Mühendisler İçin Android Uygulamaları
Bugün hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar aslında tahmin ettiğimizden daha akıllılar. Bu telefonların sunduğu imkanlar sayesinde iş hayatınızda ve çalışmalarınızda üstünüzdeki yükü biraz olsun hafifletmek mümkün. Bu yazımızda mühendislerin çalışmalarına yardımcı olabilecek android uygulamalarını sizler için derlemeye çalıştık.
17.08.2013 tarihli yazı 60014 kez okunmuştur.
ElectroDroid
Basit bir kullanıma sahip olan Electrodroid; hesaplayıcılar, pin yapıları ve kaynak dosyalar içermektedir. Direnç renk kodları, led direnci, kondansatör şarj süresi, indüktör tasarımı gibi gündelik hayatta işlemlerinizi hızlandıracak kategorilere sahip olan Electrodroid; aynı zamanda çeşitli port, konnektör ve kart çıkışları hakkında da ayrıntılı bilgiler içermektedir. Uygulamaya buradan erişebilirsiniz.
►İlginizi Çekebilir : Android Telefon ile Uçak Kaçırabileceğiniz Bir Uygulama
EveryCircuit
Every Circuit programı ile devrelerinizi tasarlayıp çizebilir, çalışma anında hatalara sebep olabilecek noktaları uygulamaya geçmeden görebilirsiniz. Programın sunduğu voltaj, akım ve yük grafikleri yardımı ile devrenizi daha iyi analiz edip üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Kullandığınız tüm birimlerin değerlerini kendiniz atayabilir, devrenizi frekans ayarına kadar detaylandırabilirsiniz. Uygulamaya buradan erişebilirsiniz.
C4droid
C4droid programı android için c / c++ ve IDE derleyicisidir. Bu program yardımı ile kodlarınızı telefonunuzda yazabilir, internet bağlantısı olmadan bunları compile edebilirsiniz. Derleme anında hatalarınızı görebilir daha sonra kullanmak için dosyalarınızı kaydedebilirsiniz. Kullanışlı bir program olan c4droid, boş zamanlarında pratik yapmak isteyenler için birebir. Uygulamaya buradan erişebilirsiniz.
►İlginizi Çekebilir : Android Nedir ?
Calculator ++
Bu programın yardımı ile karmaşık hesaplamalarınızı kolayca yapabilir, yazdığınız fonksiyonların iki veya üç boyutlu grafiklerini görebilirsiniz. İçerik açısından benzerlerinden daha zengin olan Calculator ++ ile işlemlerinizi hızlandırıp, hata oranını azaltabilirsiniz. Uygulamaya buradan erişebilirsiniz.
►İlginizi Çekebilir : Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde Bilgisayar Programları
Engineering Handbook
Farklı alanlardan birçok teknik bilgi içeren Engineering Handbook, çeşitli formülleri elinizin altında tutabilir, çalışmalarınızda bunları kullanabilirsiniz. Diğer programlara göre daha geniş bir içeriğe sahip olan program her mühendisin başucu kitabı olmaya aday. Uygulamaya buradan erişebilirsiniz.
AIDE
AIDE, java / XML ve android SDK ilec / c++ ve android NDK alanlarında uygulama geliştirme desteğine sahiptir. Dosyalarınızı düzenleyip derleyebilir,otomatik hata düzenleyici fonksiyonu sayesinde hatalarınızı düzeltebilirsiniz. Program sayesinde oluşturduğunuz apk dosyalarınızı çalıştırabilirsiniz. Uygulamaya buradan erişebilirsiniz.
Unit Converter
Unit Converter; yoğunluktan manyetik alana, açısal hızdan torka kadar geniş bir yelpazede birim dönüşümü içermektedir. Birimleri kendi içlerinde mümkün olan bütün değerlere dönüştürüp, üzerinde kolayca değişiklikler yapabilirsiniz. Küçük boyutu ve kullanımı için internet bağlantısı gerekmemesi programı öne çıkarmaktadır. 50 ayrı kategoride dönüşüm yapabilen Unit Converter, geniş bir kitleye hitap etmektedir. Uygulamaya buradan erişebilirsiniz.
Smart Tools
Birbirinden farklı ölçü aletlerini tek çatıda birleştiren smart tools; uzunluk ölçer, mesafe ve açı ölçer, yardımcı ışık, kumpas, ses ve titreşim ölçer gibi araçlara sahiptir. Genel olarak kolay kullanımı ve widget'a sahip olması nedeni ile kullanışlı bir programdır. Uygulamaya buradan erişebilirsiniz.
YORUMLAR
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
- Dünyanın En Görkemli 10 Güneş Tarlası
- Dünyanın En Büyük 10 Makinesi
- 2020’nin En İyi 10 Kişisel Robotu
- Programlamaya Erken Yaşta Başlayan 7 Ünlü Bilgisayar Programcısı
- Üretimin Geleceğinde Etkili Olacak 10 Beceri
- Olağan Üstü Tasarıma Sahip 5 Köprü
- Dünyanın En İyi Bilim ve Teknoloji Müzeleri
- En İyi 5 Tıbbi Robot
- Dünyanın En Zengin 10 Mühendisi
- Üretim için 6 Fabrikasyon İşlemi
- Enerji Yönetiminde Ölçümün Rolü: Verimliliğe Giden Yol
- HVAC Sistemlerinde Kullanılan EC Fan, Sürücü ve EC+ Fan Teknolojisi
- Su İşleme, Dağıtım ve Atık Su Yönetim Tesislerinde Sürücü Kullanımı
- Röle ve Trafo Merkezi Testlerinin Temelleri | Webinar
- Chint Elektrik Temel DIN Ray Ürünleri Tanıtımı
- Sigma Termik Manyetik Şalterler ile Elektrik Devrelerinde Koruma
- Elektrik Panoları ve Üretim Teknikleri
- Teknik Servis | Megger Türkiye
- Güneş Enerji Santrallerinde Yıldırımdan Korunma ve Topraklama
- Megger Türkiye Ofisi
ANKET