görüntü oluşturuyor. Ardından, lazer ışığı şekli iyileştirmek için yeterince uzun süre kalıyor. Fazla reçine boşaltılır ve kalan kısımda tam olarak şekillendirilmiş bir 3B şekil kalır.

Test basımlarında farklı şekillerde, açılarda ve yapılarda kirşiler, plakalar basıldı. Araştırmacılar, işlemin diğer polimer esaslı baskı yöntemlerinden ve fabrikalarda kullanılan hemen hemen tüm diğer katkı yöntemlerinden daha hızlı olduğunu belirtiyor. Araştırmacılar, bu yeni baskı türlerinin, diğer yenilikçilerden farklı materyalleri uygulamasına imkan verebileceğini umuyor.



 
►İlginizi Çekebilir: 3D Baskı Tercüman Robot Geliştirdi


LLNL mühendisi Chris Spadaccini: “Bu, yeni nesil katkı üretiminin ne olacağına dair bir gösteri. Çoğu 3D baskı ve katma imalat teknolojileri, tek boyutlu veya iki boyutlu bir ünite operasyonundan oluşuyor. Bu, imalat işlemini daha önce yapılmamış olan tamamen 3D bir işleme taşıyor. İşleme üzerindeki potansiyel etkisi çok büyük olabilir” dedi.

Kaynak:


interestingengineering
 
Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.