elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dağıtım Otomasyonunun 8 Avantajı

Dağıtım otomasyonu, enerji sektöründe ekonomik açıdan sağladığı verimlilik ile günümüzün olmazsa olmazı konumunda yer alıyor. Bu yazımızda dağıtım otomasyonunun gerek tüketiciler gerek dağıtım şirketleri için sağladığı 8 avantajı derledik.



A- A+
23.04.2017 tarihli yazı 11324 kez okunmuştur.
Elektrik şirketleri, sektörün karşı karşıya bulunduğu üç ana ekonomik zorluğa cevap olarak dağıtım otomasyonuna gittikçe daha çok talepte bulunuyor:

► Üretim kapasitesindeki artış ile yükselen maliyet
► Dağıtım şebekelerinin doygunluğunun artması
► Müşteri hizmetine daha fazla duyarlılık


Bu nedenle dağıtım otomasyonunu kullanan kuruluşlar hem maliyet hem de hizmet yararları beklemektedir. Bu avantajlar yatırımlar, kesintiler ve müşteri hizmetleri ile ilişkili olan alanlarda olduğu kadar, aşağıda verilen operasyonel maliyet tasarruflarıyla ilgili alanlarda da şirketler için maddi birikim sağlar.
 

1) Hat Kaybının Azaltılması

Dağıtım istasyonu, dağıtım ağının elektrik merkezidir. İndirici trafo merkezi ile uyumlu çalışma, dağıtım besleyicileri ve bunlarla ilişkili ekipmanların sistem güvenilirliğini arttırmak için gereklidir.


►İlginizi Çekebilir: Elektrik Tesislerinde Arızalar
 

2) Güç Kalitesi

Dağıtım fiderleri üzerinde güç kalitesini korumak için azaltma ekipmanları gereklidir. RTU, güç izleme ekipmanı ile bağlı olarak besleyiciler üzerinde güçle ilgili sorunları görüntüler, algılar ve düzeltir. Böylelikle daha fazla müşteri memnuniyeti sağlar.
 

3) Ertelenmiş Sermaye Giderleri

Koruyucu bir bakım algoritması sisteme entegre edilebilir. Bakım programı işçilik maliyetlerini düşürür, ekipman kullanımını optimize eder ve ekipman ömrünü uzatır.
 

4) Enerji Maliyetini Azaltma

Dağıtım besleyicisi boyunca kullanılan gücün gerçek zamanlı olarak izlenmesi, son kullanıcının enerji tüketim modellerini izleyebilmesine olanak tanıyan veriler sağlar. Böylelikle “hesap verilebilirlik” seviyesi artar.

 
►İlginizi Çekebilir: Enerji İletim Hatları
 

5) Optimum Enerji Kullanımı

Tam entegre, otomatik güç yönetim sisteminin bir parçası olarak gerçek zamanlı kontrol, talep ücretlerini düşürmek için hesaplamalar yapma olanağı sağlar. Aynı zamanda yardımcı programı ve çoklu güç kaynaklarını optimize etmek ve güç maliyetini algoritmaya entegre etmek için bir yük atma / koruma algoritması sunar.
 

6) Ekonomik Faydalar

Sistemin daha etkin bir şekilde kullanılması, dağıtım otomasyonu yatırımlarında ekonomik fayda sunmaktadır. Dağıtım otomasyonu planlama, mühendislik ve bakım için daha iyi verilerle kullanılabilirliği artırarak bunu mümkün kılar. Besleyici arızalarını otomatik olarak tespit ederek, servisin yapılması için gereken zamanı azaltarak müşteri şikayetleriyle bağlantılı maliyetleri düşürür.


 

7) Gelişmiş Güvenilirlik

Niteliksel açıdan, geliştirilmiş güvenilirlik müşteri tarafından algılanan değeri artırır ve şikayetlerin sayısının azalmasını sağlar. Gerçek zamanlı çalışma sayesinde kontrol bilgisayarı arızaları çok daha hızlı bulabilir. Anahtarları ve tekrar kapamaları kontrol ederek gücü hızla yeniden yönlendirebilir ve toplam zaman aşımı süresini en aza indirgeyerek sistem güvenilirliğini artırabilir.
 

8) Uyumluluk

Etkili bir dağıtım otomasyon sistemi, tamamlayıcı işlevler ve ürün yeteneklerini birleştirir. Farklı satıcılardan gelen ürünleri barındırabilecek şekilde esnek veya "açık" bir mimari gerektirir.



Kaynak:

electrical-engineering-portal
Burak Kesayak Burak Kesayak Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar