IP Apartman Konuşma Sistemleri
Apartman Konuşma Sistemleri, Gelen ziyaretçileri daire veya ofis içindeki monitörlerde görmek, onlarla sesli ve görüntülü iletişim kurmak için dahiyane çözümdür. Tehlike görülmeyen durumlarda kapı kilit butonuna basarak kapı emniyetle açılabilir. Ayrıca Apartman Konuşma Sistemleri daireler arasında ücretsiz görüşme yapma imkanı da sağlar. Bu seferki yazımızda Karel Firması' nın IP Apartman Konuşma Sistemleri ' ni inceleyeceğiz.
Karel IP Apartman Konuşma Sistemlerinin Avantajları Nelerdir ?
Karel IP Apartman Konuşma Sistemleri üç temel birimden oluşur.
►Giriş Üniteleri
►Daire İçi Üniteler
►Çevre Birimleri
1) Giriş Üniteleri
Apartman ana giriş kapısında bulunan çok fonksiyonlu ünitedir. Apartman sakinlerinin elektronik kartla veya şifreyle güvenli giriş yapmasını sağlar. Ayrıca üzerinde bulunan kamera, mikrofon ve hoparlör sayesinde ev sahibi, ziyaretçiler ile görüntülü olarak konuşabilir.
giriş panelleri, ergonamik ve dayanıklı yapısıyla dikkat çekmektedir.
Karel 'in giriş panelinin en önemli özellikleri;
►Dokunmatik matris tuş takımı, SIP desteği ve kart okuyucuya sahip olması, daha güvenli ve daha hızlı giriş imkanı sunmaktadır.
►Otomatik kazanç kontrolü, gürültü önleyici (CNG), yankı önleyici (AEC), H.264 Video ve G.711-G.729a/b ses kodek desteği ile daha yüksek kalitede sesli ve görüntülü konuşma sağlamaktadır.
2) Daire İçi Üniteler
Daire içinde bulunan, ev sahibinin ziyaretçiler ile görüşebildiği ve güvenli durumlarda ünite üzerinden apartman girişini açabildiği ünitelerdir. Karel daire içi üniteler aşağıdaki üstün özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir.
► 4.3" , 7" ve 10.2" TFT dokunmatik LCD ekran, handsfree (kablosuz kulaklık), çoklu ortam desteği ile kameralı görüşme yapabilir, apartman komşunuzu arayıp sohbet edebilir, ziyaretçi resim kaydı bile alabilirsiniz. Ev içinde hareket detektörü veya manyetik kontak tarafından algılanan alarm durumu kontrol paneline ihtiyaç duyulmadan daire içi ünite üzerinde görsel ve sesli uyarı gerçekleştirilebilmektedir.
►Santral desteği, alarm entegrasyonu, ev otomasyon desteği ile acil durumlarda vakit kaybetmeden ilgili noktalara ulaşılmasını sağlar. Örneğin apartman kapısındaki şüpheli durumu, santral desteği ile doğrudan güvenlik ekiplerine bildirebilirsiniz.
►Topluluk mesajları alabilme, IP kamera izleyebilme ve SIP 2.0 desteği, Karel daire içi ünitelerin diğer özelliklerinden sadece birkaçıdır.
3) Çevre Birimleri
Giriş ve daire ünitelerinin daha kapsamlı çalışmasını sağlamak, birbirleri ve dış ortamla iletişimini geliştirmek, daha güvenli ve ergonomik kullanım için gerekli olan birimlerdir. En yaygın kullanılanlar;
► 9’’ LCD Ekranlı Güvenlik ünitesi
►Kapı açma Modülü
►Asansör Modülü
IP Apartman Konuşma Sistemleri için Tıklayınız
Kaynak:
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye