Karabük Üniversitesi'nde Mühendislik ve Kariyer Günleri Gerçekleştirildi
Karabük Üniversitesi Proje Geliştirme ve Tasarım Kulübü tarafından 3 gün süren Mühendislik ve Kariyer Günleri gerçekleştirildi. Birçok mühendislik alanındaki firmaların mühendis ve insan kaynakları yöneticileri, kişisel gelişim uzmanları ve akademisyenlerin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte üniversite öğrencileri kariyer ve kişisel gelişimleri adına önemli kazançlar elde etti.
06.12.2013 tarihli yazı 10059 kez okunmuştur.
1.Gün
Karabük Üniversitesi Proje Geliştirme ve Tasarım Kulübü tarafından düzenlenen Mühendislik ve Kariyer Günleri üniversite öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü. Bu kariyer şöleni ülkenin önde gelen firmalarından Kardemir A.Ş mühendisleri ile başladı. Kardemir A.Ş Etüt Proje Etüt Müdürü İnşaat Mühendisi İsa Ünlü, Kardemir A.Ş Makine Mühendisi Ferudun Dengizek ve Kardemir A.Ş Elektrik – Otomasyon Mühendisliği Bölümü Elektrik Mühendisi Tünay Odabaşı ‘ Farklı Pencerelerden Mühendislik ’konulu paneli gerçekleştirdi. Sunumlarını yapan Kardemir A.Ş Makine Mühendisi Ferudun Dengizek; “Bizler yıllardır mühendislik mutfağında çalışan biri olarak bugün sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu olduk. Bugün sizlere mezun olduktan sonra sizleri karşılayacak Türkiye gerçeğinden bahsedeceğim.” diyerek sunumlarında; Ana Mühendislik Alanları, Yatırım Sahaları, Ticari Alanlar, Mühendislik Büroları, Endüstriyel Alanlar, Endüstriyel Bir Tesis De Mühendislerin Çalışma Alanları, Bir Mühendisin Olmazsa Olmaz Bilgileri, Bir Makine Mühendisinin İhtiyaç Duyabileceği Diğer Önemli Konular, Bilinmesi Gereken Programlar, Yatırım Projeleri, Fizibilite Aşamaları, İhale Aşamaları, Projelendirme Aşamaları hakkında bilgiler verdi.
►İlginizi Çekebilir: 19. İTÜ Sektör Günleri "Hızlı Tüketim Sektörü"
House of Human Kişisel Gelişim Uzmanı Nuri Murat Avcı; “Hayatta bir başkasına göre alt kademede çalışsanız dahi lider olma gücüyle hareket ederseniz, mutlaka lider olursunuz. Siz, siz olun başkalarının kariyer planlarına dahil olmayın kendi hayatınızın lideri olarak kendi geminizin kaptanı olun.” diyerek; ‘Vizyoner Liderlik ve Girişimcilik Liderliğin Temel Taşları’ adlı sunumunda: İşsizlik, Liderlerin Hayatlarından Örnekler, Vizyon Belirleme, Adanmışlık, Proaktif Olmak, Strateji Geliştirme ve Değerler, İletişim, Cesaret ve Motivasyon konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Bölgesi Karabük Yetkilisi İnşaat Yüksek Mühendisi Nejat Bayülke “Deprem ve Mühendislik” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. ‘Depreme dayanıklı yapıların her türlü malzemeden yapılabileceğini ama önemli olanın depreme uygun bir şekilde kullanılmasıdır’ diyen Nejat Bayülke sunumlarında; Yapı Tasarımı, Yapı Tasarımındaki Önemli Konular, Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Bölgesi Karabük Yetkilisi İnşaat Yüksek Mühendisi Nejat Bayülke “Deprem ve Mühendislik” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. ‘Depreme dayanıklı yapıların her türlü malzemeden yapılabileceğini ama önemli olanın depreme uygun bir şekilde kullanılmasıdır’ diyen Nejat Bayülke sunumlarında; Yapı Tasarımı, Yapı Tasarımındaki Önemli Konular, Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Mühendislik ve Kariyer Günleri’nin ilk gününde son olarak İl Özel İdaresi Makine Yüksek Mühendisi Tanju Arslan ‘Devlet Kurumlarında Mühendislik’ konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Tanju Arslan; “Bugün sizlere mezun olduktan sonra devlet kurumlarındaki mühendislik kadrolarından ve çalışma alanlarından bahsedeyim. Hayat sizi nereye götürür bilinmez. Ülkemizde mühendislik fakültelerinin artması ile mühendislik bölümü mezunları gittikçe çoğalmaktadır. Bunun sonucunda kamuda görev almak isteyenler KPSS’ ye girmek zorunda kalıyorlar. KPSS ile tercihlerinizde sizlere tavsiyem teknik kurumları tercih etmenizdir diyerek katılımcıları devlet kurumlarında mühendislik konusunda bilgiledirdi.
2.Gün
Mühendislik ve Kariyer Günleri’nin ikinci günü çeşitli panellerle devam etti. İkinci gününde ilk olarak KARDEMİR A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Yusuf Gürsoy ‘Mülakat Süreçleri Tüyoları’ konulu panelini gerçekleştirdi. Mutlu olabileceğiniz bir işte çalışmalısınız. Diyerek konuşmasına başlayan Yusuf Gürsoy; “Sevdiğiniz bir iş demek sizlerin 24 saat içerisinde 10 saatini buna ayırırken verimli çalışmanız demektir. Normal şartlar altında bir insan yaklaşık 10 saatini işe, 8 saatini uykuya, 6 saatini de kendisine ya da ailesine ayırmaktadır. En büyük saat dilimi ise iş hayatınızda geçirdiğiniz süredir. Bu yüzden de sevdiğiniz mutlu olacağınız bir işi seçmelisiniz. Bu verimli çalışmanızla da doğru orantılı olacaktır. İş başvurularında farklılığınızı fark ettirmelisiniz.” diyerek mülakat teknikleri, mülakat süreci ve mülakatta yapılması gerekenler hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.
► İlginizi Çekebilir: Arduino Eğitimi | YTU IEEE
Otomotiv Üzerine Mühendislik Bilgileri ve Akademisyenlik’ konulu paneli gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın Otomotiv Sanayinin Temel Nitelikleri, Türkiye’de Otomotiv Sektörü, Dünyada Motorlu Araç Üretimi, Otomotiv Mühendisliği Mezunlarının İstihdamı, Türkiye’deki Araç Üreticileri ve Laboratuvar olanaklarından bahsetti.
Mühendislik ve Kariyer Günleri’nin ikinci günün son panelini ise Hattat Gruop Hema Endüsrti A.Ş ve Hema Otomotiv Sistemleri A.Ş ‘den Semih Bayman ve Onur Gülsoy ‘Dünya Standartlarında Tasarım ve Üretim Yeteneği: Hema Endüstri A.Ş’ konusunda gerçekleştirdiler. Mühendislerin ne kadar bilgi sahibi olsa da sahaya girdikleri zaman muhatap oldukları kişilerin mutlaka bir üretim mühendisi olacağını belirten Onur Gülsoy; “Siz kendiniz ne kadar iyi olursanız olun karşınızdaki insanların sizi anladığı kadar varsınız. Yaptığınız işi sürekli iyileştirmeyi deneyin ve benim sizlere tavsiyem bir konuyu çok iyi bilin ve o konuda uzmanlaşın.” diyerek; Altı Sigma, Yalın üretim Sistemi ve Mavi Yaka Programı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
3.Gün
Proje Geliştirme ve Tasarım Kulübü tarafından 3-4-5Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Mühendislik ve Kariyer Günleri’ son günü ‘Kariyer.Net’ten Kariyer Tüyoları’ programı ile sona erdi.İnsanlar dış görünüşleri ile karşılanır, kişilikleri ile uğurlanırlar diyerek sunumuna başlayan Kariyer. net Eğitim Uzmanı Gültaç Babaoğlu; “2011 yılından beri Kariyer.Net’te çalışmaktayım. Hayalim olan bir firmada çalışıyorum. Sizlerde inşallah hayalinizdeki istediğiniz bir işte çalışma fırsatı bulursunuz. İş başvurularında mülakata gitmek çok önemlidir. İşe kabul edilmeseniz dahi mutlu olmalısınız. Çünkü eksikliklerinizi fark edeceksiniz. Diğer bir başvuruda bunlara hazır bir şekilde gideceksiniz. Mülakatlarda ilk izleniminizde tokalaşmanız, kıyafetiniz, mimikleriniz, göz teması yani beden diliniz çok etkilidir.” diyerek sunumlarında; Kişilik Envanteri, İz Bırakan Profil, Dominant Profil, S Profili, C Profili, Öz Geçmiş Hazırlama Ve Mülakat Yöntemleri hakkında bilgiler verdi.
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.