SAP Üniversite İşbirliği Programı Başlıyor
Dünya üzerinde 67 ülkede, 1000 üniversitede 186.000 öğrenci ve 3.000'in üzerinde öğretim üyesi tarafından kullanılan SAP Üniversite İş Birliği Programı, Türkiye'de başlatılıyor.
Türkiye'de orta ve büyük ölçekli yüzlerce şirketin iş süreçlerini yönetmek üzere kullandığı SAP yazılım çözümleri, üniversite öğrencilerini iş dünyasına hazırlamak ve daha kolay iş bulmalarını sağlamak üzere Türk üniversitelerinin kullanımına sunuluyor.
Dünyanın en büyük kurumsal yazılım firmalarından SAP, sosyal sorumluluk ve eğitime destek vermek anlayışı ile dünyanın gelişmiş ülkelerinde uyguladığı SAP Üniversite İş Birliği Programı'nı 26 Ağustos 2010 tarihinde İstanbul Yeniköy'deki Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlediği etkinlikle tanıttı.
SAP Türkiye Genel Müdürü Cem Yeker'in, programın kapsam ve amacını paylaştığı, SAP Üniversite İş Birliği Programı Direktörü Heino Schrader'in program müfredatı, üniversite uygulama örneklerini sunduğu etkinlikte, Dr. Holger Wittges de SAP Üniversite Uygulama Merkezi'nin verdiği hizmetleri tanıttı. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Esmer, üniversite eğitiminde, özel sektör üniversite iş birliğinin önemini anlatan sunumlar yaptılar.
SAP Üniversite İş Birliği Programı, dünya üzerinde 67 ülkede, 1000 üniversitede, 186.000 öğrenci ve 3.000'in üzerinde öğretim üyesi tarafından kullanılıyor. SAP Üniversite İş Birliği Programı, öğrencilere iş hayatına başlamadan önce, şirketlerin iş süreçlerini nasıl yönettiklerini öğrenme, teorik olarak gördükleri mesleki bilgi ve becerileri uygulamalı olarak kullanma fırsatı veriyor. Öğretim üyelerinin de sanayinin beklenti ve ihtiyaçlarını daha yakından takip etmelerine ve buna göre öğrenci yetiştirmelerine yardımcı oluyor.
SAP Üniversite İş Birliği Programı'na katılmak isteyen Türk üniversiteleri özel bir IT altyapı yatırımı yapmadan ve bu konuya özel teknik uzman personel istihdam etmeden bu programdan yararlanabilecek. Öğretim üyeleri ve öğrenciler, farklı ülkelerdeki üniversite öğrencilleri ile iletişime geçebilecek, sanal ekip projeleri geliştirebilecek. Şirketlerin SAP yazılım çözümlerini iş süreçlerinde nasıl kullandıklarını gösteren örnek uygulama ve süreç ekranları ile iş hayatının üniversitelerde gerçekçi bir şekilde simülasyonu yapılabilecek.
SAP Üniversite İş Birliği Programı, SAP yazılım çözümlerini tanıyan ve bunları kullanmasını bilen sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yardımcı olacak. Ayrıca SAP iş ortakları tarafından yapılan SAP projelerinde ihtiyaç duyulan eleman ihtiyacına cevap vererek, SAP ekosisteminin büyümesine yardımcı olacak. Üniversite İş Birliği programı, iş yaşamına atılacak öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirirken onlara yeni iş olanaklarına daha kolay ulaşma fırsatı sunacak.
Eğitim programı neleri kapsıyor?
SAP Üniversite İş Birliği Programı; mühendislik, fen ve işletme fakülteleri ile bilgisayar, bilgi teknolojileri, muhasebe, finans, pazarlama ve satış alanları ile ilgili bölümlere sürekli güncellenen bir müfredat sunuyor. Müfredatın çeşitliliği, öğretim üyelerinin, disiplinlerarası çalışmalarına ve inovatif akademik kariyerlerine de destek oluyor. İşe ve uygulamaya yönelik bilgilerle donatılan öğrenciler arasından SAP kullanma yeteneklerini geliştirenler, uluslararası geçerliliği olan SAP sertifikalarına sahip olma şansı da yakalıyor.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SAP Üniversite İş Birliği Programı Direktörü Heino Schrader; 'SAP sahip olduğu bilgi birikimi ve teknolojik çözümleri yıllardır üniversiteler ile paylaşıyor. Dünya üzerinde 120 binden fazla işletme iş süreçlerinin yönetimini SAP ile yapıyor. SAP kullanan işletmeleri yönetecek yarının yönetecilerini öğrencilik yıllarında SAP ile tanıştırmak istiyoruz. Hem müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu iş gücü profilinin oluşturulmasına katkıda bulunmak hem de öğrencilerin daha kolay ve yüksek ücretli iş sahibi olmalarına yardımcı olmak istiyoruz' dedi.
SAP Üniversite İş Birliği Programı 1988 yılında başladı. SAP Üniversite İş Birliği Programı'na Amerika ve Avrupa ülkeleri ile birlikte Japonya, Avustralya, Çin, Hindistan, Yeni Zelenda, Singapur, Tayvan gibi ülkelerden 1000 üniversite katılıyor.
SAP, üniversitelerin kampüsleri içinde teknik bir altyapı ve operasyonel personele yatırım yapmaması için dünyanın çeşitli bölgelerinde, üniversitelere hizmet verecek 'Üniversite Yetkinlik Merkezleri' (University Competence Center) kurdu. Her Üniversite Yetkinlik Merkezi'nin SAP yazılım sistemleri ile bağlantısı Internet tarayıcıları veya SAP grafik kullanıcı arayüzleri aracılığıyla yapılıyor. Program üyeleri SAP yazılım sistemlerine, kendileri için tanımlanan özel kullanıcı şifreleri ile istedikleri zaman, istedikleri yerden erişebiliyor.
AbbasGuclu