elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Mini Analog Pro Ürün Ailesi Artık Daha Güçlü

Phoenix Contact’ın tasarım ödüllü yeni Mini Analog Pro ürün ailesi artık SIL 3 fonksiyonel güvenliğe sahip modeli ile daha güçlü. 12,5 milimetre veya daha fazla genişliğe sahip pazar standardı cihazlarla karşılaştırıldığında, Ex i sinyal koşullayıcıların ve ölçüm transdüserlerinin ince tasarımı, kontrol panosunda gereken alanı en az yüzde 50 oranında azaltır. Detaylar içeriğin devamında.



A- A+
03.09.2024 tarihli yazı 1352 kez okunmuştur.
Standart fonksiyonlara ek olarak, patlama korumasına yönelik sinyal çeviriciler ve ölçüm transdüserleri, ilgili standartlara uygun olarak tüm alanlar için elektriksel patlama korumasını sağlamaktadır.

Dijitalleşen sistemler ve otomasyon teknolojilerinin yaygınlaşması ile birlikte kontrol panosundaki alanın verimli kullanılması oldukça önem kazanmıştır. Bu durum pazar ihtiyaçlarının yanında ürünün kompakt tasarıma sahip olmasının önemini artırmıştır.


 

Phoenix Contact’ın tasarım ödüllü yeni Mini Analog Pro ürün ailesi artık SIL 3 fonksiyonel güvenliğe sahip modeli ile daha güçlü

Mini analog pro ile analog ve dijital sinyaller, aktüatörlere giden kontrol sinyalleri ve sahadan gelen ölçüm sinyalleri desteklenir. Kompakt tasarımı sayesinde sadece 6,2 milimetrelik bir toplam genişlikte panolarınızda yer tasarrufu sağlar. SIL 3 uygulamalarında, artık sensörlerin yanı sıra elektrikli valfleri veya HART IP dönüştürücüleri kontrolöre bağlamak için tek bir ölçüm transdüseri kullanılabilir. Mini Analog Pro serisindeki ürünler, tüm Ex bölgelerinde kullanım için birçok uluslararası Ex onayına sahiptir, bu da onları çok yönlü ve dünya çapında kullanıma uygun hale getirir.
 

Panonuzda En Az %50 Yer Tasarrufu Sağlayın


Özellikle proses teknolojisinin modern dünyasında, giderek daha fazla sinyalin güvenli bir şekilde ve çok dar bir alanda işlenmesi gerekmektedir. 12,5 milimetre veya daha fazla genişliğe sahip pazar standardı cihazlarla karşılaştırıldığında, Ex i sinyal koşullayıcıların ve ölçüm transdüserlerinin ince tasarımı, kontrol panosunda gereken alanı en az yüzde 50 oranında azaltır. Mini Analog Pro cihazlarının ikonik tasarımı, öne bakan bağlantı noktalarıyla birleştiğinde, kablo kanalları arasında iki santimetreye kadar alan kazanılabileceği anlamına gelir. İkonik tasarım, tüm bağlantı noktalarının ve çalıştırma elemanlarının, cihaz kurulduğunda bile her zaman yukarıdan görünür olmasını ve kolayca kullanılmasını sağlar. Bu, dar alanlarda bile esnek kablo yönlendirmesi sağlar.



Mini Analog Pro serisindeki ürünler, bir arıza durumunda cihazın kolay değiştirilmesini sağlama avantajı sağlayan geçmeli bağlantı klemenslerine sahiptir. Kodlu bağlantı klemensleri cihazda sadece belirli bir konuma uyar ve böylece bağlantı kablolarının karışmasını önler. Entegre bağlantı kesme fonksiyonu ile sinyal ve besleme devreleri, bir tornavida kullanılarak merkez tırtıllı vidanın yarım turuyla kolayca kesilebilir. Bağlantı klemensleri, sinyal koşullayıcının veya ölçüm transdüserinin muhafazasında mekanik olarak sabitlenmiş olarak kalır – sadece elektrik bağlantısı kesilir. Bu işlev, kontrol panosunda gevşek kablo uçları veya asılı konektörler olmadığı için sistemlerin bakımı ve devreye alınması için idealdir. Bağlantı klemensleri daha sonra el aleti kullanmadan tekrar takılabilir. Aynı zamanda, sağlam mekanik tutuş, yüksek titreşim yüklerine sahip zorlu uygulamalarda bile istikrarlı işlevsellik sağlamaya yardımcı olur.

