Geleceğe Yönelik I/O Sistemi Axioline |
Phoenix Contact
Saha kurulumu için Axioline E ve kontrol kabinet montaj için Axioline F ile Phoenix Contact, geçerli olan tüm alan veriyolu protokollerini destekleyen bir kesintisiz I/O sistemi geliştirdi. Otomasyon teknolojisinin tüm gereksinimlerine odaklanan her iki ürün grubu da, kullanıcı için avantajlı olduğu bilinen özellikleri sunmaktadır.Her ağda, her ortamda, kolay kurulum, sağlam dizayn, hızlı veri transferi gerçekleştirmektedir.
09.11.2018 tarihli yazı 11198 kez okunmuştur.
Modern otomasyon teknolojisi uygulamalarında sinyal transferinin kalitesi, hızı ve senkronizasyonu konusundaki gereksinimler giderek artıyor. Buna bağlı olarak, sofistike kavramların yardımıyla kurulum, devreye alma ve hata giderme maliyetleri azaltılmalıdır. Bu nedenle Phoenix Contact, eş merkezli olmayan sinyalleri tüm bus sistemleri üzerinden alabilmek için, Axioline ile bir I/O sistemi geliştirdi.
Otomasyon teknolojisinin başlarında, yapı parçalarının tepkime süresi ve güvenilirliği temel beklentiyi oluşturuyordu. Buna karşın güncel kumanda teknolojisi ile, yüzlerce sinyalin birkaç milisaniyelik bir periyod dahilinde işlem gördüğü ve aktarıldığı sistemler projelendiriliyor. Bugün çeşitli bus ve mühendislik sistemleri ile yapılan kumandaların çeşitliliği, kurulum ve devreye alma söz konusu olduğunda makine ve sistem yapımcılarına zorluklar getiriyor. Bir sistem işletmecisi örneğin Profinet ve bununla ilgili PLC'yi öngörürken, bir diğeri kendi çözümünde Ethernet/IP tercih ediyor. Kurucular, devreye alıcılar ve destek servisleri, buna bağlı olarak her Remote-I/O sistemi için elektrik besleme ve arıza teşhis konseptleri, kurulum talimatları, yerel bus davranışı, ağ mekanizmaları ve daha birçok şeyi bir arada başarmak zorundadır. Bir sistem yapısının IP20 ve IP67 bileşenlerinden oluşması halinde uygulamada, başka üreticilerin aynı şekilde desteklenmeleri zorunlu olan cihazları kullanılabilir. Ayrıca, ilgili mühendislik dalı içinde farklı tanımlama olması da dikkate alınmalıdır.
Bu gelişmeyi baz alarak Phoenix Contact, Axioline I/O sistemi ile bir bileşen yaklaşımı takip etmiştir. Sistem işletmecisi bir kumanda öngördüğü takdirde, makine ve sistem yapımcısına Remote-I/O sisteminde çoğunlukla serbest seçim olanağı tanımalıdır. Blok yapı tarzındaki IP67 destekli Axioline E ve ayrıca koruma türü IP20 olan modüler yapılı Axioline F ile artık, kolay kullanımı, sağlam dizaynı ve hızlı veri transferi ile kendini kanıtlayan bir çözüm sunulmaktadır.
Sistem Dosyaları ile Farklı Bus Sistemlerine Kolay Bağlantı
Ofis uygulamalarında sıkça kullanılan Ethernet iletişiminde, giderek daha fazla makine ve sistem hizmetine giriyor. Böylece Axioline, lider ağ yapıları olan Profinet, Modbus TCP, Ethercat, Ethernet/IP ve Sercos3 bağlantılarına olanak tanıyor. Ayrıca, en yaygın şekilde kullanılan standart Profibus ile kolay bir şekilde bağlanabilmektedir. Farklı bus sistemlerine entegrasyon, hem koruma türü IP67 olan Axioline-E cihazları hem de koruma türü IP20 olan Axioline-F bileşenleri için daima, güncel durumdaki karakteristiklere uygun şekilde yapılır. Bir kurulum düzlemi dahilinde – IP20 veya IP67 – bu durum özellikle, kurulumun dayanıklı kullanımını ve ayrıca teşhis olanaklarının gösterimini sağlar. Bunun yanı sıra, kullanıcının otomasyon çözümünde sadece tek bir ürün grubunu kullanması halinde sinerjiler elde edilir.
