elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

On Line Kesintisiz Güç Kaynakları Özellikleri |
Alfa Pro T Serisi 60-200 kVA

Kesintisiz güç kaynakları, elektrik enerjisi ile beslenen sistemleri hem şebekede meydana gelen veya gelebilecek çöküntüler, yükselmeler, ani değişikler, harmonikler gibi gerilim dalgalanmalarına karşı koruyan hem de enerji kesintisi sırasında enerji üreterek sistemin devamlılığını sağlayan elektronik cihazlardır. Bir kesintisiz güç kaynağından beklenen yüksek verim ve maksimum çıkış gücü gibi özellikleri fazlasıyla karşılayan, endüstri, enerji ve medikal gibi kritik tesislerde özellikle tercih edilen Alfa Pro T serisi ile işletme maliyetlerinizi minimize etmek elinizde. Detaylar içeriğin devamında...



A- A+
05.11.2024 tarihli yazı 1603 kez okunmuştur.

Kesintisiz Güç Kaynağı Çeşitleri Nelerdir?


Kesintisiz güç kaynakları (UPS) sürekli güç sağlayarak, ekipmanı veri kaybından ve ani kesintiler veya voltaj dalgalanmalarından kaynaklanan hasarlardan koruyabilirler. Her biri kendine özgü özellik ve avantajlara sahip çeşitli UPS türleri bulunmaktadır.

Statik UPS'ler; sadece yarı iletkenlerden oluşan hareketli parçası olmayan UPS’lerdir. Statik UPS’leri Offline, Line-Interactive ve Online olarak 3 bölüme ayırabiliriz. Online UPS de Konvansiyonel ve Modüler olarak ikiye ayrılır.

1. Konvansiyonel UPS’ler, monoblog yapıdadır ve stand alone olarak da bilinir.

2. Modüler UPS’ler ise frame içerisinde yerleştirilen güç modülleri ile güç artırımı yapılabilir mimaride tasarlanmıştır.
 

 

Kesintisiz Güç Kaynağı Tipleri


 

Line Interactive Güç Kaynakları


Bu tip kesintisiz güç kaynakları Online modda şebekeyi içindeki trafo ile bir miktar düzelterek çıkışa verir ve akülerini şarj eder. Şebeke gittiği zaman da akü modunda çalışarak çıkıştaki yükü besler. Genel olarak fansız çalıştıkları için evdeki modem, PC, TV vb. cihazları beslemek için çok uygundur.

 

Online (Statik) Güç Kaynakları


Online (Statik): Bu tip kesintisiz güç kaynaklarında çift çevrim özelliği vardır. Yani kesintisiz güç kaynakları girişinden gelen AC sinyal ilk önce DC’ye çevrilir. Daha sonra DC voltaj tekrar AC’ye çevrilerek yük beslenir. Bundan dolayı girişte oluşan olumsuzluklar kesinlikle yüke yansımaz ve yük her zaman temiz enerji ile beslenir.

 


 
 

Online Güç Kaynakları | ARTronic


Online UPS Nedir?

Online UPS'lerde şebekede enerji olsun ya da olmasın yük sürekli olarak evirici üzerinden beslenir. Yani KGK’nın girişi ve çıkışı birbirinden tamamen izoledir. Arada doğrultucu ve evirci sistemler mevcuttur, Eviricinin girişine şebeke varken doğrultucudan gelen sabit DC gerilimi, şebeke yokken aküden gelen sabit DC gerilimi, evirici üzerinden AC ye çevirdiğimiz için yani sabiti çevirdiğimiz için, çıkışımıza sürekli olarak 220 Volt 50 Hz, şebekeden bağımsız bir sinüs elde edilerek yük beslenmiş olunur. Bu yapıdaki KGKler sürekli olarak devrede olduğu için elektrik kesintisinde tepki süresi 0 ms'dir. Şebekede enerji olduğu sürece hem aküler şarj edilir, hem de şebeke ile aynı frekansta çalışan evirici yardımıyla yük beslenir.



 

Online UPS’ler 3 Yapıdan Oluşur;


⮚ Şebekeden sağlanan AC enerjiyi doğrultarak akü grubuna ve eviricilere aktaran "doğrultucu" (Rectifier) ;
⮚ Akü grubundan ve doğrultucudan alınan DC enerjiyi tekrar AC enerjiye evirerek yüklere aktaran "evirici“ (Inverter) ;
⮚ Bu işlemler için gerekli DC enerjiyi depolamak için kullanılan "akü grubu"dur.

Online UPS'ler hassas ve kritik yüklerde tercih edilir.

 

Online UPS Nasıl Çalışır?


Bu tip KGK'larda çift çevrim yöntemi kullanılmaktadır. Burada, önce şebekeden beslenen AC, doğrultma işlemi ile DC'ye dönüştürülür. Bu DC, ters çevirme işlemi ile AC'ye dönüştürülür ve bağlı olduğu yüke veya ekipmana verilir. Bu tip KGK, elektriksel izolasyonun zorunlu olduğu yerlerde kullanılır. Burada normal AC akımı ile beslenen doğrultucu doğrudan eviriciyi beslemektedir. Bu nedenle çift dönüşümlü KGK olarak da bilinir. Online KGK’ların birçok çeşidi vardır.

Elektrik kesintisi olduğunda doğrultucunun devrede hiçbir rolü yoktur ve sisteme bağlı olan aküler eviriciye güç verir. Şebeke geri geldiğinde, doğrultucu eviriciyi beslerken aküleri de şarj etmeye başlar.

Normal çalışma anında eviricinin çıkışı, evirici statik anahtarı üzerinden yükü besler. Anormal bir durumda (evirici arızası, aşırı yük, aşırı sıcaklık vb) eviricinin devreden çıkması halinde ise evirici statik anahtarı devreden çıkıp, bypass statik anahtarı devreye girerek yükü bypass üzerine aktarır. Böylece eviricinin devreden çıktığı anda yük kesilmemiş olur ve bypass voltajı üzerinden beslenmeye devam eder.

Bakım anında veya KGK’nın tümüyle devre dışı kaldığı durumlarda ise Manuel Bypass kullanılır. Böylece KGK tamamen devre dışı bırakılıp, KGK üzerinde çalışma yapılabilir. KGK’nın bakımı öncesinde, KGK girişi şebekeden jeneratöre aktarılırsa, cihaz bakım bypass modundayken yükler jeneratör üzerinden beslenmiş olacak ve böylece bakım esnasında oluşacak şebeke kesintilerinden veya dalgalanmalarından yükler etkilenmeyecektir.
 

ARTon Alfa Pro T Serisi 60-200 kVA


► Dahili transformatörü ile tam izolasyon
► Önden erişim ile değişen güç modülü
► Paralel / Yedekli çalışma kolaylığı: 4 adet
► Ortak akülü olarak paralel/yedekli çalışabilme
► Yumuşak başlangıç ​​fonksiyonu 
Ayrık Bypass beslemesi giriş
► Standart Şebeke, Bypass Giriş, Çıkış, Bakım anahtarları
► Ayarlanabilir akü sayımı ve şarj akışı ile çalıştırma
► Çıkış Güç Faktörü = 1, kVA = kW
► Her faz için aktif güç faktörü doğrultma
► Dahili 7 inç Grafik LCD ile Kontrol ve İzleme
► Acil Durum Kapatma (EPO) Fonksiyonu
► Jeneratör uyumlu çalışma
► 50/60 Hz Frekans Konverteri modu
► Sıcaklık kompanzasyonlu şarj
 

Genel Uygulama Alanları


► Medikal
► Endüstri
► Enerji



 

ARTon Alfa Pro T Serisi 60-200 kVA Ürün Broşürü için
 Tıklayınız.



► İlginizi ÇekebilirHuawei SmartLi Lityum İyon Akülü UPS
 
 

 
 
Kaynak:

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar