elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Lodos Elektromobil |
Gelecek Elektrikte...

TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilecek olan Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışına Düzce Üniversitesi tarafından geliştirilen bir otomobil görücüye çıkıyor. Detaylar haberimizde...



A- A+
24.07.2016 tarihli yazı 14482 kez okunmuştur.
TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilecek olan Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışına Düzce Üniversitesi tarafından geliştirilen bir otomobil görücüye çıkıyor. 1 yıldır geliştirilen yerli aracın adı Lodos E1 tanıtım öncesi hazırladığı fragman ile tüm ilgiyi üstüne çekmeyi başardı.


Lodos Elektromobil

Türkiye’nin yerli üretim 2 kişilik şehir içi kullanımına uygun Lodos E1’in gövdesinde karbon fiber ve glass fiber ile güçlendirilmiş malzeme kullanıldığı belirtiliyor. Şasi tasarımında ise Formula 1 araçlarında kullanılan Push-Rod süspansiyon sistemi ve birbirinden ön ve arka bağımsız süspansiyon sistemine sahip olan otomobil yarışta bulunan batarya kısıtlaması nedeniyle 3kW/saat kapasiteli bir pile sahip olacağı dile getiriliyor. Araçta motor sürücü, şarj sistemi, telemetri sistemi ve şasi sisteminin yerli olduğu ve yarış sonrasında aracın motorunun da yerli üretilmek istendiği belirtiliyor.

Lodos Elektromobil Üretim Aşamalarından Görüntüler




80 beygir güç üreten elektrikli bir motora sahip olan Lodos E1’in Spor otomobil şasi dinamizmi ve 500 kg'lık hafif ağırlığı ile tasarlanan aracın 200 beygirlik araçlara kafa tutabileceği belirtiliyor. Aracın %80 civarında yerli olduğunu belirtilen otomobilin yarış sonrası %100 yerlileştirilmesi ve hibritleştirilmesi hedefleniyor. Şimdilik tanıtım fragmanı bulunan aracın önümüzdeki haftalarda lansmanının yapılması bekleniyor..



Adres:
Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Müh. Konuralp Yerleşkesi Konuralp DÜZCE
Furkan Yiğiter 
Tel: 0537 999 80 17 
Email: lodoselektromobil@gmail.com
Web: www.lodoselektromobil.com

www.facebook.com/lodoselektromobil

Lodos Elektromobil Teaser



Lodos Elektromobil Ekibi Vizyonu


Kulübümüz bünyesindeki öğrencilerimizin bilgilerini doğru bir şekilde yönlendirebilecekleri ve kendilerini teknolojik gelişmeler ışığında daha da geliştirebilecekleri, her biri bilim ve teknolojinin toplumsal refaha dönüşmesine öncülük edecek iyi bir çalışma sistematiğine sahip proje grupları oluşturmaktır. Bu proje gruplarının mühendislik dünyasında çok önemli kabul edilen ve lisans öğrencilerinin katılması için organize edilen, öğrencilerin bir sistemin parçası olarak tasarladıkları ve fabrikasyonunu yaparak hayata geçirebildikleri ürünleri tanıtabilecekleri ulusal veya uluslararası yarışmalara katılarak, hepsi birer mühendis adayı olan lisans öğrencilerine kazanacakları dereceler ile başarılarını ispatlamış birer mühendis olmalarının yoluna ışık tutmaktır. Böylece Dünyanın her yerinde başarılı olacak, güncel teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği donanımlara sahip ve öğrenmeyi ve öğretmeyi bilen mühendislerin yetişmesinin sağlanmasıdır.


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.