elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dijital Markalama |
Phoenix Contact

Dijital dönüşüm, hayatın her alanında olduğu gibi, endüstriyel ortamlarda da iz bırakmaktadır. Dijital uygulamalar ise pek çok endüstriyel alanda kolaylık sağlar. Dijitalleşme, markalama konusunda da kendini göstermektedir. Markalama alanında yenilikçi çözümler sunan Phoenix Contact, dijital dönüşümün izini sürerek yepyeni bir uygulama geliştirmiştir. Bu uygulama ile endüstriyel markalama artık çok kolay... Detaylar Phoenix Contact'ın katkılarıyla yazımızda...



A- A+
21.12.2020 tarihli yazı 8956 kez okunmuştur.

Kolay Dijital Markalama

Phoenix Contact'ın geliştirdiği yenilikçi dijital markalama uygulaması sayesinde doğru markalama çözümüne ulaşabilirsiniz. 

Gereksinimlerinize en uygun markalama hangisi? Endüstriyel markalama konusu, dijital dönüşüm nedeniyle gittikçe daha da karmaşık hale gelmiştir. Phoenix Contact, size bu konuda yönlendirme sağlayacak bir uygulama geliştirdi. Kullanıcı, arama asistanını kullanarak uygun çözüme hızlıca ve kolayca ulaşıyor ve sonrasında doğrudan uygulama içinde gerekli markalamayı yaratabiliyor.   
 


Şekil 1- Ön bilgi gerekmez: Markalama sistemi uygulamasındaki uygulama rehberi her uygulama için doğru markalama çözümünü bulur.

► İlginizi Çekebilir: Termal Transfer Yazıcı Sistemi

Komponentlerin ve sistemlerin kalıcı bir şekilde markalanması, güvenlik için önemli olduğu gibi bakım süreçlerinin verimli şekilde gerçekleştirilmesini mümkün kılar. Bu şekilde sistemler güvenli işletim ve verimli süreç açısından garanti altındadır. Tesisin tüm komponentlerinin ve ekipmanının kapsamlı ve anlaşılır şekilde markalanması, gereken yüksek kalitedeki standartların da ön şartıdır.


 Zor kararlar


Uygun markalama çözümünü seçmek, endüstriyel tanımlamada önemli bir rol oynamaktadır. Olası çevresel etkiler, örneğin, yağlarla, kimyasallarla ve ultraviyole ışınlarla temas, markalamanın dayanıklılığını ciddi ölçüde azaltabilir. Dayanıklı ve dolayısıyla kalıcı markalamanın sırrı, yazıcı sisteminin ve markalama malzemesinin optimal şekilde seçilmesindedir. Markalama yöntemi, kart ve rulo formatındaki markalama malzemelerine göre termal transfer yazıcılarda, UV-LED teknolojili yüksek hızlı yazıcılarda ya da lazer teknolojisinde olabiliyor.

Seçilebilecek markalama malzemelerinin ve formatlarının çeşidi de fazladır. Rulo veya plaka şeklinde ki formatlar çeşitli plastikler, alüminyum ve paslanmaz çelik malzemelerden olabilmektedir. Markalanacak komponentlerin hali hazırda markalama kanallarının olup olmadığını bilmek de önemlidir. Markalama malzemesinin nasıl uygulanacağı buna bağlıdır. Örneğin, elektronik cihazların genelde yalnızca düz yüzeyleri olur. Plakaların markalama kanalına tutturulmasının yanı sıra en sık kullanılan montaj türleri yapıştırma, vidalama ve perçinlemedir. Etiketlerin arka tarafında farklı türlerde yapıştırıcılar bulunmaktadır. Yapılandırılmış yüzeylere yönelik yapışma gücü yüksek etiketler veya kalıntı bırakmadan çıkarılabilmesi amaçlanan etiketler de mevcuttur.

Endüstriyel markalama, etiketleme seçeneklerinin çeşitlerini araştırmak için ürün katalogları taranır ya da internette araştırma yapılır; ancak her ikisi de zaman alır ve hata olasılığı vardır. Birçok kullanıcı, bu işi daha verimli bir şekilde yapmak için endüstriyel tanımlama alanında herhangi bir özel ön bilgi gerektirmeyen, akıllı ve mobil dijital seçim seçeneğinin olmasını ister.


 

 Markalama 4.0


Phoenix Contact’in markalama sistemi, yazdırma yöntemi ve markalama ,etiketleme malzemesi hakkında bilgiler içeren “Markalama Sistemi” ile artık bu mümkün. Uygulamadaki; dört yüksek filtre kriteri bazındaki her bir markalama aramasını kullanıcıya basit ve hedefe yönelik bir şekilde tanıtmaktadır.
 


Şekil 2-  Uygulama rehberinin dört filtre kriteri bulunmaktadır: “Uygulama”, “Dayanıklılık”, “Onay” ve “Malzeme özellikleri”
 
“Malzeme özellikleri” alanında, yapışma gücü yüksek ya da üzerinde oynama yapılmayan etiketler gibi spesifik bir ürün grubunun ilgili ana özelliği ile alakalı olarak çeşitli uygulama gereksinimleri gösterilmektedir. Bu yöntemin avantajı, yazılı ya da genel dijital ürün kataloglarına kıyasla, kullanıcının ilgili ürün grubunun terminolojisini bilmek zorunda olmamasıdır. Uygulama rehberi, kullanıcıyı doğrudan aradığı ürün grubuna götürmektedir. Sonuç sayısını daha da sınırlandırmak için görüntülenen sonuçlar listesine sonradan yazıcı, ebat ve renk gibi ilave filtre kriterleri de rahatlıkla eklenebilir. Uygulama, sonuç sayısını gerçek zamanlı olarak güncellemektedir.
 

Şekil 3-  “Malzeme özellikleri” alanında, spesifik bir ürün grubunun ilgili ana özelliği ile alakalı olan uygulama gereksinimleri gösterilir.
 
Örneğin, bir kullanıcı, makineleri arada sırada kostik soda ile temizlendiği için sodyum hidroksite dayanıklı bir etiket arıyorsa, aradığı markalama çözümüne yönlendirilmek için “Dayanıklılık” kategorisini seçebilir. “Kimyasal dayanıklılık” filtresinde ise Standart, Orta ve Yüksek olmak üzere üç farklı dayanıklılık düzeyi arasından seçim yapabilir. Basitleştirilmiş sınıflandırma, farklı konsantrasyonlara sahip kimyasalları da birbirinden ayırt etmektedir. Listelenen standartlar, etiketli malzemelerin her bir kimyasal ile nasıl test edilebileceğine dair bilgi vermektedir. Kullanıcı listelenen standartları bilmiyorsa, bu standartlar hakkında bilgi almak için doğrudan uygulamadaki slayt gösterisinden faydalanabilir. Bu süreç sayesinde, kullanıcı, bir markalamanın silinme direncinin ISO 61010 standardı kullanılarak kontrol edildiğini ya da depolama testlerinin ISO 175 standardı kullanılarak yapıldığını öğrenmektedir.

Örneğimize geri dönecek olursak; kullanıcı makinelerini kostik soda ile yalnızca arada sırada temizlediğinden dolayı, kullanıcının gereksinimlerini karşılamak için bu kimyasala karşı silinme dayanıklılığı tamamen yeterli olacaktır. Bu da dayanıklılık düzeyi olarak “Orta”ya tekabül etmektedir. Markalama malzemelerinin kimyasal ve mekanik özelliklerinin bu şekilde anlaşılır ve uygulamaya dayalı olarak gruplamasının yapılması, seçim sürecini büyük ölçüde basitleştirmektedir.

 Dijital Katma Değer


Markalama sistemi uygulamasıyla, kullanıcı, seçilen markalama çözümüne yönelik eksiksiz dijital veriye sınırsız erişim de sağlamaktadır. Tüm teknik veriler anında kullanıma hazırdır. Kimyasal ve mekanik etkilere dayanıklılık ile ilgili olarak, kullanıcı aynı zamanda, hangi markalama sisteminin ve (markalama teknolojisinin gerekli kılması halinde) hangi yazdırma yönteminin ilgili dayanıklılık düzeyini sağlayabileceğini de öğrenmektedir. Dahası, kullanıcı uyumlu mürekkep şeritlerini, kartuşları ve gerekli magazini “Aksesuarlar” bölümü altında bulabilecektir. Bu da kalıcı markalama çözümünün önünde artık hiçbir engel kalmadığı anlamına gelmektedir.
 

Şekil 4-  Ürün ekranı, ilgili uygun markalama sistemlerinin, sıvıların ve mürekkep şeritlerinin bir listesi dahil olmak üzere ilgili tüm teknik bilgileri ve dayanıklılıkları gösterir.
 
Markalama çözümü seçildikten sonra, uygulama, bir iki tıkla etiketi tasarlamak ve tesis içinde çıktısını almak için kullanılabilir. Mobil markalama çözümünün ve mobil yazdırma sisteminin bu kombinasyonu, bileşenlerin ve ekipmanın bakım ve servis çalışması sırasında doğrudan tesis içinde, esnek bir şekilde yeniden etiketlenmesini de mümkün kılmaktadır. Sık kullanılan markalama çözümleri ürün karşılaştırmasında görüntülenecek ya da bitmiş markalama projeleri olarak saklanacaktır.

Endüstriyel tanımlama kolaylaştı


Dijital dönüşüme paralel olarak artan karmaşıklık nedeniyle, tüm bileşen, ekipman ve sistemlerin anlaşılır ve kalıcı şekilde markalanması tüm endüstrileri ilgilendiren bir konudur. Phoenix Contact, çok çeşitli uygulamaya özgü gereksinimler için 3.000’den fazla markalama çözümü sunmaktadır. Phoenix Contact, profesyonel markalamaya yönelik seçim sürecini uygulamayla aynı hizaya getirmek için kataloglara ve broşürlere, aynı zamanda süreçle ilgili uzmanlık bilgisi olmayan çalışanlar için de erişilebilir olan, dijital, akıllı ve verimli alternatifler sunmaktadır.

Bu dijital çözüm, süreçleri planlama aşaması gibi erken bir aşamada hızlandırır ve daha güvenilir hale getirir. Dijital veriler her daim güncel olduğu için, kullanıcı her zaman doğru markalama çözümünü seçecektir. Sahada bile yüksek derecede esneklik, dijital çözümü endüstriyel tanımlamaya yönelik ideal bir araç haline getirmektedir. Markalama sistemi uygulaması akıllı telefonlar ve tabletler için ücretsiz olup Google Play Mağazası ve Apple iTunes Mağazası’ndan temin edilebilir.

 Yerinde Markalama


Uygun ekipman kimliğ seçildikten ve uygulandıktan sonra, kontrol panolarının servisi ve modernizasyonu genellikle merkez dışında, sahada yapılacaktır. Bakım işlerinde, ekipman kimliği sahada kontrol edilmeli ve gerekirse onarılmalı ya da tamamen yenisiyle değiştirilmelidir. Ekipman kimliğinin tutarlı olmasını sağlamak için, özellikle de hareketli komponentler söz konusu olduğunda, dünya çapındaki montaj ekipleri kontrol panolarının servis işlemini tesis içinde gerçekleştirmektedir. Bu sebeple, karar merciiler, mümkün olan en çabuk ve en kolay şekilde, doğrudan sahada daha büyük ve daha karmaşık ekipman tanımlama projelerini uygulamaya gittikçe daha çok önem vermektedir.

Yazdırma işlemini kullanım yerinde doğrudan ve esnek bir şekilde gerçekleştirmek isteyen herkes Phoenix Contact’in THERMOMARK PRIME termal transfer yazıcısını kullanabilir. Entegre markalama yazılımı, elektrik şebekesinden bağımsız bir enerji kaynağı ve sezgisel bir şekilde kullanılabilen bir kullanıcı arabirimine sahiptir. Otomatik mürekkep şeridi, kartuş ve malzeme tespit sistemi hataların önüne geçer ve yazıcının tesis içinde kullanımını kolaylaştırır. Çok çeşitli uygulamalarda markalama yapmaya yönelik 600’den fazla markalayıcı türüyle THERMOMARK PRIME, taşınabilir, mobil etiketleme merkezi haline gelmektedir.
 
 


Şekil 5- Endüstriyel sistemlerin güvenilir ve yüksek kaliteli şekilde markalanması doğrudan tesiste gerçekleştirilmektedir.

 

Daha fazla bilgi için: 

www.phoenixcontact.net/webcode/#2085 (Uygulama)
www.phoenixcontact.net/webcode/#0575
(Markalama)



Derya Tekler 

Ürün Grubu Yönetmeni / Markalama& Pano  İçi Montaj Ürünleri


Kaynak:
 
 
     

                                                        

                   
 
 



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar