Elektrik Sinyali ile Kontrol Edilen Akıllı Saat Geliştirildi
Akıllı saatler gelişerek daha çok çeşit ve özellikte kullanıcılara sunulmaktadır. Ancak ekran boyutlarının küçük olması, akıllı saatlerde birçok uygulama kullanımına engel olabiliyor. Yeni geliştirilen uygulama ile akıllı saatlerdeki bu sorunun önüne geçilebilecek gibi gözüküyor.
10.05.2016 tarihli yazı 7953 kez okunmuştur.
Akıllı saatler kullanışlı olmalarına rağmen cihazda kullanılan küçük dokunmatik ekranlar uygulamalarda kullanım açısından yetersiz kalmaktadır. Carnegie Mellon Üniversitesindeki araştırmacılar tarafından geliştirilen yöntem ile akıllı saatleri kolumuz veya elimiz üzerinden kullanılabiliyor.
Akıllı saat, çok sayıda elektrot içeren bir kayış üzerine monte edilir. Akıllı saati takmadığımız diğer kolumuzda istediğimiz bir parmağımızı, zararsız yüksek frekanslı elektrik sinyali veren bir yüzük ile "kontrol parmağı" olarak kullanırız. Kola yaptığımız dokunma ve kaydırma hareketlerini algılayarak istediğimiz işlemleri gerçekleştirir. Bu teknoloji elektrik sinyalinin, sadece deri yoluyla değil aynı zamanda deri üzerinde giysi varken de yayılmasına olanak sağlamaktadır.
Gelen elektrik dalgaları elektrotların her biri tarafından tespit edilerek karşılaştırılır. Bu sayede parmağın akıllı saate göre konumu saptanmış olur. Sistem küçük hata sapmalarına sahip olsa da yüksek verimle çalışmaktadır. Laboratuvar testlerinde, oyun kontrolünde, listeler arasında gezinmede, uzaklaştırma ve yakınlaştırmada, resim çizmede ve ekran tuş takımını işletmede kullanılmıştır. Ticari kullanımdan önce teknolojideki birkaç karışıklığın giderilmesi gerekir. İlk olarak prototip yüzükte enerji tüketimi fazladır. Ayrıca uzun süre kullanılan yüzüğün, vücut hareketi ve ter gibi faktörler nedeniyle elektrik sinyallerini iletiminde sıkıntılar çıkabileceğinden değiştirilmesi gerekir.
Kaynak:
►Gizmag
YORUMLAR
ANKET
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.