 

Akım döngüsünün bağlantısını kesmeden akım ölçümü


Akım ölçümü artık çok kolay”, Mini Analog Pro serisindeki ölçme klemensleri ek avantajlar sunar. Normalde, akım sinyalini ölçmek için akım döngüsünün bağlantısının kesilmesi gerekir. Bu nedenle, çalışma sırasındaki akım ölçümü genellikle sınırlı işlevsellik ve hatta sistem arızası ile sonuçlanır. MINI Analog Pro serisindeki cihazların bağlantı klemenslerine entegre edilen akım ölçüm noktaları artık cihazın güvenli tarafında rahat akım ölçümü sağlıyor. Bunun için akım döngüsünün bağlantısının kesilmesi gerekmez.

Mini Analog Pro ürün ailesinde yer alan kendinden güvenli patlama korumasına sahip cihaz versiyonları, IEC 61508’e uygun olarak güvenlikle ilgili uygulamalarda kullanım için tasarlanmış ve onaylanmıştır. Tek kanallı tasarımda, güvenlik bütünlüğü seviyesi SIL 3’e ulaşırlar.
 

Geniş sıcaklık aralığı


Ex i izolatörlerin ve ölçüm transdüserlerinin ince tasarımına katkıda bulunan yeni devre teknolojisi, cihazların -40°C ile 70°C arasında geniş bir sıcaklık aralığında çalıştırılmasına olanak tanır. Bu değerler, şu anda piyasada bulunan ve toplam genişliği 12,5 milimetre veya daha fazla olan ürünlerin çoğundan avantajlı olup, tüm sinyal yönleri ve türleri için geçerlidir.


 

Çok çeşitli konfigürasyon seçenekleri


Mikro işlemci tabanlı cihazlar, elektriksel izolasyon programlama adaptörü aracılığıyla bir PC’ye bağlanabilir ve böylece besleme voltajı olmadan yazılım aracılığıyla yapılandırılabilir. Bu sayede pratik şekilde cihazı programlayabilirsiniz. Yazılım çözümü (ClipX Engineer Device Parameterization) söz konusu olduğunda, odak noktası aynı zamanda kolay kullanımdır. Yazılım izleme işlevleri de çok kullanışlıdır. Ek olarak, klasik bir FDT/DTM çözümü ücretsiz olarak indirilebilir ve üreticiden bağımsız bir konfigürasyon konseptini destekler.

Mini Analog Pro ürün ailesi için mevcut portföy gibi, yeni Ex i ve işlevsel olarak güvenli versiyonlar da DIP anahtarları kullanılarak ayarlanabilir. Ayrıca, yerleşik NFC çipi aracılığıyla yapılandırma mümkündür. Kullanıcı, yeni ve geliştirilmiş Signal Conditioner uygulamasını iOS ve Android için olağan uygulama mağazalarından ücretsiz olarak indirebilir. Cihazlar daha sonra bir akıllı telefon kullanılarak kolayca kurulabilir. Mini Analog Pro uygulamasının yerini alan uygulamanın yeni sürümüyle birlikte işlev yelpazesi, QR kod okuyucu, Apple NFC kullanımı ve yeni modül sürümlerinin ve ürün ailelerinin entegrasyonu gibi seçenekleri içerecek şekilde genişletildi.
 
Kaynak:

        


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar