elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

YTÜ'nde Yıldızlar Geçiti

YTÜ-IEEE Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen Yıldızlı Projeler Yarışması'10 muhteşem bir final ile sonuçlandı.



A- A+
30.06.2010 tarihli yazı 11581 kez okunmuştur.

Bir internet portalının Türkiye çapında farklı üniversitelerden öğrenci kulüplerinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada Bilim ve Teknoloji kategorisinde Türkiye'nin en aktif kulübü ödülünü 2008-2009 ve 2009-2010 dönemlerinde üst üste alarak zirvede kalmayı başaran Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü'nün düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması'nın Proje Sergisi ve Ödül Töreni etkinliği Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumunda 25 Haziran 2010 tarihinde düzenlendi.





Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü'nün Makine Tanıtım Grubu'nun ana sponsorluğunda düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması 10 Finali Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Galip Cansever, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Sanayi Bakanlığı AR-GE Genel Müdürü Ziya Karabulut'un konuşmalarıyla başlayıp üniversite-sanayi işbirliğini ele alan bir panelle devam etti.



YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Galip Cansever, konuşmasında bu yıl ikincisi düzenlenen Yıldızlı Projeler Yarışmasında ve daha başka birçok organizasyonda emeği geçen YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü üyelerine teşekkürlerini sundu. Yıldızlı Projeler Yarışması'nın öğrenciye, üniversiteye ve sanayicilere katkılarından bahseden Prof. Dr. Galip Cansever'den sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek kürsüye çıktı. Türkiye'nin en aktif ve etkin öğrenci kulübü olan YTÜ IEEE'nin çalışmalarından bahseden Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, Yıldızlı Projeler Yarışması '10 Finali'nin üniversite-sanayi işbirliğine attığı adımlardan bahsetti ve başarılı bir şekilde geçmesini diledi. Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Sanayi Bakanlığı AR-GE Genel Müdürü Ziya Karabulut, Yıldızlı Projeler Yarışması'nda finale kalan projelerin değerlendirilmesi için yapılması gerekenlerden, SANTEZ ve TEKNOGİRİŞİM gibi Sanayi Bakanlığı programlarından bahsetti.





Açılış konuşmalarının ardından başlayan 'Üniversitelerin Sanayinin AR-GE Faaliyetlerine Katkısı' konulu panelin konuşmacıları Sanayi Bakanlığı'ndan Adnan Selçuk Erginöz, YASED AR-GE Çalışma Grubu Başkanı Barhan Özce, MÜDEK Yönetim Kurulu Başkanı Refik Üreyen ve Akurgal Teknoloji kurucusu Ali Akurgaldı. Panelin moderatörü Barhan Özce genel olarak; Ar-Ge alanında, şirketlerin hedefi ve bu şirketlerin üniversitelerden beklentilerini ele aldı. Refik Üreyen ise üniversite ile sanayinin işbirliğinin teknoloji yönetiminin bir alt süreci olduğundan ve bu işbirliğinin nasıl sağlanacağından bahsetti. Adnan Selçuk Erginöz, üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak adına Sanayi Bakanlığı'nın TEKNOGİRİŞİM desteğini, hedef kitlesini, destek miktarını, destek süresini ve başvuru şekillerini ele alarak konuşmasını yaptı. Ali Akurgal ise konuyu ekonomi, teknoloji ve ürün yönetimi boyutunda ele alarak konuşmasını tamamladı. Açılış konuşmalarının ardından proje sergisine geçildi.Sergi salonu açılışını Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanı Galip Cansever yaptı.





Açılışın ardından değerlendirme kurulu projeleri değerlendirdi. Akademisyenlerin oluşturduğu bilim kurulu ve sanayicilerden oluşan sanayi kurulu yarışmanın değerlendirme kurullarını oluşturdular.



Bilim kurulu şu isimlerden oluştu: Prof. Dr. İbrahim Şenol Prof. Dr. İlhan Öztürk Prof. Dr. Bekir Çakır Prof. Dr. Halit Pastacı Prof. Dr. Nurettin Umurkan Doç. Dr. Engin Özdemir Doç. Dr. Mehmet Uzunoğlu Doç. Dr.Tarık Duru Yard. Doç. Dr. Nur Bekiroğlu Yard. Doç. Dr. Hülya Obdan Yard. Doç. Dr. Handan Çubuk Yard. Doç Dr. Sezer Uğurdağ Yard. Doç. Dr. Aslan İnan Öğr. Gör. Dr. Mustafa Gürkan Aydeniz



Sanayi kurulu ise şu isimlerden oluştu: Uran Tiryakioğlu(ISO Katek Başkanı), Dr. Hayrettin Karcı(TEGEV Vakfı Eğitim Danışmanı) Ahmet Birleştirici(Gersan Genel Müdür Yardımcısı) Merih Eskin(Makine Tanıtım Grubu YK Üyesi) Hasan Büyükdede(Makine Tanıtım Grubu YK Üyesi) Deniz Akkaya(Schneider Genel Müdür Yardımcısı) Yaşar Bağlan (Schneider OEM Çözüm Merkezi Müdürü) Serhat Özdemir(Tasarım Lideri- ASELSAN) Orhan Uçar( Sedat Sami Ömeroğlu (ENOSAD Başkan Yardımcısı ) Hasan Terzioğlu (ENOSAD Üyesi) M. Berke Başpınar(Festo Proje Geliştirme Mühendisi)





Dereceye giren projeler değerlendirme kurulunun değerlendirmeleri sonucunda belirlendi.Değerlendirme kurulunun değerlendirmeleri sonucunda şu projeler ödül aldı: Yıldızlı Projeler Yarışması'10 birincilik ödülünü Biokimya Otoanalizörü kazandı. Proje kapsamında Batuhan Yılmaz, Mert Kayacan, Alişan Yılmaz, Kaan Alper beraber çalıştı. Projede şu ana kadar Türkiye'de üretimi hiç gerçekleştirilmemiş olan Biokimya Otoanalizörlerinin üretimini ülkemizde ilk defa özgün bir tasarımla üretilmesi amaçlanmaktadır. Birincilik ödülünü Bahçeşehir Üniversitesi'nden Batuhan Yılmaz Prof. Dr. Galip Cansever'in elinden aldı. İkinciliği Bahçeşehir Üniversitesi'nden Ceren Öztulca ve Can Dizdaroğlu Deniz Temiz isimli projeleri ile kazandı. İkincilik ödülünü Makine Tanıtım Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Merih Eskin verdi. Deniz Temiz projesinin amacı, denizin yüzeyindeki organik ve inorganik atıklardan kaynaklanan kirliliğin bertaraf edilmesidir. Üçünclüğü ise Erciyes Üniversitesi'nden Şarj Edilebilir Lityum Pillerde Katot Aktif Madde Olarak Kullanılan LiMn2O4 Bileşiğine CaCO3 Kaplamanın Elektrokimyasal Performansa Etkisi isimli projesiyle Nilay Akkuş kazandı. Ödül Töreninin ardından yapılan kapanış kokteylinin ardından ekinlik sona erdi. 29 farklı üniversiteden 101 projenin katıldığı Yıldızlı Projeler Yarışması'10 da finale kalan 20 projeye patent desteği sağlandı. Bu sayede YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü olarak projelerin sanayide değerlendirilerek ülkemiz için katma değer yaratacak ürünlere dönüşmesinin önünü açmış bulunmaktayız.




Aktif etkinlik bulunmamaktadır.