elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Amerika'da PARS Atağı

Türkiye ve Asya'da bir ilki gerçekleştiren İstanbul Teknik Üniversitesi Pars Roket Grubu Amerika Birleşik Devletleri’nin Maryland Eyaleti Centerville Şehri'nde, TRIPOLI Rocketry Association’un Maryland Şubesi’nde düzenlenen seviye 2 sertifikasyon sınavının yazılı ve uygulamalı kısımlarını başarıyla geçerek “TRIPOLI Rocketry Association Seviye 2 Sertifikası”nı almaya hak kazandı.



A- A+
07.09.2012 tarihli yazı 7725 kez okunmuştur.
Alınan bu sertifika ile 7000 - 8000 metre irtifaya kolaylıkla çıkabilecek, hazır roket motorlarını kullanma hakkını elde etmenin yanı sıra asıl amaçlarından biri olan kendi motorlarını tasarlayıp üretebilecek seviyeye erişmiş oldu.

Danışmanlığını İTÜ Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan 'nın yaptığı grupta Lider ve Motor Ekibi Sorumlusu Ayhan Yağcı (Uzay Müh.), Yapısal Ekibi Sorumlusu Erdi Coşkunpınar (Uzay Müh.), Elektronik Sistemler Ekip Sorumlusu Can Berk Aykaç (Elektrik Müh.), Yakıt Ekibi Sorumlusu Emirhan Demirbaş (Kimya Müh.), Tanıtım ve Sponsorluk Ekibi Sorumlusu Sezin Eken (Elektrik Müh.), Zirve Ekibi Sorumlusu Bahadır Alp Yolcu (Endüstri Müh.) ve Sayman Kenan Coşkun (Telekomünikasyon Müh.) öğrencileri yer aldı.Toplam 13 farklı mühendislik alanından 20 'den fazla öğrenci bulunan  grup çalışmalarını disiplinli bir yapıyla sürdürmüştür.
 
Pars Roket Grubu adına, takımın kurucu lideri Ayhan Yağcı başarılarında büyük pay sahibi olan danışman hocaları Prof. Dr. Rüstem Aslan’a, desteklerinden dolayı Prof. Dr. Arsev Eraslan ve Berk Sarıkaya’ya teşekkür etti. Grup lideri Yağcı, kısa sürede oluşturduğu ekipleriyle organizasyonel profesyonelliği ortaya koyduğunu ve çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.
 
2012 yılının Mayıs ayında toplanarak çalışmalarına başlayan Pars Roket Grubu, Türkiye’de düşük itkiden yüksek itkiye kadar tamamen yerli üretim, özgün tasarım katı yakıt roket motoru üretmeyi hedeflemiş. Bu hedeflerini gerçekleştirirken ise motorların itkilerini test edebilmek için kendi üreteceği bir test ünitesi kullanacak. Bunun yanı sıra yapısal anlamda; önce tek kademeli, düşük itkili roket tasarımları denedikten sonra paralel kademeli ve seri kademeli sistemlere geçiş yapılacak.
 
Grup, teknik çalışmaların yanı sıra seminerler ve öğrenci etkinlikleri düzenleyerek sosyal platformlarda da organizatör olmayı amaçlıyor. Aynı zamanda önümüzdeki dönemlerde mühendislik sinema günleri, tecrübe aktarım günleri ve “Türkiye Roketçilik Zirvesi” gibi Türkiye için birçok ilkleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.
 
KAYNAK: İHA

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.