Axioline E ve Axioline F'de örneğin diyagnostik LED gösterge davranışı aynı şekilde gösterilmektedir. Buna ek olarak ağ, ilgili kullanıcı grubunun koşullarına uygun şekilde sertifikalandırılmış cihaz açıklama dosyası üzerinden, üst yetki seviyeli sisteme doğal biçimde bağlanmaktadır. Topoloji sayesinde sınırsız olarak kullanıcı, şekil ve kullanım itibariyle eşdeğer olan bir sistemden yararlanabilmektedir. Geniş ürün çeşidi nedeniyle Axioline, herhangi bir üreticiye bağlı kalmaksızın her ağa ve her ortama uygun çözümü sunmaktadır.
Sağlam Cihaz Tasarımı ve Ayrıntılı Teşhis Olanağı
Makine veya sistem kurulduktan ve devreye alındıktan sonra, diğer gereksinimlere odaklanılmaktadır. Şimdi uygulama, cihazların devre dışı kalması da mümkün olduğunca önlenerek, tam kapasitede güvenilir biçimde çalışmak zorundadır. Ancak dar alanda birbirinden farklı elektronik bileşenlerinin kullanılması, en kötü durumda bir arızaya neden olabilecek karşılıklı bir elektromanyetik etkileşime yol açmaktadır. Bunun yanı sıra yeterince havalandırılmayan bir kontrol kabinet, cihazların izin verilen sıcaklık aralığının üzerinde ısınmasına neden olmaktadır. Bu nedenle Axioline F ve E modülleri, özellikle sağlam şekilde tasarlanmıştır. Her iki ürün grubu da, B sınıfı dahilinde emisyon ve mukavemet değerlerine erişmektedir. Böylece bunların, yaşam alanında kurulu olan elektrikli ev aletlerini dahi etkilemeyeceği belgelenmiştir. -25°C ile 60°C arasında genişletilmiş olan sıcaklık aralığı sayesinde Axioline bileşenlerinde, sıcaklığa bağlı bir devre dışı kalma olasılığı önlenmiştir.
Çok Yönlü Kullanılabilir IO-Link-Master
İki yönlü noktadan noktaya bir bağlantı üzerinde yerleşik olan IO-Link protokolü, giderek daha yoğun şekilde sistemlerde kullanılıyor. Bu da, iletişim ile parametrelendirmeyi alan cihazı düzlemine kadar mümkün kıldığı için arka planın önünde yer alıyor. Böylece veri setleri, ek arabirimlere gerek duyulmadan sensörlerin ve aktörlerin üzerine yazılabiliyor veya okunabiliyor. Ayrıca IO-Link bağlantı noktası, dijital giriş veya çıkış şeklinde parametrelenebiliyor.
Axioline E ürün grubunun IO-Link-Master'ı çok yönlü kullanılabiliyor. IP67 koruma türünde tasarlanan modül, I/O sisteminin tüm ağlarda kesintisiz kullanımını sağlıyor. Aynı şekilde temin edilebilen analog dönüştürücüler de, analog giriş veya çıkışlardan eşmerkezli olmayan isteğe bağlı algılamanın, doğrudan ölçüm noktasının bulunduğu yerde yapılmasına izin veriyor. IO-Link protokolünün kullanılmasıyla birlikte analog ölçüm sinyali, dijital IO-Link çerçevelerinde eklenebiliyor ve arızasız şekilde aktarılabiliyor. Axioline E ürün grubunun IO-Link-Master'ı bu sayede, kullanılan standart sinyallerin sadece bir cihaz ile alındığı ve verildiği bir çözüm oluşturuyor.
Kaynak:
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Denizcilik Endüstri Uygulamaları ve Servis Bakım Süreçleri
- DrivePro Yaşam Döngüsü Hizmetleri
- Batarya Testinin Temelleri
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
ANKET